Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Léčba rakoviny půstem

Od: moxa* odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

máte někdo zkušenost s léčbou karcinomu půstem? Jde o dost rozsáhlý karcinom (plíce, játra).

Znáte nějakého odborníka, s kterým se dá v tomto poradit?

Děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Já jsem měla nesmírné štěstí, že jsem z rakoviny vyvázla živá. Ale za ten cca rok léčby jsem potkávala obrovské množství pacientů, v různých stádiích léčby nebo umírání. Hned na počátku, kdy jsem se hroutila, jsem seděla v čekárně a sestra přivedla pacientku. Novou, vyplašenou ještě více než já. Sedly si na lavičku vedle mě a sestra vyprávěla "Měli jsme tady pacienta, který umíral. Byla to otázka snad týdne. Pán se chtěl postarat o přítelkyni.Důchod, byt, dědictví atd. Přivedli předsedu NV a ten je, na smrtelné posteli, oddal. A představte si, že pán se uzdravil a paní už není." Stalo se to v osmdesátých letech a vyprávěla to 1997. *sok* Já jsem snad ani metastázy neměla, ale musím vám říct, že ozařování a chemoterapie a to všechno okolo, mi dalo nesmírně zabrat. Strašlivé to bylo! Vůbec si nedovedu představit, že bych měla tomu všemu čelit hladná nebo s průjmem z nezvyklých potravin. Vůbec! A navíc, zbytek života trávit s takovým děsem, který je, alespoň pro mně, hlad. Trvalý, dlouhodobý, kdy tělo stravuje samo sebe. Strašná představa! *cert*Ale vím naprosto jistě, že to je i otázka vůle žít. Já vím, Helenka Růžičková se také zaťala, ale spousta, kteří to vzdali, už nejsou. Víte, lidé si vyprávějí o tom, koho rakovina zahubila a nevyprávějí si o těch, kteří to přežili. Těch je většina. *slunce*Pacientovi ze srdce přeji, ať je mezi těmi přeživšími. Vzdávat by se člověk neměl nikdy!

moxa*
hodnocení

Děkuji za všechny rady, na odkazy se podívám.

Děkuji i za osobní zkušenost a znovu zdůrazňuji, že v žádném případě nechceme kombinovat chemoterpaii s hladem, to je nesmysl, buď jedno, nebo druhé. Já zatím díkybohu před touto volbou nestála, ale kdybych já si mohla vybrat mezi půl rokem života s ozařováním a chemoterpaií nebo půl roku s hladovkou, jdu určitě do hladovky.

Myslím, že skepse pramení z neznalosti této problematiky. Já sama se postila v životě několikrát a žádný hrozný zážitek to není, mnohem větší zhul je tedy starat se třeba o malé dítě, to říkám na rovinu. On je velký rozdíl mezi umíráním hlady někde v hladomorně a mezi řízeným půstem.

Hladovění má silné regenerační účinky na organismus, a pokud se do něj člověk pustí s odhodláním a s podporou rodiny, není to nic těžkého. Hlad přestanete mít za pár dní.

Opravdu doporučuji přečíst si něco o účincích fyziologicky prospěšného hladovění. Je to úplně jinak než si myslíme ;)

A s těmi koncentračními tábory je to taky pravda. Bývalí hladovějící vězni, které neskolily následky nemocí a těžké práce, se často dožili vysokého věku.

meandra*
hodnocení

1x

Něco jsem o tom četla, ale moc tomu nevěřím. Jednalo se o to, že ti nemocní nejedli vůbec nic, pouze každý den pili nějaké zeleninové šťávy, čerstvě vymačkané z mrkve, celeru atd. Ale vzhledem k tomu, že právě při léčbě takového onemocnění naopak dělá problém úbytek váhy a je nutné pacienta alespoň trochu udržet při chuti k jídlu, nevím, co dlouhodobý půst může přinést dobrého. Něco jiného je taková očista organismu během jednoho nebo dvou dnů. Samozřejmě je důležité jíst jídlo zdravé, netučné a lehce stravitelné, ale hlavně jíst. Vím, že když už je nejhůř, doporučuje se nápoj Nutridrink, který obsahuje všechny pro tělo důležité vitamíny a minerály.

moxa*
hodnocení

Vím, jak půst probíhá, jde mi o osobní zkušenosti, nebo zkušenosti z vašeho okolí.

Jinak úbytek váhy (velká nadváha) je v tomto případě ten poslední problém.

kdokoliv*

Půst je jednou ze zásadních variant možné reakce na nádorové onemocnění! Řada nezasvědcených už dle příspěvků s tím nebude souhlasit ale to je mě úplně fuk! Půstem, jak někdo píše, že nádor nemůže vyhladovět je právě opak pravdou! Nádor ke své existenci potřebuje právě mnoho živin! O tomto kroku se vedou polemiky nejen z důvodu nedodržení dané možnosti (půstu) ale především z neznalosti. Je k tomuto kroku potřeba se rozhodnout v jasně stimulované mysli doprovázené s příjmem zeleniny! Pouze zeleniny! Alfou a omegou v tomto je psychická pohoda dotyčného a podpora nejbližších - důležité! Víc není potřeba k tomu dodávat.

doplněno 15.12.11 10:53:

Pro "claire" nikdo se nerozčiluje nebo alespoň ne já - já kladu důraz na to co píši a Vy se klidně starejte o sebe.

claire*

Člověče, nerozčilujte se. Nádor potřebuje živiny, prosím, ale to ten pacient taky. Řešit rakovinu půstem je velmi snadná a velmi rychlá cesta k ukončení nemoci. Smrtí.

martinaa*

Claire, jiz mnozi pochopili, ze nesouhlasit s Kdokoliv se neodpousti. Nechte to plavat:)

kdokoliv*

martinaa = opět v tom máte nějaký nepořádek, ale to bude asi tím, že těžko spojujete souvislosti a na to jsem si já už zvykl, byl bych rád, abyste mě zcela vypustila a zbytečně neprovokovala! S claire - respektive s tím co napsala, jsem nasouhlasil já a né ona se mnou ale já nikoho neoslovoval! napsal jsem své poznatky, které, jak patrno z příspěvků byli mnohem podloženější než od ní. To jen pro úplnost.

martinaa*

Vite, zrejme nesnasite, kdyz s Vami nekdo nesouhlasi, nedejboze si dovoli Vam odporovat. Nebylo to pouze u me, toho jsem si vsimla jiz nekolikrat, jak agresivne hned vyrazite do utoku.

Clovek zde muze napsat, co si mysli, bez ohledu, kdo ma vice poznatku - to je kouzlo diskuze. I kdyby jste mel cosi stokrat podlozenejsi, nedava Vam to pravo ostatni kritizovat ani po nich vyjizdet.

Namatkou: ...Víc není potřeba k tomu dodávat... Řada nezasvědcených už dle příspěvků s tím nebude souhlasit ale to je mě úplně fuk... já kladu důraz na to co píši a Vy se klidně starejte o sebe."

Pripadate si nejchytrejsi a jakmile ma nekdo jiny nazor, utocite, nejaka diskuze neni mozna. Pritom se sam chovate velmi hulvatsky. To jen pro uplnost.

claire*
hodnocení

0x

NIKDY se rakovina nemůže léčit půstem, nádor nelze vyhladovět. Naopak, je třeba dodržovat správnou výživu, je třeba jíst, aby měl organismus šanci bojovat! Nemocný s rakovinou často trpí nechutenstvím, špatně se mu polyká, je mu nevolno třeba rok v kuse, to vše kvůli náročné léčbě, ale je důležité dodávat živiny! Léčba je pro tělo obrovskou zátěží, chemoterapie, radioterapie atp. ... takže půst je velmi nerozumný. Poraďte se s nutričním terapeutem (pozor na nutriční "poradce" - terapeut musí mít vystudovanou školu, poradci stačí víkendový kurz). I v případě problémů s polykáním, i v případě nechutenství lze vymyslet způsob, jak do člověka potravu dostat. Ať jí cokoliv, na co má chuť, cokoliv, hlavně ať jí.

moxa*
hodnocení

Myslela jsem pochopitelně léčbu pouze půstem, nikoli v kombinaci s léčbou klasické medicíny. Kombinace hladovky a chemoterapie by člověka zabila dřív než nádor...

Nevěřím, že klasická medicína ještě v této fázi něco zmůže, akorát tak otráví zbytek života.

Jinak samozřejmě lidi, kteří tumor "vyhladověli", existují.

des*

Protože jsem se mojí léčbě zabýval vším možným ,zkusil jsem i tohle lecba-rakoviny.estranky.c/... a tímto,což se mi jeví jako lepší stesticko.cz/...

moxa*
hodnocení

Díky, oba odkazy jsou velice zajímavé.

Přiznám se, že o tom "koktejlu" se sodou slyším prvně. Zdá se, že i zde hraje velkou roli odkyselení organismu (já sama se snažím jíst zásaditě). A je pravda, že náš pacient je přímo ukázkově překyselený :(

A vy máte osobní zkušenost?

des*

moxa-ano mám s tím zkušenost .Těch sirupů se sodou jsem vypil 5lahví a docílil jsem PH8 ze 4.Nyní jsem ve fázi klidu nemoci a beru to preventivně 1xtýdně.Měřím se každý den lakmusem,k dostání v lékárně na PH moče.

hodnocení

0x

Zajímáte se o tzv. Breussovu metodu. Někteří jí věří, řada odborníků však tvrdí, že organismus, aby úspěšně bojoval se zhoubným nádorem, musí být silný. O této metodě se dočtete např. zde: e-stranka.cz/...

fran
hodnocení

0x

Jen jestli trochu nezafunguje "Víra tvá tě uzdraví" a náhoda, když se sejde: 1. Silný člověk (dokáže držet takovou šílenou dietu, šťávy). 2.Štěstí, další vyšší moc zasáhne.

Za vše by odpovělo číslo o procentu uzdravených z celku, počtu*frajer* nemocných, kteří to zkoušeli.

hodnocení

0x

funguje to asi tak, že nezemřete na nádor, ale hlady.*frajer*

sebod*

magdon. Zkus zapátrat v lékařských zprávách!lékařů! z německých koncentráků *cteni*. Možná budeš šokován. Pominu jejich "zvěrské" metody výzkumů. Budeme koukat jenom na jejich poznatky týkající se rakoviny. Výsledek - vězni, kteří nastoupili do lágru s rakovinou , tak po roce v lágru se bujení zastavilo nebo dokonce příznaky nemoci vymizeli úplně. A co na to "lékaři"? Rak.buňky potřebují ke svému životu "stravu". Jestliže se vyhladoví, dále se nešíří nebo dokonce umírají...

sargo*
hodnocení

0x

Každý zná nějakého vitálního devadesátiletého dědulu, který vykouří dvacku denně. Stejně tak se najdou i případy rakoviny, kterým hladovka pomohla. Lidé nejsou racionální, víme?

janptacek
hodnocení

0x

Já jsem rakovinu hladem zatím vyléčil tak vámto musím napsat protože chci dát šanci i jiným lidem, po 40 dnech nádor zmizel už přes rok chodím na kontroli a zatím se nevrátil takže to jde a nesražte lidi když jste to nezažili.Jan Ptáček.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]