Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balík poštou-mohu přijmout pře 18. r?

Od: dubs* odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

mám dotaz zda je možné že by mi PPL, Česká pošta nebo Kurýr doručil zásilku objednanou z internetu anihž by se potom dožadoval občanky?.. Slyšel jsem, že pokud vás zastihne pošťačka a balík není doporučený, tak ho může přijmout osoba věku mladšího 18-ti let..

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Stačí mít 15 let-ted občanku. Skrze číslo občanky dostaneš balík, opencard by jim asi nestačila...

Takže pokud máš občanku tak je balík od české pošty v pohodě na občanku vydán..

PPL,DHL ani UPC nikdy občanku nechtěli...

charvat29*
hodnocení

0x

No takhle, moc nerozumím otázce, ale z toho co jem pochopil...

Když k nám přijede PPL, nikdy po mně občanku nechtěli, a to mi nebylo ani 15... na ČP chodím s pasem, jednou měla paní problém, ale balík mi dala...

dubs*
hodnocení

Takže pokud by mi pošťačka nechala dopis abych si vyzvedl balík na poště, tak by mi ho měla na přepážce normálně vydat? Stačilo by ukázat jí OpenCard?

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Pošta doručí od 15 let - od té doby, kdy má člověk občanku (doporučený balík). Obyčejný balík pošta předá prakticky "komukoliv". Obyčejný se už dnes ale prakticky nepoužívá.

buss
hodnocení

0x

Když ti ho někdo pošle tak ano.

cirkusrus
hodnocení

0x

Nazdar, když ti není patnáct a nemáš občanku tak můžeš jít buď to z pasem.. nebo z rodným listem *jasne* mám to z osobní skušenosti ( já jsem použil pas :D)

annyfi*
hodnocení

0x

U PPL se mi nikdy nestalo, že by po mě chtěli doklady. U ČP je to jiné...Zastihnou-li vás doma a není balík do vl.rukou, či cenný, tak ho daj komukoliv-správně nad 15 let. Ale to se moc neřeší, podle mě. Pokud je uložený na poště, tam se doklad požaduje vždy. Takže je lepší zavolat na poštu, poprosit znovu o doručení na adresu domu a opět nebudou chtít doklady. Ale jak píšu na začátku, záleží na doplˇkových službách a na typu zásilky. Některé se prostě doručují na předložení dokladu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]