Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak utužit zdraví?

Od: max90 odpovědí: 15 změna:

Dobrý den,

zajímalo by mě, jakým způsobem si udržujete odstup od nemocí? Teď jsem byl už potřetí za dva měsíce nemocný a docela mě to vytáčí. Jasně, je zima, takže je to logické, ale stejně...
Takže otázka zní: co děláte, abyste nebyli nemocní? Jíte hodně ovoce a zeleniny? Sportujete? Nekouříte? Hodně spíte? (všechny tyto čtyři věci dělám i já a nepomáhá to) Užíváte vitaminy? Otužujete se? Nebo máte nějaký tajný rodinný recept? Řídíte se nějakou dobrou knížku či internetovou stránku s tímto tématem?
Dík za váš čas

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

0x

Takže otázka zní: co děláte, abyste nebyli nemocní? Jíte hodně ovoce a zeleniny? Sportujete? Nekouříte? Hodně spíte? (všechny tyto čtyři věci dělám i já a nepomáhá to)

To všechno děláte dobře, ale zásadní je vliv psychiky na lidské tělo a zdraví. Staráte se taky o svou "duši"?

max90
hodnocení

Jestli se "staráním o duši" míní "snažím se být v psychické pohodě", tak dle možností ano :)

buss
hodnocení

0x

Za poslední čtyři roky nic, ani nachlazerní a denně :
Je mi krásně, je mi krásně, jsem pozitivně naladěn, mladý, krásný, zdravý, bohatý, nesmrtelný, pohybuji se v prostředí fantastických žen, venku je nádherná směs sněhu, bláta, deště, vichru a slunce; každý večer ulehám s pocitem intenzívně prožitého dne a vstávám s očekáváním úžasných úspěchů ...

sebod*

Buss. Tak pročpak býváš někdy tak protivný? ;):)

cinematic*

Gratuluji! *palec*

polinek*

,,nejste Květošek Fiala?,,,,,lalalala,,,,,,,,,,,,

bruk600*
hodnocení

0x

Dobrý den, odstup od nemocí si udržuji sportem - cyklistikou.Dojíždím na kole do práce i v zimě a občas nějaký výlet - tak 6K km ročně. Pochopitelně nekouřím. Za 21 let jsem marodil asi 2x s chřipkou a tak možná jednou za 2 roky viróza bez neschopnosti. *jasne* Aktuálně však marodím, protože jsem měl vlastním zaviněním na kole úraz - prasklé 3 obratle a zlomená klíční kost.*zed* Tak si to musíte přebrat podle toho co vám vyhovuje.

max90
hodnocení

Takže sport kombinovaný s mírným (?) otužováním :)
Jestli s tím začnu, tak jedině na jaře, až bude víc světla a energie *ee*

hm*
hodnocení

0x

Řekl bych, že před infekčními nemocemi se dá chránit i tak, že se nenecháš nakazit, tzn. pokud možno se nevyskytuješ ve společnosti chrchlajících a podobných lidí, kteří se narvou práškama z reklamy a zdá se jim, že jim vlastně už nic není, a nemoc šíří všude, kam přijdou (zabíjel bych!). Ale někdy se jim pořádně vyhnout nejde. :(

max90
hodnocení

Bohůmžel, musím jezdit autobusem a metrem, s tím nic nenadělám... :(

fran

Metro: Vlaky metra sbírající elektřinu z trolejí při tom prý nějak vyrábějí ozon a ten zabíjí bakterie a viry. Takže by metro nemělo být tak obrovsky nebezpečné pro nakažení se kapénkovou infekcí. Ovšem - ví-li tu někdo, jestli je to pravda?

Podepisuji duševní pohodu, min 50%-ní příčina nemoci/zdraví.

max90
hodnocení

A jak tedy utužit psychické zdraví? :)

fran

Prý pomáhá např. smích: Alespoň 1x denně se snažit zasmát, pokud ovšem člověk není smíšek od přírody. Jinak je současná křesťanská, západoevropská,..americká...vyspělá(?)... civilizace na jedince náročná, je totiž tendence být sám (časté posezení u PC = zjednodušení a zrychlení "komunikace", 50%ní rozvodovost v ČR,...single-bydlení...), ale je nutné zvládat toto uprostřed mnoha lidí, neboť jich na planetě přibývá. Takže úplně hodně dobré psychické zdraví = vzácné koření*uspech*, prý je 30% lidí nějak různě praštěných - já tedy určitě*jasne*a dost. (Vím asi také proč i jak a nehnu stím.)

krkovicka*
hodnocení

0x
Každý ráno snidam bílý jogurt s živou kulturou a pak si sním jeden pomeranč:optimální zásoba vitamínů C na den.

polinek*
hodnocení

0x

já jednou v životě jsem měla teplotu a jednou mne bolelo v krku ...ale jinak mám zase něco jinýho. Každý má tu svou předurčenou životní diagnozu. ..i když dělá vše pro zdraví. To si myslím já ,,je to v genech a je to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]