Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Chci se zeptat, co si myslíte o založení penzijního připojištění, když je mi 18. Ještě asi dlouho budu studovat a případné peníze na studium si z něj vybrat nemůžu (možný výběr je až někdy po třicítce v mym případě). Ovšem kdybych prý se zakládáním otálela, už tam nebudou takové výhody (např. že to připojištění bude kapitálové). Peníze by na něj vkládaly sice rodiče, ale zase čím míň peněz jim de z kapsy tim líp. Mě zajímá, jestli je to pro mě v současnosti skutečně tak výhodné založit penzijního připojištění, než například stavebko. Děkuji za vaše názory.
Dobrý den, výhodnost něčeho, co bude MOŽNÁ za 12 let a je ještě k tomu v soukromých rukou je v tomto státě velmi nejistá. Nevím jakou historii má ta vámi vybraná penz. pojišťovna, ale stavební spoření je tu už nějakou dobu a zatím se nezhroutilo. Určitě se vás snaží zlanařit nějaký prodejce vzdušných zámků a vychvaluje jakési kapitálové cosi. Tak si porovnejte na jedné straně stavební spoření s nějakým nevelkým úročením a nevelkým státním příspěvkem, kdy vám to pokryje tak sotva inflaci s kapitálovým pojišťěním, kdy v době krize nebude kam kvalitně investovat a celá tato instituce půjde do ztráty a možná i do krachu. Tady by se dalo použít staré přísloví " Lepší vrabec v hrsti, než-li holub na střeše."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.