Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Silný kuřák - mám obavu o jeho zdraví

Od: fletna odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,

mám v rodině silného kuřáka tabáku, denně vykouří krabičku cigaret bez filtru (s filtrem by vykouřil dvě i více). Takto kouří cca jož 10 let. Mám obavu o jeho zdraví, které provází občasný kašel a prý občasné pálení a bolest v krku. Zmíněná osoba kouřit nepřestane. Proto na Vás mám otázku, jak se starat o zdraví kuřáka (namáhaných orgánů kouřením) , zda je vhodná třeba nějaká bylina na kloktání, či zda by plicím ulevovala třeba solná jeskyně a podobně...

Pomůžete prosím?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

1x
Je mi líto ale moc věcí se dělat nedá.Všechny výrobky pro kuřáky,myslím tím různé vitamíny a podobně jsou akorát podvod.Jediné,co pomáhá,je přesvědčit ho k procházkám v přírodě.Les je to pravé prostředí a houbaření ideální.Tam se plíce vyčistí.Sama píšete,že nepřestane kouřit.Tak tohle je cesta,jak alespoň tochu tělu ulevit.Vím co říkám,kouřím ty krabičky dvě...doplněno 14.12.11 12:20: Na procházce si sice zapálí ale zároveň dostane i dávku kyslíku.:)Nemá cenu to tu rozebírat,jestli nepřestane,tak se těch průvodních jevů nezbaví.A mimochodem,... Není vůbec obtížné přestat kouřit ...To je veliký omyl.
kdokoliv*

Pro " ahasver" mohu se plést v řadě věcí ovšem tato má celá věta to nebude. Tak jak to píšete Vy je něco jiného než píši já. Tedy - když budete se mnou zase někdy nesouhlasit napište prosím celou mou větu a né jen 5 slov s tečkama. Děkuji.

ahasver4*

Tedy,chci říci,že se příště vyvaruji toho, s Vámi nesouhlasit.

ahasver4*

Budu si to pamatovat.Děkuji.

kdokoliv*
hodnocení

1x

Jak sama píšete, jestli-že nepřestane kouřit i s s vědomím těchto popsaných potíží nebude ani kloktat a to ani v případě,že by něco pro kuřáky v tomto ohledu bylo vynalezeno. Má-li tyto symptomy podezřelé právě z kouření pravděpodobně se o něj brzy postará někdo jiný. Není vůbec obtížné přestat kouřit ale velmi obtížné je toho dotyčného přesvědčit aby to pochopil.

Přestat kouřit je to pravé kloktadlo! Běžně bez předpisu prodávají různá kloktadla na nachlazení a ta by šla použít ale...

fletna
hodnocení

Přípravkům pro kuřáky také nevěřím. Procházky přírodou má rád, ale také ho motivuje zapálit si na nějakém hezkém místě v klidu cigaretu...

Koupili jsme kdysi takovou malou vodní dýmku, aby se kouř alespoň filtroval vodou a po 3 denním používání mě jímala hrůza při pohledu na kapky tmavého lepivého dehtu, který se usazoval na skle a nešel ani smýt horkou vodou, pomohla až sůl s jarem. A pomyšlení, že takovéhle svinstvo člověku utkví na plicích je hororové...

hodnocení

0x

Dobrý den. Tak jako kuřák určitě potřebuje víc vitaminu C. A dále např.zde:
Gemmoterapie-bylinky pro detoxikaci kuřáků, kteří chtějí kouřit a chtějí zlepšit svoje zdraví!
Dalším velice účinným přípravkem pomáhajícím kuřákům od jejich potíží se špatným prokrvením končetin a špatným dechem jsou gemmoterapeutika- výtažky z pupenů stromů a některých bylin a bylinek. Gemmoterapie-Bříza pročistí organismus, regeneruje a podpoří činnost ledvin a jater, hlavních detoxikačních orgánů, podpoří činnost sleziny a slinivky. Bříza-gemmoterapie působí jako protizánětlivý prostředek při zánětu pohrudnice, rozpouští cholesterol, pomáhá při otocích , podpoří činnost ledviny a detoxikační schopnosti jater. Gemmoterapie Bříza také snižuje hladinu kyseliny močové, která se tvoří v případě kuřáků tím, že jsou nadměrně zatěžovány plíce, které se přímo těší na čerstvý vzduch a místo toho dostanou koktejl z chemických látek, které zaneřádí organismus.
Zdroj:gemmoterapie.cz/bylinky_pro_kuraky-s100

fletna
hodnocení

Děkuji za tipy.

Bylinkám věříme, takže vyzkoušíme. Procházky přírodou má rád, ale také ho motivuje zapálit si na nějakém hezkém místě v klidu cigaretu...
Koupili jsme kdysi takovou malou vodní dýmku, aby se kouř alespoň filtroval vodou a po 3 denním používání mě jímala hrůza při pohledu na kapky tmavého lepivého dehtu, který se usazoval na skle a nešel ani smýt horkou vodou, pomohla až sůl s jarem. A pomyšlení, že takovéhle svinstvo člověku utkví na plicích je hororové...

martinaa*

Vodni dymka neni zdravejsi, nez cigareta, prave naopak. Bohuzel to vetsina lidi stale nevi...

dan-live.estranky.cz/...

des*

Jako odnaučený kuřák,přestal jsem ve 32letech a stahl jsem i 60za den,potvrzuji že se dá přestat.Ale musí tomu dotyčnému tzv.téci do bot-tj musí mu být řečeno a lékařem potvrzeno že do roka exne.nekašlal jsem ale bylo mně pořád zle od žaludku.Byla to rakovina.Doktror mi řekl ,že když přestanu hulit,tak mne bude operovat.Slíbil jsem to a vzali mi 3/4žaludku.Vydržel jsem nehulit a žiji.Už jím normálně,za tu dobu se žaludek tak natáhl,že mám jen jizvu od operace.Pohádka?Ne je to touha po životě co mne zachránilo.Když nemá kuřák motivaci,nepřestane a je naprosto nanic do něj cpát peníze ve formě nějakých vitamínů.Zkrátka už si vybral,pokud se dožije důchodu,bude mít akorát velikou hromadu vajglů,zničené plíce a nadávat na doktory že mu nepomůžou.

momo*
hodnocení

0x

Ahoj. Kouřil jsem 25 let a nikdy bych dobrovolně nepřestal. Dostal jsem infarkt a přežil. Dneska nekouřím 3 roky ale chybí mi to každý den. Na výběr moc není. Kouřit a umřít nebo žít bez cigarety. M.

fletna
hodnocení

A co možnost vaporizéru? Máte s ním někdo zkušenost?

martinaa*

Fletno, ja to reknu, jak to vidim. Muzete mu snest modre z nebe, jakekoli bylinky, respiratory, inhalatory... i kdyby toho mel doma dvacet kilo, stejne to nepomuze. Naprosto souhlasim s Des, bud prestane kourit, nebo bohuzel. Nejaka bylinka a prochazka nechrani telo znicene krabickou cigaret denne.

Nez se telo - a vubec plice - vycisti od jedu z cigaret, trva to roky.

dzordz*
hodnocení

0x

Jestli ani tohle helektron.com/...

, ani rodina, ani finanční stránka věci nejsou motivací, pak už asi nic. O své zdraví by se měl v první řadě starat sám, takhle ho ještě budete podporovat, pod stromečkem kloktadlo, vaporizér a pár kartonů, ať si radostně kouří.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]