Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silná vůle zhubnout - puberta

Od: michael6991 odpovědí: 3 změna:

Ahoj, je mi teprve 15 let a podle různých výpočtů a rad mé doktorky, musím zhubnout cca 20 kg a zdá se mi to docela hodně a dost to zabere čas. Do 11 let jsem závodně sportoval, ale pořád sem nebyl takovej, že by na mě šlo vidět jen svalstvo, pořád sem měl malé (pneumatiky) :D Když jsem přestal sportovat (byl sem líný a trošku ze zdravotních důvodů, které by tento sport nějak neovlivnily). Postupně jsem začal nabírat a teď už nemám špeky, ale jeden velekej pupek, silná stehna a prsa. Před dvěma lety jsem zkoušel různé diety a docela se mi dařilo, zkubl jsem 7kg, ale nevím, proč jsem přestal, asi kvůli tomu, že nemám žádnou vůli. To jsem přibral ještě víc a sám sobě se hnusím, chtěl bych holku, ale kdo by chtěla kluka, kterej je jak sud. Potom sem často běhal se psem, zhubl jsem 5kg, ale pak přestal a přibral zase ještě víc. Teď se blíží vánoce a nevím, jak se ubráním perníčkům a těchto kalorických bomb. Plánuji, abych zhubl do příštího léta a to potom půjdu na střední a tam bych byl jako novej člověk. Nevíte za kým zajít a nechat si sestavil jídelníček? A logicky asi dělat to, co jsem dělával pro zhubnutí, mám to i teda vyzkoušené, takže vím, jak to zapůsobí, třeba běh se psem, nebo cvičit. Třeba jako před rodičema bych se styděl se bavit s tou dietoložkou, nebo jak se jí říká. Mohl bych tam zajít sám? Nebo musím jít s dospělým?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

2x

dietolog, sestavený jídelníček je všechno fajn... ale než se tam dostaneš, než se odhodláš atd. pokus se zamyslet nad svým životním stylem...

1. co děláš celý den... tzn. ve škole sedíš, OK, odpoledne sedíš u PC? nebo lítáš venku se psem aspon 2 hodiny?

2. jak často jíš? snídaně ano? svačina, oběd, svačina, večeře? nebo ráno bez snídaně, k svačině něco sladkého z automatu ve škole, oběd, večeře a mezitím patláš páté přes deváté?

3. co jíš? kalorické věci, knedlíky, omáčky, hranolky, hamburgry, řízky, bůček, sladkosti, chipsy... Kolik sníš ovoce zeleniny?

4. co piješ? colu a limonády? vodu se sirupem? nebo jenom vodu a nelazené minerálky? (pivo a alkohol asi ne...)

Když si pravdivě odpovíš jak to s tebou je, pravdivě si zapíšeš co jsi který den snědl...sám vidíš co je špatně a co bys měl udělat...

Velké doporučení - najdi si nějaký sport, který tě bude opravdu bavit a zapiš se do oddílu a makej!

hodnocení

0x

Ahoj. K dietologovi jdi s rodičem. Může počkat v čekárně, zatímco Ty budeš s dietologem hovořit. Pak bude chtít mluvit nejspíš i s rodičem. Tak se ničeho neboj, zůstane to přece v rodině;)

hodnocení

0x

Myslím, že od 15 let můžete jít i sám. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]