Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zdravím všechny. Tak před třemi dny jsem zjistila, že mám na stoličce (šestka vlevo na hoře) nerovnost, jakoby díru. Já nevím, jak to mám specifikovat. Je velká ani ne 1 mm a není na kousací ploše, nýbrž zboku stoličky (blíže ke tváři). Zub mě nebolí, ale bojím se, že je to zubní kaz. Nemám žádné zkušenosti, protože v mých osmnácti letech ještě žádný kaz nemám. U zubařky jsem byla naposledy před rokem. Právě nevím, zda se mám objednat, či ne... Mám totiž ze zubařů značnou hrůzu. Co myslíte, je to kaz nebo ne? Na zub se mi díval taťka, který má již pár kazů a zkonstatoval, že to kaz není. Musí kaz bolet? Může být kaz zboku zubu? Stane se mi něco, když k zubařce nepůjdu? Já si totiž nemyslím, že je to kaz, ale, že se mi kus zubu, opravdu malý kousek, uštípl. Ale proč, to nevím. Je to možné? Chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti ohledně tohoto tématu a co si o tom myslíte. Díky moc.
doplněno 12.12.11 06:50:Promiňte za chyby, právě jsem vstala a jsem značně rozespalá.
Jak může mít někdo strach ze zubaře, když ještě neměl tu čest se s ním "setkat" = v tomto případě může jit o pigmentaci, úlomek skloviny nebo zubní kámen a jeho odstranění je brnkačka - ultrazvukem. Zubní kaz může být na zubu všude dokonce i pod dásní.
No právě, že jsem rejpala a nic. Dokonce i párátkem. Zub nebolí ani se netrousí. Jinak myslíte, že to počká? Řekněme až po Vánocích? Myslíte, že tomu nějak pomůže, když ten zub bude lépe čistit?
Tak jsem se objednala ještě na 22. prosince. Doufám, že to přežiji. Co myslíte, mám to zubařce hnedka říci, že mám problém se šestkou vlevo nahoře? Já bych si spíše chtěla udělat takový test, řekla jsem jí totiž, že jdou na preventivní prohlídku. Ona mě bedlivě prohlédne a nesrovnalost by měla najít. Jestli ne, tak to nebude asi nejlepší zubařka.
Po zubním kameni mi šla již minule, když jsem tam byla. To jsme tam byli ještě se základní školou na povinné prohlídce a odstraňovala mi zubní kámen z předních zubů dolní čelisti. Jinak ano, rentgen mi dělala jednou, když jsem byla tak ve čtvrté třídě záladní školy, tak jsem si uštípla kousek předního zubu, jednička vpravo nahoře. Tak to prvně zrentgenovala a pak mi to doplnila bílou plombou. Jestli myslíte ten rentgen, na kterém se pozná, jestli máte kaz, či ne, tak to mi ještě nikdy nikdo nedělal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.