Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

trestni prikaz - nalezitosti

Od: jsmestastni odpovědí: 16 změna:
zdravim, chtela bych se zeptat, zdali na trestnim prikaze musi byt adresa soudu, ktery jej vydal. Pokud tam neni, je to pochybeni? Ma se podat odpor, ale adresa soudu chybi :)
A pokud je na trestnim prikaze podepsan nekdo, kdo tam vubec neni nijak zminen je to take spatne?
Kolegyne takovy prikaz ma, bez adresy soudu a na razitku je podpis osoby, ktera se v dalsich dokumentech objevuje jako osoba, ktera odpovida za spravnost. Slibila, ze to bude resit a ted po x mesicich se na to vy... Nejsem pravnik, ale mne osobne by takovy veci vadily.
..na prvnim prikaze je jen jmeno samosoudkyne, razitko, podpis pres razitko, ale veta za spravnosz odpovida xy tam neni... Cili se na prikaze objevil podpis nekoho, kdo tam neni vubec zminen...
Muze podat stiznost jeste ted? Diky

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

avayushka*
hodnocení

1x

Dobrý den, na trestním příkaze je pouze uveden soud, který ten příkaz vydal. NIkoliv adresa. Adresa soudu je uvedena na obálce, ve které byl trestní příkaz Vaší kolegyni zaslán.

Co se týče podpisu, tak vlevo dole je uvedena osoba, která odpovídá za správnost vyhotovení příkazu (čili osoba-zapisovatelka, která na pokyn soudce tento trestní příkaz opsala z papíru, který si sám napsal soudce). V pravém dolním rohu je uveden soudce, který o tomto trestním příkaze rozhodl, a který určil případnou výši trestu... Pod datumem je kulaté razítko soudu. Podle toho, co píšete bych řekla, že je vše jak má být.

Hezký den.

jsmestastni
hodnocení

dobre, souhlasim, mam to od ni okopirovane a jak jsem napsala tak dole vlevo veta "za spravnost odpovida" chybi.
Pres razitko je podpis, ale podpis samosoudkyni nepatri.
Az kdyz ukazala dalsi dokument tak jsem si vsimla, ze jsou podpisy stejne. trestni prikaz podepsala jina osoba nez samosoudkyne, proste nekdo, kdo tam neni vubec zminen (neni tedy zminen vetou za spravnost odpovida), ji to podepsal. Proste tak dulezity dokument podle me dost zavazne poskodil.
avayushka*
Pak tedy je mozne, ze je to kopie originalu, ktery je ulozen ve spise. Protoze uz nemeli dalsi kopii za spravnost vyhotoveni, tudiz to podepsal ten, kdo ten original okopiroval, dal tam razitko a svou parafu.
Kopie originalu se pozna podle toho, jestli u jmena soudce neni znacka v.r.
jsmestastni
hodnocení

je tam jmeno soudkyne napsane na pc, datum, original razitko a pres razitko popis vlastni rukou nekoho, kdo na prikaze neni identifikovan.. Cili to kopie byt podle vaseho popisu nemuze. Poslu ji za nejakym pravnim zastupcem a at to resi. Mozna mam stresy jen ja a ona na to bude dal pekne s... :)
avayushka*
Takze jestli dobre chapu, tak za jmenem soudkyne neni napsano v. r.?
jsmestastni
hodnocení

neni, poslal bych Vam to, nez to takto vypisovat,ale neni to muj dokument a asi by to nebylo spravny.
avayushka*

Pak jsem to buď já špatně popsala, nebo jste mě Vy špatně pochopil :)

Podle všeho, co jste napsal, je jednoznačné, že je vše v naprostém pořádku. Jestliže tam není uvedeno za jménem soudkyně označení v. r. (ve zkratce - vlastní rukou), není tam uvedeno ani "za správnost vyhotovení", ale pouze razítko, u které je parafa, tak se jedná o ofocený dokument z originálu, který je založen ve spise. To se stává, jestliže ve spise dojdou kopie (kopie=kde je uvedena osoba za správnost vyhotovení, a je tam i značka v.r.). Pak automaticky zapisovatelka udělá to, že okopíruje originál, hodí tam razítko, a svoji parafu. A toto pošle účastníkovi. Taky by bylo vhodné se zeptat, zda Vaše známá hraje roli poškozené či je ona na trestním příkaze jako odsouzená?

Každopádně je vše v pořádku a není se čeho obávat, že by tam bylo něco nesprávného. Pracuji s tím denně. :)

jsmestastni
hodnocení

ja jsem zenskeho rodu, chybelo mi a v mem vzkazu.
Na me to nepusobi dobre, samosoudkyne neco vytiskne, nepodepise, neda razitko. Da do spisu, tam to nekdo vystracha, da razitko a podepise se. To muze podepsat pak kdokoliv, od vratnyho po asistenta a poslat. To mi prijde divny, ale asi to tak ma byt. Kazdopadne dekuji za odpoved. Je to pul roku a neresila to, vcera prisla na navstevu a privlekla to opet.
Je obvinena, ale za poskozeneho platila podstatne vice nez za co byla zalovana a on ji to nevratil, mela asi podat odpor a treba by mela sanci u liceni. Takhle pujde sedet, protoze tam ma nejakych 18 mesicu zkusebni dobu. Musi se poradit. Ale dekuji.
avayushka*

Aaha, tak to se omlouvám, v předposledním příspěvku jste napsala, že byste to poslal... Tak mne to zmátlo :)

Každopádně je to opravdu v pořádku, není třeba se něčeho bát. Každopádně k tomu jak jste psala, že to může podepsat kdokoliv, tak to není pravda, poněvadž k tomu má přístup pouze soudce, zapisovatelka. Nikdo jiný se k tomu nedostane. Na origálním dokumetu, co je ve spise není totiž nic než datum a jméno soudkyně. A pokud má zkušební dobu 18 měsíců, jak píšete, tak sedět nepůjde, leda, že by v té zkušební době něco provedla či porušila.

Hezký den.

doplněno 10.12.11 15:42:

A zapomněla jsem dodat, že k razítku nemá přístup také vůbec nikdo, kromě těch jmenovaných, co jsem psala.

jsmestastni
hodnocení

rozumim,jsem detektiv na baterky, smiiich.
A to, ze ji tam napsali spatne cislo ulice, kde bydli, je take v poradku, to urcite neni nic tak duleziteho, aby mohla podat treba stiznost.
Tak to bude muset zaplatit a pak podat oznameni na dotycneho a doufat, ze ji to uhradi on take. Jinak nevim,co s ni.
avayushka*

Ano číslo ulice je prakticky nepodstatné. A proti špatnému číslu ulice se stížnost nepodává, to nejde. Lze pouze soud upozornit na to, že jej mají špatně uvedeno a oni provedou úřední opravu toho čísla. Ale jak říkám je to nepodstatné. A teď už i kdyby, tak jak již bylo uvedeno, je na stížnost pozdě. Lhůta byla už prošvihnuta.

Co jste psala o tom oznámení budoucím, bude asi později nejlepší řešení, pokud to chce s dotyčným řešit. Předpokládám, že zřejmě mezi nimi žádná možná mimosoudní domluva není možná.

jsmestastni
hodnocení

toto ji takto predam. A prestoze je to jeji/nas byvaly spoluzak a zname ho tak mohu rici i za sebe, ze domluva mozna neni.smsky pise,ze vrati,ze nema,pise maily.
Uz VAs nebudu obtezovat. a za sebe omluvu, pisi bez doakritiky, jsem dnes jen na mobilu.
Tak hezky vecer!

hodnocení

0x
Trestní příkaz § 314e(1) Samosoudce může bez projednání věci v hlavním líčení vydat trestní příkaz, jestliže skutkový stav je spolehlivě prokázán opatřenými důkazy, a to i ve zjednodušeném řízení konaném po zkráceném přípravném řízení.§ 314f Trestní příkaz obsahuje:a) označení soudu, který trestní příkaz vydal, b) den a místo vydání trestního příkazu, c) označení obviněného (§ 120 odst. 2), d) výrok o vině (§ 120 odst. 3) a uloženém trestu (§ 122 odst. 1), e) výrok o náhradě škody (§ 228 a § 229 odst. 1 a 2), jestliže byl nárok na její náhradu řádně uplatněn (§ 43 odst. 3), f) poučení o právu podat odpor, včetně upozornění, že v případě, kdy obviněný odpor nepodá, vzdává se tím práva na projednání věci v hlavním líčení.§ 314g1) Obviněný, osoby, které jsou oprávněny podat v jeho prospěch odvolání, a státní zástupce mohou podat proti trestnímu příkazu odpor. Odpor se podává u soudu, který trestní příkaz vydal, a to do osmi dnů od jeho doručení. Osobám, které mohou podat odvolání ve prospěch obviněného, s výjimkou státního zástupce, končí lhůta týmž dnem jako obviněnému. Jestliže se trestní příkaz doručuje jak obviněnému, tak i jeho obhájci, běží lhůta od toho doručení, které bylo provedeno později. Na navrácení lhůty se obdobně užije ustanovení § 61. Po doručení trestního příkazu může se oprávněná osoba odporu výslovně vzdát.(2) Byl-li podán proti trestnímu příkazu oprávněnou osobou ve lhůtě odpor, trestní příkaz se tím ruší a samosoudce nařídí ve věci hlavní líčení; při projednávání věci v hlavním líčení není samosoudce vázán právní kvalifikací ani druhem a výměrou trestu obsaženými v trestním příkazu. Jinak se trestní příkaz stane pravomocným a vykonatelným.doplněno 10.12.11 14:41:Ať kolegyně porovná s tím, co má v ruce...
jsmestastni
hodnocení

ano oznaceni soudu: ale pod slovem oznaceni muzu chapat hlavicku, tedy i adresu. V dalsich dokumentech uz adresa nechybi.
Slecna vyse psala, ze je to na obalce. Obal je obal, obal neni dokument...

Pokud má vaše kolegyně pochybnosti o správnosti dokumentu, ať podá odpor a vznese v něm tuto námitku.

doplněno 10.12.11 14:57:

Ale pokud jsem to dobře pochopila, lhůta pro podání odporu již uplynula. Takže v tom případě je již na jakékoliv námitky pozdě.

avayushka*
Na trestni prikaz se hlavicka zadna nedava, ani adresa soudu. Jak rikam je to pouze na obalce, ve kterem listina byla poslana.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]