Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie na antibiotika

Od: jita* odpovědí: 7 změna:

Zdravím všechny a mám dotaz.nevíte někdo prosím jak dlouho může trvat alergická reakce na antibiotika?jsem astmatička,dostala jsem antibiotika,po nich jsem měla celý hrudník samí pupínek ,pak se to slilo v červený fleky.Antibiotika jsem vysadila ve čtvrtek na doporučení lékařky beru léky na alergie ale stále mám červený hrudník.Nevíte za jak dlouho mizí alergická reakce na léky?Připadá mi to už docela dlouho.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to u každého člověka jiné. Pokud se to nelepší, zajděte raději k lékařce, aby se na Vás podívala. V některých případech je nutná injekce nebo provedení dalšího vyšetření.

kdokoliv*
hodnocení

0x

Je těžké odhanout jaké složky zapříčinily uváděnou reakci na antibiotika a čím byly podmíněny - z tohoto důvodu nelze jednoznačně odpovědět. Reakce organizmu a na léky mohla být v kombinaci i s nějakou potravinou ale každá taková reakce zmizí, záleží opravdu na tom čím byla způsobena a co ty pupínky a zarudlá místa vlastně signalizují. Odhaduji, že jste nemocná a tedy i organizmus je oslaben také to hraje významnou roli k rychlejšímu vymizení nežádoucích příznaků.

sargo*
hodnocení

0x

Drbala jsem se tak dva týdny. Přeji pevné nervy, neprobdělé noci a pokud možno rychlejší průběh *mala* Tuším mi byl doporučován zyrtec, jestli máte ještě důvěru k něčemu malému bílému, ale už si nevybavuji, jestli jsem ho zkoušela a jak zabral... a s tím astma nevím, co můžete za léky. Jinak nějak nepomáhalo nic, snad jen ládovat se bílými jogurty.

doplněno 19.12.11 12:06:

Mařenka: od doktorky, která by mi bez důvodu dávala léky na alergii preventivně, bych utíkala s jekotem pryč ;)

des*

Kupte si v lékárně Zenaro a berte to s tím.Je to antialergikum.

hodnocení

0x

" Jita "...;)... Jako astmatik, mám doma od lékařky na předpis, Dithiaden. Obsypaný hrudník jsem měla také, po antibiotikách. Musíte každému lékaři, ke kterému chodíte, oznámit, tyto léky, které nesmíte brát, sama si to někam napište. Hrudník se mi také obsype, na jaře, po prvních jahodách. Je to velmi nepříjemné, ale musíte vydržet a nejíst nic kyselého.

doplněno 19.12.11 12:05:

U astmatika, nikdy nevíte, po čem se začnete drbat a naskočí pupínky. Zapomněla jsem napsat, co dělám, když naskočí vyrážka. Namočím gázu do rozpuštěného Hypermangánu, / jen jedno zrnko ve vlažné vodě / přiložím na postižené místo, na chvilku si lehnu. Krásně se to zklidní.

marenka*
hodnocení

0x

Jituš, já se vůbec divím, že Vám nedala doktorka léky proti alergii ještě před atb. Nemohu si vzpomenou jak se jmenují. *plac*Brala jsem prášek ráno, až půl hodiny po něm atb. Prý to je prášek, který nedovolí aby se alergická reakce vůbec vyvolala.

Jinak. Doporučuji koupit si Řepík lékařský a odvarem z něj si hrudník omývat. Je to ta nejšikovnější bylinka jakou na tyhle věci znám. Zklidní a zhojí kůži.

jita*
hodnocení

beru léky na alergie,nasadila mi dithiaden prednison a jiné..ale stejně nezabírá.Křeče a dušnost už mám za sebou ted už jen ten hrudník tak snad to bude dobrý.Pokud ne zajdu na pohotovost,doktorka má dovolenou .PŘEJI VŠEM HEZKÉ VÁNOCE JITKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]