Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení výživného - jak zažádat?

Od: bunbun odpovědí: 9 změna:

Dobry den, mam dotaz ohledne zvyseni vyzivneho. Vzhledem k tomu, ze mne jako samozivitelce se naklady na dvanactiletou dceru zvysily, snizila se mi mzda a otec na moji prosbu o zvyseni alimentu reagoval slovy mozna koncem pristiho roku, rada bych pozadala oficialne o zvyseni vyzivneho. Jiz jsme osm let rozvedeni a vzdy jsme se nejak domluvili o alimentech ustne... letos v lednu jsem si nechala od pravnika castku, kterou mi otec dcery posila cca dva roky, potvrdit pisemne. Jine zkusenosti, krome rozvodu, se soudy nemam a nevim, kam se obratit a jak to pripadne resit a co vsechno k tomu budu potrebovat a zda vubec mam na zvyseni narok. Bohuzel nemam penize na pravnicke sluzby. Dekuji za jakoukoliv reakci. Zuzana

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

kdysi jsem žádal o snížení a to tak, že jsem napsal na kus papíru co požaduji. ve Vašem případě se jedná o úpravu výživného na dítě (rodné číslo). popsal bych, jak a kolik bylo dosud placeno, adresu bydliště a stačí podat u příslušného soudu na podatelně. do měsíce bude soud a rozhodnutí. jestli se necítíte na to to sepsat, tak Vám to sepíše právník,ale škoda tisícovky za pár vět. dokázal jsem to i já. v mém případě to však dopadlo špatně, soud mi alimenty nesnížil ani když jsem doložil, že nemám už rok žádné příjmy :)

bunbun
hodnocení

Dekuji za reakci. Prislusny soud znamena podle trvaleho bydliste ditete? To sepsani bych snad zvladla :) ale pak u soudu budu sama? nevim, jestli jsem s to se obhajovat... v dalsi rade otec dcery ma sveho pravnika a urcite udela vse pro to, aby se mu vyzivne nezvysilo (vykaze si nulove zisky z podnikani, prokaze placeni vyzivneho na druhe dite apod...)

Ano, příslušný soud je podle trvalého bydliště dítěte.

olaf71*

záleží hodně na soudci, v mém případě rozhodovala soudkyně a ta byla nekompromisní. vůbec jí nezajímalo, že nemám příjmy, řekla " jste zdráv tak můžete vydělávat v té době určitou částku". Vy si samozřejmě připravte vše co platíte. včetně bydlení i školné, kroužky atd. popřípadě, zda se otec angažuje finančně i mimo výživné. je jasné, že otec se bude cukat, tak ho tam poduste. nic Vás ten soud stát nebude, jen si to prosadit.

hodnocení

2x

Dobrý den. Na zvýšení výživného máte nárok, protože se zvedají i potřeby dítěte. Podívejte se na diskuzi sem: www.poradte.cz/spolecnost/2598-zvyseni-vyzivneho.htmlJe to zde dobře popsáno a je zde přidán i odkaz na vzor žádosti na výživné. Právníka k tomu nepotřebujete, zvládnete to i sama.

doplněno 10.12.11 15:36:

Samozřejmě soud bude vycházet z příjmu otce dítěte.

olaf71*

jak jsem psal výše, soud nevychází z příjmu, v mém případě vyšel z možného příjmu a já měl potvrzení o tom, že jsem evidován na úřadě práce přes rok a ze sociálky, že pobírám 3500kč.;)

"Olafe", k tomu co jste napsal - co se týče snížení výživného, tak tam jsou nekompromisní téměř všichni soudci. ;)

olaf71*

njn, ale vezmi na ruce chlup, když tam není;)

dnes je to jinak, peněz mám dost, tak platím víc, než mám

bunbun
hodnocení

Dekuji za reakce, na odkaz se podivam a myslim, ze to zvladnu ;) dekuji vsem!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]