Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám dotaz.Můj manžel pracuje v německu a dozvěděli jsme se,že tudíž máme nárok na vyplácení přídavků na naše dvě děti.Bohužel vůbec neumím německy.Byl by někdo ochoten pomoci mi s podáním žádosti?Moc by mi to pomohlo.Díky.
Dobry vecer, tak jsem konecne objevila v internetu link na ten formular, ktery musite vyplnit aby Vam pridavky mohly byt vyplaceny. Ale mam ten dojem, ze tohle normalne ma delat zamestnavatel - alespon tady ve Svycarsku to tak je!
Dobry vecer,
Rada Vam s prekladem pomohu. Napiste mi prosim, co byste rada rekla, a ja to prelozim. Bohuzel v Nemecku nebydlim, takze tamejsi formulare neznam, ale asi to bude podobne, jako tady ve Svycarsku, jenom asi vic byrokraticke.
Děkuji za nabídku,je to od Vás moc hezké,ale myslím,že tohle mi nepomůže.Nevím si rady s podáním žádosti a vyplněním příslušných formulářů.Netuším ani, jestli se musí žádat v místě manželova pracoviště,nebo stačí na nejbližší sociálce.Doufala jsem,že najdu někoho,kdo tím vším už prošel a byl by ochoten mě tím provést.Přesto za nabídku velice děkuji.
V ČR existuje nějaká nezisková organizace, která se zabývá ochranou práv dětí. Ta by Vám určitě pomohla a zdarma!
doplněno 07.02.12 17:07:Doplňuji :
Orgány sociálně-právní ochrany dětí jsou:
Zákon o SPO dává možnost, aby i
nestátní subjekty(nadace, občanská sdružení, církve a další právnické a fyzické osoby)
na základě pověřenívydaného krajským úřadem nebo Magistrátem hl.m. Prahy
plnily určité úkoly v sociálně-právní ochraně dětí, přičemž tyto činnosti zákon o SPO přímo vymezuje.Pověřené osoby nejsou orgány sociálně-právní ochrany
Díky moc všem za radu.Spojila jsem se s českou sociálkou,sami moc nevědí,ale snaží se mi poradit.Něco už jsem vyplnila a podala,tak to snad dopadne.Je to na dlouho,musí se dokládat i školní docházka,bydlení ve společné domácnosti i délka pojištění v ČR,ale aspoň už vím kde začít.VŠEM díky moc za ochotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.