Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenost s léčbou karcinomu půstem? Jde o dost rozsáhlý karcinom (plíce, játra).
Znáte nějakého odborníka, s kterým se dá v tomto poradit?
Děkuji.
Já jsem měla nesmírné štěstí, že jsem z rakoviny vyvázla živá. Ale za ten cca rok léčby jsem potkávala obrovské množství pacientů, v různých stádiích léčby nebo umírání. Hned na počátku, kdy jsem se hroutila, jsem seděla v čekárně a sestra přivedla pacientku. Novou, vyplašenou ještě více než já. Sedly si na lavičku vedle mě a sestra vyprávěla "Měli jsme tady pacienta, který umíral. Byla to otázka snad týdne. Pán se chtěl postarat o přítelkyni.Důchod, byt, dědictví atd. Přivedli předsedu NV a ten je, na smrtelné posteli, oddal. A představte si, že pán se uzdravil a paní už není." Stalo se to v osmdesátých letech a vyprávěla to 1997. Já jsem snad ani metastázy neměla, ale musím vám říct, že ozařování a chemoterapie a to všechno okolo, mi dalo nesmírně zabrat. Strašlivé to bylo! Vůbec si nedovedu představit, že bych měla tomu všemu čelit hladná nebo s průjmem z nezvyklých potravin. Vůbec! A navíc, zbytek života trávit s takovým děsem, který je, alespoň pro mně, hlad. Trvalý, dlouhodobý, kdy tělo stravuje samo sebe. Strašná představa!
Ale vím naprosto jistě, že to je i otázka vůle žít. Já vím, Helenka Růžičková se také zaťala, ale spousta, kteří to vzdali, už nejsou. Víte, lidé si vyprávějí o tom, koho rakovina zahubila a nevyprávějí si o těch, kteří to přežili. Těch je většina.
Pacientovi ze srdce přeji, ať je mezi těmi přeživšími. Vzdávat by se člověk neměl nikdy!
Děkuji za všechny rady, na odkazy se podívám.
Děkuji i za osobní zkušenost a znovu zdůrazňuji, že v žádném případě nechceme kombinovat chemoterpaii s hladem, to je nesmysl, buď jedno, nebo druhé. Já zatím díkybohu před touto volbou nestála, ale kdybych já si mohla vybrat mezi půl rokem života s ozařováním a chemoterpaií nebo půl roku s hladovkou, jdu určitě do hladovky.
Myslím, že skepse pramení z neznalosti této problematiky. Já sama se postila v životě několikrát a žádný hrozný zážitek to není, mnohem větší zhul je tedy starat se třeba o malé dítě, to říkám na rovinu. On je velký rozdíl mezi umíráním hlady někde v hladomorně a mezi řízeným půstem.
Hladovění má silné regenerační účinky na organismus, a pokud se do něj člověk pustí s odhodláním a s podporou rodiny, není to nic těžkého. Hlad přestanete mít za pár dní.
Opravdu doporučuji přečíst si něco o účincích fyziologicky prospěšného hladovění. Je to úplně jinak než si myslíme
A s těmi koncentračními tábory je to taky pravda. Bývalí hladovějící vězni, které neskolily následky nemocí a těžké práce, se často dožili vysokého věku.
Něco jsem o tom četla, ale moc tomu nevěřím. Jednalo se o to, že ti nemocní nejedli vůbec nic, pouze každý den pili nějaké zeleninové šťávy, čerstvě vymačkané z mrkve, celeru atd. Ale vzhledem k tomu, že právě při léčbě takového onemocnění naopak dělá problém úbytek váhy a je nutné pacienta alespoň trochu udržet při chuti k jídlu, nevím, co dlouhodobý půst může přinést dobrého. Něco jiného je taková očista organismu během jednoho nebo dvou dnů. Samozřejmě je důležité jíst jídlo zdravé, netučné a lehce stravitelné, ale hlavně jíst. Vím, že když už je nejhůř, doporučuje se nápoj Nutridrink, který obsahuje všechny pro tělo důležité vitamíny a minerály.
Vím, jak půst probíhá, jde mi o osobní zkušenosti, nebo zkušenosti z vašeho okolí.
Jinak úbytek váhy (velká nadváha) je v tomto případě ten poslední problém.
Půst je jednou ze zásadních variant možné reakce na nádorové onemocnění! Řada nezasvědcených už dle příspěvků s tím nebude souhlasit ale to je mě úplně fuk! Půstem, jak někdo píše, že nádor nemůže vyhladovět je právě opak pravdou! Nádor ke své existenci potřebuje právě mnoho živin! O tomto kroku se vedou polemiky nejen z důvodu nedodržení dané možnosti (půstu) ale především z neznalosti. Je k tomuto kroku potřeba se rozhodnout v jasně stimulované mysli doprovázené s příjmem zeleniny! Pouze zeleniny! Alfou a omegou v tomto je psychická pohoda dotyčného a podpora nejbližších - důležité! Víc není potřeba k tomu dodávat.
doplněno 15.12.11 10:53:Pro "claire" nikdo se nerozčiluje nebo alespoň ne já - já kladu důraz na to co píši a Vy se klidně starejte o sebe.
Člověče, nerozčilujte se. Nádor potřebuje živiny, prosím, ale to ten pacient taky. Řešit rakovinu půstem je velmi snadná a velmi rychlá cesta k ukončení nemoci. Smrtí.
martinaa = opět v tom máte nějaký nepořádek, ale to bude asi tím, že těžko spojujete souvislosti a na to jsem si já už zvykl, byl bych rád, abyste mě zcela vypustila a zbytečně neprovokovala! S claire - respektive s tím co napsala, jsem nasouhlasil já a né ona se mnou ale já nikoho neoslovoval! napsal jsem své poznatky, které, jak patrno z příspěvků byli mnohem podloženější než od ní. To jen pro úplnost.
Vite, zrejme nesnasite, kdyz s Vami nekdo nesouhlasi, nedejboze si dovoli Vam odporovat. Nebylo to pouze u me, toho jsem si vsimla jiz nekolikrat, jak agresivne hned vyrazite do utoku.
Clovek zde muze napsat, co si mysli, bez ohledu, kdo ma vice poznatku - to je kouzlo diskuze. I kdyby jste mel cosi stokrat podlozenejsi, nedava Vam to pravo ostatni kritizovat ani po nich vyjizdet.
Namatkou: ...Víc není potřeba k tomu dodávat... Řada nezasvědcených už dle příspěvků s tím nebude souhlasit ale to je mě úplně fuk... já kladu důraz na to co píši a Vy se klidně starejte o sebe."
Pripadate si nejchytrejsi a jakmile ma nekdo jiny nazor, utocite, nejaka diskuze neni mozna. Pritom se sam chovate velmi hulvatsky. To jen pro uplnost.
NIKDY se rakovina nemůže léčit půstem, nádor nelze vyhladovět. Naopak, je třeba dodržovat správnou výživu, je třeba jíst, aby měl organismus šanci bojovat! Nemocný s rakovinou často trpí nechutenstvím, špatně se mu polyká, je mu nevolno třeba rok v kuse, to vše kvůli náročné léčbě, ale je důležité dodávat živiny! Léčba je pro tělo obrovskou zátěží, chemoterapie, radioterapie atp. ... takže půst je velmi nerozumný. Poraďte se s nutričním terapeutem (pozor na nutriční "poradce" - terapeut musí mít vystudovanou školu, poradci stačí víkendový kurz). I v případě problémů s polykáním, i v případě nechutenství lze vymyslet způsob, jak do člověka potravu dostat. Ať jí cokoliv, na co má chuť, cokoliv, hlavně ať jí.
Myslela jsem pochopitelně léčbu pouze půstem, nikoli v kombinaci s léčbou klasické medicíny. Kombinace hladovky a chemoterapie by člověka zabila dřív než nádor...
Nevěřím, že klasická medicína ještě v této fázi něco zmůže, akorát tak otráví zbytek života.
Jinak samozřejmě lidi, kteří tumor "vyhladověli", existují.
Protože jsem se mojí léčbě zabýval vším možným ,zkusil jsem i tohle lecba-rakoviny.estranky.c/... a tímto,což se mi jeví jako lepší stesticko.cz/...
Díky, oba odkazy jsou velice zajímavé.
Přiznám se, že o tom "koktejlu" se sodou slyším prvně. Zdá se, že i zde hraje velkou roli odkyselení organismu (já sama se snažím jíst zásaditě). A je pravda, že náš pacient je přímo ukázkově překyselený
A vy máte osobní zkušenost?
Zajímáte se o tzv. Breussovu metodu. Někteří jí věří, řada odborníků však tvrdí, že organismus, aby úspěšně bojoval se zhoubným nádorem, musí být silný. O této metodě se dočtete např. zde: e-stranka.cz/...
magdon. Zkus zapátrat v lékařských zprávách!lékařů! z německých koncentráků . Možná budeš šokován. Pominu jejich "zvěrské" metody výzkumů. Budeme koukat jenom na jejich poznatky týkající se rakoviny. Výsledek - vězni, kteří nastoupili do lágru s rakovinou , tak po roce v lágru se bujení zastavilo nebo dokonce příznaky nemoci vymizeli úplně. A co na to "lékaři"? Rak.buňky potřebují ke svému životu "stravu". Jestliže se vyhladoví, dále se nešíří nebo dokonce umírají...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.