Nejste přihlášen/a.
Dobrý večér dnes mi přišel výhružný dopis od společnosti STREEMSUN,od které jsem obdržela kaštanový krém za symbolickou1kč,měla jsem za to že brigádnice dělají firmě Mediconnix reklamu.Žádnou registraci jsem nepodepisovala jen jsem hlásila adresu,protože ,říkaly že se musí proukázat něčím nevím proč mám za nějakou prý registraci platit 4.650kč. Já jsem registrována u firmy,která prodává Aloe ,ale žádnou registraci jsem platit nemusela,takže nechápu za co mám platit. Krém jsem ještě nepoužila,Taky nebyl ani v žádné krabičce ,takže tam není ani datum platnosti. Navíc ten jejich dopis,který mi zaslali nemá ani razítko. Takže si můžu myslet cokoli,to nikdo nemůže něco udělat s takovými podvodníky,když už napálili tolik lidí.Prosím o radu. Děkuji s pozdravem Jarmila Švédová
Dobrý den. V žádném případě výzvu k zaplacení neignorujte! Pošlete jim doporučeně dopis a vzneste námitkuneplatnosti smlouvy pro uvedení v omyl ve smyslu ustanovení §49a občanského zákoníku. Napište jim, že z tohoto důvodu považujete registraci za neplatnou a nevidíte proto důvod k oprávněnosti vymáhat po Vás uvedenou částku. A pokud jim toto zdůvodnění nestačí, upozoněte je, že se připojíte k přídadnému trestnímu oznámení. Oni to na lidi zkouší, ale důležitá je komunikace s nimi. Vzhledem k jejich "pověsti"by toto mělo být dostačující proto, aby Vám přestali další upomínky o zaplacení posílat a zkoušet to na Vás.
doplněno 16.12.11 08:20:
Pardon- k případnému...
doplněno 16.12.11 12:05:
Odkaz na již probíhající diskuzi: www.poradte.cz/vo/...
Dobrý den Viky já teď už vím že jsem udělala hloupost,ale bohužel to udělalo více lidí a teď je třeba poradit jak s toho ven a žádné chytračení nám teď nepomůže. Mě je 50let a v době jaké jsem vyrůstala takových podvodníků jako je teď moc nebylo. Proto je teď i o něco starší generace tolik důvěřivých lidí! Tato skušenost mě ponaučí!
Pro "Fialku." To co jsem napsala, to není chytračení, to je varování všem. Věřte mi, já mám více jak 50 let, život nebyl vždy růžový, na vše jsme si poctivě vydělali. Proč bych nyní měla dostávat něco zadarmo?
Právě proto, chci všechny varovat! Možná si to někdo přečte a neudělá stejnou chybu.
Máte pravdu. Od všech prodejců okamžitě odcházím, myslela jsem si, že nenaletím, ale stalo se. Dvě usměvavé dívenky na farmářských trzích v Olomouci jsem považovala za studentky, které si přivydělávají reklamou.Doklad o zasílání nabídky zboží a registraci jsem si přečetla, dívenky mě ujistily, že se k ničemu nezavazuji. Dnes přišla výzva k zaplacení dluhu. Jednala jsem dle návodu paní Šturmové. Lidi ani nevíte jak mě ... , že jsem naletěla. Samony
doplněno 17.12.11 23:30:Pro Viky
doplněno 18.12.11 08:22:Krém jsem považovala za reklamní atrapu nezaručeného obsahu, nebyl na něm uveden ani výrobce ani datum spotřeby, proto jsem ho nepoužila, ale ani nevyhodila. To jsem sdělila na policii při podání trestního oznámení.
Oni ví proč se ozývají po takové době,člověk při běžných starostech zapomene kdy to bylo a já už si ani nepamatuji jestli jse jim poskytla nějaké jiné informace domnívám se,že jsem jim hlásila jen adresu a podepsala jsem to,protože říkali že se něčím musí proukázat. Myslím si,žetito mladí lidé kteří krém nabízeli se také dopustili podvodu. Nám společnost zaslala výhružný dopis že máme zaplatit za svoji hloupost,ale jak budou postihováni oni podvodníci? Kamarádka dělá zapisovatelku na Krajském soudě v Ostravě psala mi že se poptá na toto nějaké soudkyně tak budu informovat
dobrý den
jak vám paní Šturmová radila jak se z toho vymanit a vyřešit tuto situaci.prosím o předání informací a rad...mí rodiče se také nechali nachytat a teď jsou z toho nešťastní a neví co mají dělat.v létě je zastavili na náměstí až teď dorazil výhružný dopis se zaplacením členství. chci jim pomoci...prosím o informace
moc děkuji
U nas pred nedavnem taky otravovali pred penny marketem a byly asi 3 a nabizeli kremy za kacku.A duchodci se jim sami nabizeli,podepsali pry jen,ze dostali krem a pak se za 2 mesice divili,ze dostali vyzvu na zaplaceni.Nevim jaka to byla firma.A ani me to nezajima.A zaplatit pry musi,jeden duchodce byl u pravnika a ze je to pry nejaka smlouva a jak to podepsal tak to musi zaplatit.Jinak to pry daji exekucni firme a bude to horsi.Ja nektere duchodce ktere znam varovala at nic neberou a nic nepodepisuji,ale to jak kdybych mluvila do dubu a pak brecej.Ale patri vam to,priste si date pozor.S podvodniky muzete zatocit jen tak,ze jim priste reknete,proste NEMAM ZAJEM a kdyz vas otravuje podruhe tak ho jednoduse poslat do prd ...e.Jen muj nazor.
Je mě 63 let byl jsem vychován jak říkají v totalitě,ale takové prasárny se neděly .Moje máti má 91 roků odchytly ji tím stejným způsobem v Olomouci na Horním náměstí.Postup dalšší byl jako ve vašem případě.Můj zvyk a pravda je taková:ryba smrdí vždy od hlavy.Podívejme se od nejvyššího směrem dolů,od hradu,vlády,sněmovna atd.Takové lidi,to vlastně nejsou lidi,to jsou prasata a to ty prasata urážím.Taková hovada by se měli vystřílet,ale co jste chtěli to máte.To je ta svoboda,demokracie atd.Já jsem klíčema nezvonil a musím v tom nezákonném státě žít.Možná žeto smažete,že jsem netaktní,ale moc jsem se přemlouval,abych nepoužil jiná slova. Dědek
Jen taková malá poznámka, nejsa právník, spíš spekulace: Nedopouštějí se ty dealerky co to nabízejí na ulici, trestného činu podvodu? Když tvrdí že jde jen o jakousi registraci, a přitom podstrčí zákazníkovi k podpisu smlouvu? Vědí to ty holčiny co to prodávají?
Nerozumím těm co se nechají nachytat. Oni neumí číst? Na to musí být dva, jeden co nabízí a druhý co...
Já už jsem jednou registrována u jedné zahraniční společnosti,která se zabývá prodejem Aloe,taky jsem jim poskytla své osobní údaje,ale za žádnou registraci jsem neplatila,tak mě nemohlo napadnout,že hloupě naletím. Kamarádka pracuje jako zapisovatelka u Krajského soudu informovala se mi k tomuto a paní soudkyně jí řekla,že lidi nemají nic platit a podat trestné oznámení což jsem udělala. Nemá cenu teď naříkat,ale neplatit a konat
Buss jste asi silně na hlavu toto povídejte paní,která má 91 roků.Do ruky jí nic nedali.Podrželi a podepsala.Stejně tyto stránky jsou na výsměch těm,kteří naletěli,kdyby to k něčemu bylo tak už by se něco dělo a ne jen o tom a dalších podrazech jen kecalo.Tyto stránky jsou s prominutím na hovno.Dědek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.