Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tik v oku

Od: kemo® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,potřebuji poradit.

Nosím brýle,zhruba před měsícem jsem byl na kontrole a vše O.K.

Asi 2 týdny mě trápí jistý problém. Několikrát za den mám několika sekundový tik v levém horním víčku na vnější straně. Nevíte čím to může být?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Příčin může být několik.Tik ve víčku může být způsoben jak iritací nervů, tak například i zánětem, nebo viz. www.nabito.net/tik-v-oku : Tik způsobuje nejčastěji přepracování, nevyspání, nepřiměřený stres (nervy) nevhodný monitor, nevhodné osvětlení, vnější rušivé elementy (hluk atd.) a častá práce u počítače.Trvání tohoto problému je různé, odhadem je to od 2 do 8 týdnů. Jak s tím bojovat:

Vysadit _ zbavit se stresu (můžete zkusit třebas meditovat), pořádně se vyspat, cvičit oči, odstranit veškeré rušivé elementy.A hlavně nasadit vitamíny!Nejlepším vitamínem je B12 _ k dostání v lékárně v podobě B-Komplex (Forte). Dalším vitamínem, který pomáhá je magnézium (hořčík). Můžete si jej koupit v lékárně, ale mnohdy stačí i vhodná minerálka nebo banány.

Když nic z toho nepomůže, bude asi lepší zajít za doktorem. Většinou to ale zmizí stejně rychle jak to přijde.

loorena
hodnocení

0x

Wow, má stejný problém. :D Mně se to stává, když jsem nervozní, není to tak i u tebe? :)

hodnocení

To vůbec,psychický stav ani jiné okolnosti na to nemají vliv.

loorena

Ách ták, to je škoda, většina lidí, které znám, to mají od psychického stavu a jiných okolností ... ;)

eva1
hodnocení

0x

Dobrý den,

moje zkušenost je, že to mívám z únavy, prostě vypnu na dlouho televizi a počítač a dám dělu oddech v rámci možností...ale co může být příčinou u jednoho, nemusí být příčinou u druhého...

durancea*
hodnocení

0x

Přepracovanost, příp. nedostatek hořčíku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]