Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Invalidní důchod III. stupně

Od: monisek* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dne 14.12. 2011 jsem byla u komise k posouzení mého zdravotního stavu a byl mi přidělen plný invalidní důchod. Bylo mi řečeno, že písemné vyrozumění mi příjde domů poštou. Chci se zeptat, prý to trvá cca 2-3 měsíce, než vyrozumění příjde? A dále, zda se vyplácí zpětná vazba (tzn. platí mi důchod již od 14.12. nebo až od data, kdy přijde vyrozumění písemně?) Hledala jsem všude možně na internetu, ale nikde o tomhle nic. Mám důchod úplně poprvé, předem moc děkuji za jakékkoliv odpovědi.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danch*
hodnocení

4x

Posudková komise vám příznala ID 3.st. od 14.12.? Jestli ano,tak teď bude docházet k výpočtu výše důchodu, to opravdu může trvat až tři, čtyři měsíce. Důchod vám ale bude vyplacen zpětně od data přiznání. Můžete oslovit ČSSZ a požádat o vyplacení zálohy.

monisek*
hodnocení

Děkuji, co nejdříve se tam dojdu zeptat.

danch*

Není zač, držím palce :).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]