Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přišlo mi předvolání, abych se dostavila k soudu jako svědek. Jde o záležitost týkající se mojí sestry - osoby blízké. Proto bych měla mít právo nevypovídat. Je toto možné k soudu napsat písemně? Přijde mi zbytečné jet 150 km k soudu abych řekla, že nebudu vypovídat a jet zase domů...
Děkuji
nikdy nic nevidet neslyset a ani babicku necist, kdysi jsem byl jako svedek u soudu, pan se odvolal a po x letech jsem tam musel znova kvuly snehovej kalamite jsem dostal pokutu ze jsem se neomluvil ze neprijedu (to ze jsem stal par hodin na miste zapadlej nebyla omluva ta se podava dopredu) a u dalsiho jsem si nevzpominal jak to bylo tak jsem to rekl a oni me precetly moji vypoved a ja ze kdyz si to uz nepamatuji tak nemohu vedet jestli jsem lhal a bylo to pohrdani soudem. Mam na praci dulezitejsi veci nez si pamatovat jak se 2 pitimci porvaly v hospode. Takze i kdybi nekdo nekoho zabil tak koukam na druhou stranu a je me to jedno
ja neco videl a svedcil a dohromady me to stalo 50 000,- za neomluvenou neucast a pohrdani soudem takze je me to vsechno ukradene.
doplněno 16.12.11 21:16:jina ktakovejch lidi jako ja je vetsina, jednou na zizkove jsem rozbil dlazebni kostkou okno u sveho auta (zabouchle klicky) nastartoval a odjel a lidi kolem koukaly na druhou stranu
Nedostavit se k soudu, to bych určitě neriskoval. Nemůžete ani vědět, na co se vás soudcu bude ptát.
Jestliže se svědek, ač byl řádně předvolán, bez dostatečné omluvy nedostaví, může být policií předveden. Popřípadě pokud bez dostatečné omluvy neuposlechne příkazu nebo nevyhoví výzvě, které mu byly dány podle platného trestního řádu, může být předsedou senátu, popřípadě samosoudcem příslušného soudu potrestán pořádkovou pokutou až do 50 000 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.