Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně náš vztah úplně zahodila

Od: wonder* odpovědí: 5 změna:

Zdravím.)

Potřeboval bych prosím pomoct ,nebo rady do života ,nebo taky jen poradit s mojí situací.)

Je mi 16 a studuju Veřejnosprávní obor. Mám problémy se sebou ,stím že se těžce vyrovnávám z věcmy.

Měl jsem rok přítelkyni a klapalo nám to ve všech směrech. Jsem spíš uzavřený mezi kolektivem a mám kolem sebe něco jako zeď . S bývalou přítelkyní ,jako by ta zed odpadla .Prožil jsem sní své poprvé a máme plno zážitku ,zdálo se mi jako by jsme byly stvořeni jeden pro druhého . Byl jsem opravdu bezhlavě zamilovaný. Ona do mě taky ,cítil jsem to. Přežívaly jsme menší hádky ,které byly o blbostech ,nic co by nás rozdělilo. Ale asi před dvěmi a půl měsící sme se pohádaly ,nic za co jsem mohl já a dalo by se říct ,že mě totálně odpálkovala a zazdila. Snažil jsem se to co nejvíce zachránit. Posílal jsem jí dopisy ,psal jí smsky a plakal jí do oblyčeje. Nic to sní neudělalo. Už jsem jí přestal dohánět ,protože ona sama mi napsala at se jí nepletu do života ,že mi má být jedno co dělá. Vím ,neměl bych už nevedeme společný život ,ale záleží mi na ní. Ona se z toho rychle dostala ,spíš ani nespadla do toho ,že jí chybím .Bolí mě to ,hrozně se v tom utápím a o to víc mě mrzí ,že Jsem jí po tom všem lhostejný. jako by můj život byl vzhůru nohama. Nedokážu pochopit ,proč tak rychle odešla a vše zahodila. začla se zas bavit ,chodit na diskotéky a podobně a ubližuje mi to. Skoro denně pláču a mám splín a trhám si hlavu. snažim se přecházet na jiné myšlenky.. kreslím ,skládám básně a čtu. Ale nic mi nepomáhá. Furt přemýšlím ,jestli jí alespon trošku chybím a proč vše zahodila. utápím se v tom ,aniž bych chtěl. Nechápu proč pikám za to ,co jsem neproved. Proč ona si užívá bez svědomí života a mě to takhle níčí a nedokážu se postavit na nohy.. Prosím poradte co mám dělat aby to ze mě vyprchalo ,když se ke mě zachovala takhle. A proč se nedokážu bavit ,jako normální člověk a jsem furt stranou. Furt mám potřebu soudit jiný..

Poradte mi prosím.. Matěj.)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

1x

Víš Matěji, ono je to těžké. Lidi se scházejí a rozcházejí, vždycky jednoho bolí rozchod více než druhého, přemýšlí co udělal špatně, co mohl udělat lépe... Ale tím nic nespravíš, nevrátíš. Zkus se dívat na ten "konec" jako na nový "začátek", na to, jaké možnosti se ti otevírají, vždyt není jenom jedna holka na světě, chodí jich tu spousty, krásných i méně krásných, chytrých i hloupých... můžeš si vybírat... Neboj se nic, neuzavírej se do sebe, uvidíš zase najdeš lásku.

Snaž se být "nad věcí" snaž se smát (i když ti třeba úplně do smíchu není), kamarádit se s lidmi okolo, vyrážet s nimi ven, nesedět stále doma a štourat se v tom co bylo. Svět je pro tebe otevřený, tak do něj vlítni a užij si ho!

Hlavně před holkama nebreč a nevnucuj se - o takové ony nestojí, věř mi. Daleko raději si vyberou vysmátého frajírka víš?

martinaa*
hodnocení

1x

V 16 je tezke udrzet partnersky vztah tak,aby byl trvaly. Proto se tomu obdobi rika obdobi prvnich lasek. V tomto veku je clovek citove nevyzraly a nestaly a neni pripraveny na dlouhodoby partnersky vztah. A pokud ted exrpitelkyne zacala zase chodit na diskoteky a bavit se, zrejme toto s tebou nemela. Proste ji neco chybelo, nebo ji vztah omrzel, tak to bohuzel byva. A tim, ze se ted bavi a chodi ven - to nema za cil ublizit ti, ale proste se bavi po svem. Ma sedet doma a nevystrcit nos? V 16?

Terab jsi se zmenil, zacal se chovat jinak... tezko muzes objektivne posoudit, zda jsi neco provedl, nebo ne. Ty si pripadas bez viny, podvedeny, ze jsi nic neudelal...ty jsi ted na dne, ji mozna rozchod osvobodil a proto si ted uziva. Pokud nekdo je v nevyhovujicim vztahu, je pochopitelne, ze pak nema moc vycitek, ze tento vztah ukoncil.

Ackoli to bude bolet, a dlouho, prezijes to a zase bude lip - tohle zna snad kazdy clovek, co si prvni vaznejsi lasku prozil. Vybrec se, ale nepremyslej, jestli ji chybis, a nezajimej se o to, kdy a proc chodi ven. Je to jeji zivot, a ty si zij svuj. Jinak se budes v sebelitosti placat dlouho a ztratis kus zivota.

hodnocení

0x

Ahojky. Nezoufej si tolik. Máš za sebou první velkou lásku, která skončila rozchodem. Ber to tak, že jste si nebyli souzeni. Těžko se s tím člověk vyrovnává, ale nic jiného Ti nezbyde, než se s rozchodem smířit. Žij tak, jako žije ona, protože život jde dál. Přej jí štěstí a sám si hledej jiné. To hezké, co jste spolu zažili Ti už nikdo nevezme, ale lásku si prostě vynutit na nikom nelze. Neplač, máš toho pěkného ještě spoustu před sebou, jen tomu musíš věřit a splínu se nepoddávat. Je to těžké, ale v životě to tak prostě chodí. Každý jsme to prožil a každý jsme to přežil. Soustřeď se na své koníčky, přátele, rodinu, a na to co Ti dělá radost. Ne na to, co kde a s kým dělá Tvá bývalá láska. Zbytečně se mučíš a třeba je někde na blízku dušička, která se zase mučí pro Tebe...

doplněno 14.12.11 15:29:

Psaní básní je mimochodem moc krásný koníček...*palec*

petula00*
hodnocení

0x

Matěji, co Ti na tvou prosbu napsat.V 16ti letech a takovéhle starosti.Přestaň se utápět ve zklamané lásce a podívej se okolo sebe.Ale opravdu pozorně.Uvidíš tolik jiných zajímavých dívek které by mohly nahradit tvoji bývalou přítelkyni.Myslíš si,že to byla veliká láska.V te době možná,ale věř,že daleko větší a silnější tě teprve čekají.Tyhle mladé lásky nejsou na celý život.(I když výjimka potvrzuje pravidlo).Přestaň jí vyčítat,že si zvolila jinou cestu.Máš tu samou možnost.využij ji.Garantuji Ti,že za několik měsíců,ne-li týdnů se na to vzpomeneš s úsměvem.nyní se soustřeď na vánoční svátky a na svou rodinu a těš se,že Tě po novém roce bude čekat něco nového a hezkého.Věnuj se škole(dle psaní máš co dohánět) a trochu si od děvčat odpočiň.Hezký svátky.

durancea*
hodnocení

0x

Kreslím, skládám básně a čtu - všecko jsou samotářské koníčky, zkus jít mezi lidi, nějaký sport, i ta diskotéka, kino s kámoši.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]