Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny, chtěl bych poradit, z pracovních bot se mi udělal puchýř, nic nenormálního, neřešil jsem to, ale cca po 14 dnech je voda v něm černá a puchýř se stále neprotrhl, zádné bolesti nejsou, z toho usuzuji že je kůže pod ním už zahojená. Tak propíchnout můžu? Mimochodem začaly se dělat 2 další menší puchýře z něj jako odnožky :D jeden je normální a druhý tvrdý a bolestivý, tak sem zvědav co s tím, k doktorovi nemůžu, bydlím v anglii a nejsem registrován u žádného, nechci platit pálku.. poraďte, děkuji
Když to nevidím, nemohu ručit za odpověď. Předpokládám ale, že se nejedná o "černou vodu", ale sraženou krev. Puchýř bych nepropichoval, v nejhorším případě mohla by hrozit infekce, maximálně si udělejte koupele té nohy v nějakém odvaru z bylinek na změkčení kůže, problém snad odezní sám tak, že se přirozenou výměnou kůže puchýře ztratí.
Nohy jsou hodně cilivé a namáhané, tak především vyměňte pracovní obuv, jestli je to možné.
" Sandokanzabijak" ...... Puchýře od pracovních bot. 14 dní je doba dlouhá, za tu dobu už puchýř měl prasknout. Když se z něj dělají další puchýře, to znamená, že puchýř není zahojen. První bych nohy / je jedno, zda puchýř máte na jedné noze, nebo na obou / obě, několikrát za den namočila do hypermangánu. Koupí se v lékárně, malý sáček, stojí pár korun. Na jednu koupel, stačí 2 zrnka, rozpustit v kelímku vody. Roztok v umyvadle, musí být světle modrý. Nohy nechte namočené, teplou vodu můžete dolévat. Dopřejte nohám 10 až 15 min. koupele. Je to Manganistan draselný - jen nohy vydezinfikuje. Tím, že se rozmočí, tak puchýře snáze prasknou. V lékárně kupte náplast na puchýře a po celodenním koupání, puchýře zalepte. Náplast na puchýře je v krabičkách, // je malá a velká náplast, ///// pozor při výběru. Pracovní boty, když nejdou vyměnit, oblékněte na nohy silnější ponožky. Ponožky se musí měnit denně.
Jakmile puchýř praskne, je to otevřená rána. Dezinfikujte hypermangán.
Nepříjemnou infekci dostanu asi já z vás
Pokud nechodí špinavej jak lesní prase, tak se infekce bát nemusí
Já jsem psal v "nejhorším případě", nevíme kde pracuje..., může to být velmi zněčištěné prostředí. Třeba jsem moc opatrný, ale dát radu po které se pak někdo bude týdny léčit se mi nechce.
děkuji za rady, ale má to háček, v angličtině se nevyznam natolik abych věděl jaký bylinky nebo dezinfekci koupit, koupim normální peroxid v lékárně a náplastě na puchýře, ... a nemyslíte že už je to po takové době zahojené? nebolí to, mám takový dojem že kůže pod puchýřem je už obnovená a můžu propíchnout. Jak říkám puchýř už je tam 14 dní možná 16, a je stále neporušený. Nemám s ním absolutně žádné problémy, jenom váhám jestli ho propíchnout a nebo ho ignorovat.. docela se bojím co na mě vystříkne za humus když ho propíchnu :D
.. jenom vtip. Skusim teda nějaký ty lázně a dezinfekci, uvidím
" Sandokanzabijak" ......
V Angličtině se vůbec vyznat nemusíte. Podle Google, zde je název
Manganistan draselný- Potassium permanganate, ... napište si to na papír.
Tady je náplast na rány: The patch for wounds
Tak to přeložil Google. Dole je krabička, jak náplast na rány vypadá. Ten Hypermangán si kupte, je to menší sáček, než prášek do pečiva, bude to stát, pár korun. POZORPŘI ROZDĚLÁVÁNÍ HYPERMANGÁNU JE TAM MRAKY MINIATURNÍCH SEMÍNEK.Můžete ho použít i na jiné věci. ///// Zapařené místa, vřídek na nepříjemných místech, hnisající rány, přiložte gázu, nebo hadřík namočený v Hypermangánu a nechte působit. Vřídek se ztratí, zapařená, nebo opruzená místa, se uklidní. Nejde jen o lázně, nohy si odpočinou a rychleji se rána zahojí. Nic nepíchejte, puchýř praskne sám, až bude jeho čas. Vyzkoušejte a ozvěte se, jak jste dopadl. Bude to dobrý.
doplněno 18.12.11 02:39:
Žádný kysličník...
doplněno 18.12.11 20:59:
Jó a mimochodem, nikdy neříkám, takové ošklivé věci a vůbec je nepíši.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.