Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chci se zeptat jestli máte někdo podobný zkušenosti, zážitky... Když jsem vylezl střední, nastoupil jsem do fabriky na 3 směnnej provoz, práce nebyla nijak náročná, ale vyčerpávající. Prostě pořád to samý dokola... teď v září jsem skončil a rozhodl se jít na vejšku, ale cítím na sobě, že se to na mě muselo nějak podepsat..(byl jsem tam rok)
Je mi 22, ale připadám si tak na 50...celý dny bývám dost unavenej, chce se mi pořád spát a bývá mi často zima. Co se týče inteligence, tak s tím mám taky problémy. Dělá mi problém soustředit se, mám špatnou paměť a logicky uvažovat je hrozně vyčerpávající...mám pocit, že mám iq houpací židle. Dřív jsem nebyl žádnej Einstein, ale prostě už to není co to bývalo...
Myslíte, že je možný v takhle mladým věku začít ztrácet inteligenci? Nebo je to nějaká nemoc?
IQ s vašimi problémy nesouvisí. Popisované symptomy jsou způsobeny nějakou změnou v organizmu. Odhaduji to na inzulínovou nedostatečnost - cukrovka, nebo také únavový syndrom ale i již zmíněná funkčnost štítné žlázy může vykazovat podobné jevy. Doporučuji hned řešit - než se stane třeba banální věc chronickými projevy onemocnění.
IQ se neztraci,to snad neoatrne vekem,ale zaklad zustane stejny.Muzete mit spis poruchu koncentrace,takze kupte si vitaminy specielne pro tyto zalezitosti-mozek.take je nejaka prestavka od skoly,chybel trenínk,ale nemyslim si,ze by to melo az tak vyrazne ovlivnit.Nemusite hned myslet na nemoc,jak zde pisi,ale byt na pozoru,to ano,pokud se to ani do pul roku nezlepsi.pricina,ta muze byt opravdu ruzna,nemusi to byt hned cukrovka.muzete nejak presneji popsat jake problemy?rozhodne si nechat udelat zakladni vysetreni krevni rozbor a na stitniou zlazu ,neni na skodu.muze to byt nejaka vnitrni rozlada organismu,kdyz telu neco chybi,byva to.ja treba se s temito potizi potykam,ale to je vzacne onemocneni s kterym vas nebudu zatezovat,mam poruchu termoregulace a pameti,porucha hormonalni.Jinak jak dlouho pozorujete problemy,byla vam zima i v lete?Ja jsem letosni leto vnimala tak akorat,ale lidi kolem me umirali vedrem,ted mrznu i pod dekama.
Dobrý den,
díky za info. Vše jsem popsal v příspěvku níže, jinak problémy s unávou mám prakticky od narození, s tou pamětí jsem to začal pozorovat v době nástupu do školy. Byla to celkem rána, v práci jsem logicky vůbec přemýšlet nemusel, byla to manuální činnost a najednou tolik úkolů... V létě mi zima nebývá, spíš tak normálně i když jsou hice. Teď přes zimu mi bývá zima i doma, ale možná to dělá to sychravo.
Dobrý den, směnný provoz je velmi vyčerpávající, ale po několika měsících by se měl mladý člověk zas dostat skoro do normálu, ale taky se vám tím mohly trochu přesavět biorytmy a už nikdy to nebude jako na škole. Nadstavba, kterou nám dala škola, však dokáže při nepoužívání vymizet velmi rychle. Sám mám tu zkušenost, kdy jsem 5 let v zaměstnání potřeboval propisku jednině na podpis a práci jsem zvládal se značnou rutinou. Pak jsem se musel hodně snažit to vše zas dohnat a nedělat hrubky v každé větě, nebo na každou druhou informaci nezapomenot.
Mně tyhle pocity nepřekvapují. Myslím, že obecně může být problém psychicky vrátit se z práce do školy. Jak člověk jednou vypadne ze školy, tak už se pak zase do toho těžko vrací. Přeci jen být studentem a být na vlastních nohou je něco hodně jiného.
Vezměte to jako výzvu ukázat, že máte nějakou sebekázeň. Vytvořte si studijní systém, pořád ho vylepšujte. Mám zkušenosti ze svého okolí, že ti, co začali studovat později, tak často nedokončili. Ale kdo z nich dokončil, tak naopak to ukazuje výjimečně houževnaté a disciplinované lidi, kteří toho nakonec dokázali podstatně víc, než ten běžný průměr, který šel bez problémů uhlazenou cestičkou ze školy do školy.
Může být, že nejste zdravotně tak docela ve formě. Takový nedostatek vitamínu dokáže hodně. Jinak mě na problém se špatným soustředěním, špatnou pamětí a únavou pomohly capsle s výtažkem z Ginkgo biloby a vitamín B12 (kromě jiného tedy jsem byla i anemická a měla jsem věčně ledové ruce). Zkuste si zajít k lékaři, jestli by vás nezkouknul (anemie? problémy se štítnou žlázou? možná nic z toho a opravdu jste "jenom normálně unavený"). I kdyby nic nezjistil, zkusila bych ginkgo, tím byste neměl nic zkazit. A taky začít trénovat mozek
Díky všem za váš názor, vážím si toho...
Ono abych pravdu řekl, tak s tou únavou jsem se prakticky asi narodil, ale vždycky jsem to bral jako normální věc. Každej člověk je po čase unavenej... jenže u mě s tím souvisí i jiné problémy. Nějak ztrácím chuť do života, nic mě nebaví, hledám smysl života. Jakákoliv činnost mi dělá problémy a musím se dost přemáhat a do všeho nutit. Chybí mi energie, chuť do života, radost... už mi to dost vadí, protože takhle se nedá žít, ale jen přežívat.
Jako první věc asi zajdu na to vyšetření, i když mi nikdy nic v krvi nenašli a žádnou nemoc nemám. Na druhou stranu je pravda, že babička má cukrovku(je to asi dědičné), já mám už od narození celkem výrazné kruhy pod očima, to jsou prý příznaky chudokrevnosti, tak uvidím...
Jinak doplňky a vitamíny jsem zkoušel jako první věc(B12, C, Ginko, Lecithin) ale v podstatě bez efektu, žádný rozdíl jsem zepozoroval.
Jako poslední možnost to vidím na psychiatra, možná to je nějaká psychická porucha, ono v té škole je to celkem dost velkej tlak na psychiku...
Čéče, rok v takovém prostředí a je div, že se umíš podepsat Co musíš udělat je nechat se nakopnout. Vyhledávat cíleně místa a lidi, která na tebe působí povzbudivě, která tě nutí přemýšlet. Mozek je nutné trénovat jako cokoli jiného, přizpůsobuje se rychle tomu, co má kolem sebe. Úpadek duševního standartu je k pozorování běžně na lidech, co jsou dlouho nezaměstnaní či zaměstnaní pod svojí předchozí úroveň - a demence například z mateřské dovolené je přímo terminus technikus
Důležité na tom je, že to jde znovu nakopnout. Jen to dá prostě víc práce, než když se člověk veze na vlně stále
Místo k doktorovi choď na zajímavé přednášky a filmy, přečti si něco, co je na tebe moc složité. A hlavně nevzdat - jak už zaznělo výše od jarmika.
Myslím, že jste si právě odpověděl na Vaši otázku. Jak to nyní popisujete je na čase najít motivaci! Motivaci pro další směr na této cestě životem. U takto popsaných doprovodných efektů Vašich subjektivních potíží je mé doporučení alfou a omegou! Ale to Vy jistě víte. Neznám záliby ani Vás a tak najděte to, co bude bavit a na základě tohoto stavět krok za krokem, den za dnem, pomalu a klidně svou práci vnímat - radovat se z ní a z toho, jak mi to či ono jde. Zde vidím velkou příležitost jak zlepšit svůj pohled a následně i popsané potíže.
Zdravím,
z Vašeho příspěvku cítím, že s tím máte asi jisté zkušenosti. Nicméně mi rozumíte...
Ono by bylo asi jednodušší zůstat v práci, denně dělat pořád tu samu ritinu dokola a v nevědomí o životě to takhle doklepat do důchodu. Kdybych se nerozhodl dál studovat, tak by tak asi určitě dopadlo. Jenže já mám pocit, že ještě můžu hodně dokázat, že ještě nepatřím do toho pracovního koloběhu. Ale to jsem trochu odbočil od tématu
Nečetl jsem všechny odpovědi, tak se možná opakujeme, ale!
Nějaký čas jsem měl taky únavy, nebohl jsem se soustředit, byl jsem jako "praštěnej pytlem". Ve škole šlo všechno tak nějak mimo mě, do ničeho se mi nechtělo atd... Obvoďačka nic nezjistila, protože je to diletantka, tak jsem se staral sám a zjistili mi autoimunitní reakci štítné žlázy - výkyvy nálad, únavy, intelektové výkyvy atd...
Teď beru léky a jsem ok, ale když jsem vloni prodělal mononukleózu, tak jsem příznaky připisoval právě té štínté žl. a tzv. jsem to přechodil. Vzhledem k tomu že hodně sportuju to byl dost risk...
Takže nenechte se odbít prvním felčarem a sám hledejte... přeju ať to zvládnete!
Tak to víte, že když budete dělat pár let práci, kterou by - a nemyslím to ve vašem případě jako urážku - zvládla cvičená opice, že začnete duševně zakrňovat. Tělo se holt přizpůsobuje potřebám. Nedomnívám se ale vzhledem k věku, že by to byl konečný stav - stejným způsobem se dostanete zpět, ale nebude to lehké. Chce to především vůli a hodně na tom makat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.