Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na trestním příkaze je pouze uveden soud, který ten příkaz vydal. NIkoliv adresa. Adresa soudu je uvedena na obálce, ve které byl trestní příkaz Vaší kolegyni zaslán.
Co se týče podpisu, tak vlevo dole je uvedena osoba, která odpovídá za správnost vyhotovení příkazu (čili osoba-zapisovatelka, která na pokyn soudce tento trestní příkaz opsala z papíru, který si sám napsal soudce). V pravém dolním rohu je uveden soudce, který o tomto trestním příkaze rozhodl, a který určil případnou výši trestu... Pod datumem je kulaté razítko soudu. Podle toho, co píšete bych řekla, že je vše jak má být.
Hezký den.
Pak jsem to buď já špatně popsala, nebo jste mě Vy špatně pochopil
Podle všeho, co jste napsal, je jednoznačné, že je vše v naprostém pořádku. Jestliže tam není uvedeno za jménem soudkyně označení v. r. (ve zkratce - vlastní rukou), není tam uvedeno ani "za správnost vyhotovení", ale pouze razítko, u které je parafa, tak se jedná o ofocený dokument z originálu, který je založen ve spise. To se stává, jestliže ve spise dojdou kopie (kopie=kde je uvedena osoba za správnost vyhotovení, a je tam i značka v.r.). Pak automaticky zapisovatelka udělá to, že okopíruje originál, hodí tam razítko, a svoji parafu. A toto pošle účastníkovi. Taky by bylo vhodné se zeptat, zda Vaše známá hraje roli poškozené či je ona na trestním příkaze jako odsouzená?
Každopádně je vše v pořádku a není se čeho obávat, že by tam bylo něco nesprávného. Pracuji s tím denně.
Aaha, tak to se omlouvám, v předposledním příspěvku jste napsala, že byste to poslal... Tak mne to zmátlo
Každopádně je to opravdu v pořádku, není třeba se něčeho bát. Každopádně k tomu jak jste psala, že to může podepsat kdokoliv, tak to není pravda, poněvadž k tomu má přístup pouze soudce, zapisovatelka. Nikdo jiný se k tomu nedostane. Na origálním dokumetu, co je ve spise není totiž nic než datum a jméno soudkyně. A pokud má zkušební dobu 18 měsíců, jak píšete, tak sedět nepůjde, leda, že by v té zkušební době něco provedla či porušila.
Hezký den.
doplněno 10.12.11 15:42:A zapomněla jsem dodat, že k razítku nemá přístup také vůbec nikdo, kromě těch jmenovaných, co jsem psala.
Ano číslo ulice je prakticky nepodstatné. A proti špatnému číslu ulice se stížnost nepodává, to nejde. Lze pouze soud upozornit na to, že jej mají špatně uvedeno a oni provedou úřední opravu toho čísla. Ale jak říkám je to nepodstatné. A teď už i kdyby, tak jak již bylo uvedeno, je na stížnost pozdě. Lhůta byla už prošvihnuta.
Co jste psala o tom oznámení budoucím, bude asi později nejlepší řešení, pokud to chce s dotyčným řešit. Předpokládám, že zřejmě mezi nimi žádná možná mimosoudní domluva není možná.
Pokud má vaše kolegyně pochybnosti o správnosti dokumentu, ať podá odpor a vznese v něm tuto námitku.
doplněno 10.12.11 14:57:Ale pokud jsem to dobře pochopila, lhůta pro podání odporu již uplynula. Takže v tom případě je již na jakékoliv námitky pozdě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.