Nejste přihlášen/a.
Mám otázku, ohledně podpory a podobně. 31.Listopadu, mi v mém minulém zamětnání neprodloužily smlouvu, a já jsem nyní na pracáku. Vzhledem k tomu, že jsem se teprve v Červnu vyučil, mám odpracovaných pouze 5 měsíců. Nárok na podporu tedy nemám, ale mám právo na něco jinýho? Přece jen už mám nějaké poplatky, které nyní bez práce, nejsem schopen uhradit.
Prosím o jakoukoli radu, jaká koli mi pomuže .. děkuji
Obraťte se na sociálku. Máte právo na životní minimum. Životní minimum je podlezákon č. 110/2006 Sb. minimální částka peněžních příjmů jednotlivce (fyzické osoby), která je nutná k zajištění všech jeho základních potřeb _ tedy především zajištění výživy a základních osobních potřeb. Životní minimum by mělo jednotlivci zajistit vše, co potřebuje.
doplněno 13.12.11 09:33:Také se informujte, zda máte nárok na příspěvek na bydlení.
Je mi divné, že Vás na sociálku neposlala již zprostředkovatelka na ÚP. Byl jste ji ž na sociálce? Až půjdete na příští návštěvu ÚP, zeptejte se zprostředkovatelky, dá Vám také potvrzení, že jste v evidenci a nepobíráte podporu v nezaměstnanosti. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.