Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přídavky z německa

Od: mb* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,mám dotaz.Můj manžel pracuje v německu a dozvěděli jsme se,že tudíž máme nárok na vyplácení přídavků na naše dvě děti.Bohužel vůbec neumím německy.Byl by někdo ochoten pomoci mi s podáním žádosti?Moc by mi to pomohlo.Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ornella*
hodnocení

2x

arbeitsagentur.de/...

Dobry vecer, tak jsem konecne objevila v internetu link na ten formular, ktery musite vyplnit aby Vam pridavky mohly byt vyplaceny. Ale mam ten dojem, ze tohle normalne ma delat zamestnavatel - alespon tady ve Svycarsku to tak je!

mb*
hodnocení

Díky moc,snad to zvládnu.Zkusím taky manžela,ať se zeptá přímo na firmě,ale myslím,že je to na nás.

ornella*
hodnocení

0x

Dobry vecer,

Rada Vam s prekladem pomohu. Napiste mi prosim, co byste rada rekla, a ja to prelozim. Bohuzel v Nemecku nebydlim, takze tamejsi formulare neznam, ale asi to bude podobne, jako tady ve Svycarsku, jenom asi vic byrokraticke.

mb*
hodnocení

Děkuji za nabídku,je to od Vás moc hezké,ale myslím,že tohle mi nepomůže.Nevím si rady s podáním žádosti a vyplněním příslušných formulářů.Netuším ani, jestli se musí žádat v místě manželova pracoviště,nebo stačí na nejbližší sociálce.Doufala jsem,že najdu někoho,kdo tím vším už prošel a byl by ochoten mě tím provést.Přesto za nabídku velice děkuji.

Neporadím ani s přídavky, ani s němčinou, ale zkuste se zeptat na www.rodina.cz/diskuze nebo na www.baby-cafe.cz To jsou diskuzní fóra, kde se schází především maminky a mnohé z nich jsou Češky/Slovenky žijící v zahraničí.

mb*
hodnocení

Děkuju za radu,mrknu tam a snad něco zjistím.

david19742
hodnocení

0x

Zdravím, zajděte na českou socialku, alespon mě tady poradily, jak se žedostí, je i v č.jazyce, i s dalšímy potvrzeními...

jako e411, atd kdyby nepomohly písněta mi na email.. david

hodnocení

0x

V ČR existuje nějaká nezisková organizace, která se zabývá ochranou práv dětí. Ta by Vám určitě pomohla a zdarma!

doplněno 07.02.12 17:07:

Doplňuji :

Orgány sociálně-právní ochrany dětí jsou:

• obecní úřady obcí s rozšířenou působnosti (městské úřady, ve statutárních městech magistráty a úřady městských obvodů, v Praze úřady pověřených městských částí),

• obecní úřady,

• krajské úřady (v Praze Magistrát hl. města Prahy),

• Ministerstvo práce a sociálních věcí a

• Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí.

Zákon o SPO dává možnost, aby i

nestátní subjekty

(nadace, občanská sdružení, církve a další právnické a fyzické osoby)

na základě pověření

vydaného krajským úřadem nebo Magistrátem hl.m. Prahy

plnily určité úkoly v sociálně-právní ochraně dětí

, přičemž tyto činnosti zákon o SPO přímo vymezuje.Pověřené osoby nejsou orgány sociálně-právní ochrany

mb*
hodnocení

Díky moc všem za radu.Spojila jsem se s českou sociálkou,sami moc nevědí,ale snaží se mi poradit.Něco už jsem vyplnila a podala,tak to snad dopadne.Je to na dlouho,musí se dokládat i školní docházka,bydlení ve společné domácnosti i délka pojištění v ČR,ale aspoň už vím kde začít.VŠEM díky moc za ochotu :)

hodnocení

0x

Myslím si, že informace by měl získat především Váš manžel u firmy, kde pracuje. My tady nevíme, jak to tam chodí. Pán německy určitě umí, když tam dělá, má tam jistě i německé kolegy a ti mu mohou poradit, kam je třeba se obrátit. Jaga.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]