Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Týrání zvířat - jak pomoct?

Od: fantasy odpovědí: 4 změna:

Když někde na nějakém místě bije své zvíře ( psa ) je to bezpráví? A jaký je tedy za to trest, když je usvědčen? Co kdybych chtěla tomu pejskovi pomoct a on by mě začal bít také? Trest by se mu ještě zvýšil?*bum*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Pokud je to opravdu neprimerene biti a zachazeni, jedna se o tyrani zvirete, za coz hrozi az tri roky vezeni. Pokud Vas agresivni majitel napadne, kdyz budete hajit zvire, pripocte se k tomu treba jeste ublizeni na zdravi, napadeni a trest se samozrejme navysuje.

Otazkou je, zda v tomto state spise soud nepotresta Vas, kdyz Vas agresor zazluje, ze jste Vy napadla jeho.

hodnocení

2x

Myslím si, že je velký rozdíl mít ve výchově pevnou ruku a týrat. Zda je to bezpráví, to musí posoudit příslušné úřady. Takový incident je třeba nahlásit někomu, kdo se zabývá ochranou zvířat, nebo na obecní úřad. Záleží na tom, zda by to bylo posuzováno jako přestupek, či jako týrání. Od toho se potom odvíjí i potrestání.;)

blackflamesiczi*

pokud nekdo k vychove psu pouziva nasily tak to hovori o jeho inteligenci a tom ze je retardovanej, mam doma 2 psy kteri nejdou vycvicit (rika se to o nich) a oba poslouchaji vyborne a nikdy jsem je neprastil

psipacka*
hodnocení

0x

Týrání to rozhodně je, o tom není nutné polemizovat. Osobně bych volila obětovat sebe, už proto, že mám pojištění a co schytám já, mine toho psa a nemusím pak zadlužovat rodinu kvůli veterináři. Nehledě na to, že s tím odsouzením za týrání zvířat je to trapná komedie a v praxi k tomu skoro nikdy nedojde. Ovšem pokud napadne tebe před svědky, tak pak tamurčitý prostor pro spravedlnost je. Ovšem každopádně je třeba počítat s tím, že každé hrdinství může mít fatální následky :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]