Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muj kamarád si chce něco udělat

Od: dida* odpovědí: 6 změna:

Můj kamarád má hodně těžké období.Chce si něco udělat...Jak mu to mám rozmluvit?...Hodně mi na něm záleží...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amadeus*
hodnocení

2x

Pokud víte, čím mu zlehčit těžké období, tak to udělejte, pokud nevíte, pak důrazně doporučuji nedělat nic! Sebevražda je svobodným rozhodnutím každého člověka a má na ní právo. Maximálně si o tom s ním můžete promluvit.

martinaa*
hodnocení

1x

Mluvi o tom nebo to tusis? Kdyby o tom hodne mluvit, tak cim vice mluvi, tim mensi pravdepodobnost, ze to mysli vazne. Kazdopadne ho zkus zatahnout do nejake aktivity, co ho bude bavit, sice nevim, proc si chce neco udelat, ale je dulezite, aby nasel novy smer v zivote. Pokud bude sam sedet doma, je to nejhorsi mozna varianta. Zkuste sport, ruzne akce, foceni, malovani... neco, k cemu ma blizko a na co se muze upnout.

des*
hodnocení

0x

Zavolej sem,jednou ti bude vděčný plbohnice.cz/...

amadeus*

Já vám nevím, to bych raději nedoporučoval. Kdyby na mě někdo zavolal lapiduchy, když jsem v životní krizi, asi bych mu nepoděkoval. Co víc, jako kamaráda bych ho zatratil a nejspíš se mu, podle závažnosti situace, i pomstil.

hodnocení

0x

Tak to opravdu je - pokud to troubí kolem sebe, a největší pravděpodobností to neudělá. Horší situace by byla, kdyby to nosil v sobě, nemluvil o tom a vy jste to jen vytušila.

Můžete s ním o tom mluvit, můžete mu dokazovat, vyvracet... Ale to je asi tak všechno. Je to smutné konstatování, ale opravdu záleží jenom na něm samém, jak se k tomu postaví.

Zarazila mě Vaše věta: Hodně mi na něm záleží. Ale on to bude asi nějaký sobec a naopak mu na Vás nezáleží vůbec. Pokud by mu na Vás záleželo, jistě by svůj postoj přehodnotil. A netrápil by Vás. Nezaslouží si, abyste ho tahala z jeho problémů. Jaga.

jumba
hodnocení

0x

Budou ted Vánoce a třeba to na něj nějak negativně působí. Jděte s ním na procházku. Já byl včera s partou ze skautů v lese a zdobili jsme pro zvířátka stromky, mrkví, jablky, suchým chlebem.A přitom jsme se i dost vyblbli. Musí mít nějakou činnost, kde se dá i pobavit a zapomenout na problém. Ale né,hospoda. Můžete jít ven jen spolu, jestli nechce kolem sebe mít hodně lidí. Záleží ted na vás, jak jeho myšlenky zaměstnáte. Hodně si s ním povídat o všem možném, hlavně, aby se dokázal smát-to je nejlepší a hledat spolu cestu, jak ze srabu ven. Nenechat ho se hnípat v problému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]