Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Darovací daň vs dar příteli - lze bez daně?

Od: radkacka* odpovědí: 3 změna:

Měla bych prosím Vás dotaz.Koupila jsem před rokom rodinný dům na hypotéku(s přítelem) jenže já jsi na dům vzala půjčku )ručila jsem nemovitostí).Jenže chtěla bych přítelovi půlku darovat žijeme spolu u rodičů zhruba 3roky a slyšela jsem že by mohl být osvobozen od darovací daně (že by ten převod byl zdarma) ale musela bych nějak dokázat že spolu žijeme u rodičů (jakdyž ve společné domáctnosti).Jaký papír bych musela doložit na Finanční úřad (platíme jen jak se dáva na domáctnost) Děkuji za odpověd

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzana*
hodnocení

2x

Darovací daň byste platila, nejste ani manželé, ani příbuzní. A proboha, al budna má pravdu . Proč byste mu měla darovat půl domů jen tak? On vám dává náhradní bydlení anebo se s vámi jinak finančně vypořádá?

al bunda*
hodnocení

0x

Nic nedarovat! Za dva roky se rozhádáte, půjdete od sebe a máš problém. Vyhni se tomu - nejeden podobný případ jsme tu řešili.
Hezký den.

martina30*
hodnocení

0x

Jezus nic nedorovat nebo dopadneš špatně,i když ted si zamilovaná,aby jsi neskončila pod mostem.*zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]