Nejste přihlášen/a.
Mám přítelkyni a ta má čtyřletou holčičku,která má stále pleny.Nemůžeme jí naučit ani na nočník,ani na záchod.Stále to zkoušíme,ale pořád bez výsledku.Poradí nám někdo?
Zkratka bych ji zadne pleny nedavala, nebo jen latkove, aby pekne poznala, jake to je, kdyz je ve svych vykalech. V tech papirovych ji nejake nepohodli netrapi. Muj znamy mi rikal, ze mel porad pleny a mama ho to nemohla odnaucit. Tak mu jednou plenu nedala a sli ven. On se pocural, ale mel tu smulu, ze mrzlo. Od te doby to uz pry nikdy neudelal.
Jinak bych ji netrestala ani nezesmesnovala za to, ze se pocura, jen bych ji hodne pochvalila, pokud zvladne jit na nocnik. Vite ono je dnes spatne, ze se deti uci chodit na nocnik velmi pozde. Pritom instinkt jim od narozeni veli neznecistit pelisek ani svou matku, ktera je nosi. Proto novorozenata s oblibou moci ve chvili, kdy jim sundate plenu, to zna snad kazda matka. Miminko umi uz od narozeni vedome povolit sverace. Prirodni narody zadne pleny nemaji, nekde ani nemaji dostatek vody a presto nejsou deti ani matky neustale pokalene. Zapadni civilizace vlastne uci deti nekolik mesicu az let kalet pod sebe a kdyz to deti dokonale naucime, tak zas najednou chceme, aby chodily na nocnik. Se synem on narozeni praktikuju system minimalni plenky, kdy se detatko dava vycurat ve chvili, kdy si rodic mysli ze potrebuje. Takze treba kratce po probuzeni, chvili po kojeni, nebo kdyz zacne byt neklidne. Neni to posazovani na nocnik, ale dite se podrzi nad vhodnou nadobou v klubicku, asi jako kdyz se davaji male deti curat venku. Neni to zadne nuceni, diteti se nabizi moznost udelat svoji potrebu mimo plenu. Pokud se podari, je pochvaleno, pokud ne, nic se nedeje. Neberu to nijak vazne, nektere matky zvladnou mit i novorozene ciste a bez pleny. Kazdy den od narozeni se mi podari dat syna asi tak 3x denne vycurat a stolici dela do nocniku od necelych 6ti mesicu a tady mame uspesnost temer 100%ni.
U 20ti měsíční vnučky to přes den vyřešily krásné kalhotky s hellou kitty, prostě pochopila, že do takových se nečůrá, na noc plenkové kalhotky má a také pro jistotu když jde ven ale protestuje a nechce je. Pokud se počůrává jen proto, že si neřekne ale ví čtyřleté dítě přes den, tak je to na psychologa. Zkuste nejdříve ty hezké kalhotky a určitě se děcku nevysmívejte když se stane nehoda.
Přítelkyně těžce zaspala. Naše mladá začala chodit na nočník ihned, jakmile byla schopna se na něm udržet. Pak už jenom stačilo jí před spaním říct "nemáš pleny" a fungovalo to a žádná "nehoda" se jí nikdy nestala. Ve čtyřech letech už je dost pozdě tohle řešit. Já bych to řešil nekompromisně, sebral bych jí pleny, ať pozná, jaké to je. Čtyřleté dítě moc dobře ví, co je pro ně výhodnější a jak cvičit s rodiči.
S mladším vnoučkem také byly problémy. Ale ve dvou a půl letech. Poznal všechny barvy, počítal do 7, poznal rozdíl mezi pižmoněm a krávou, říkal kromě ř úplně všechno, složitá slova např. Aifelovka, složené a smysluplné věty -To jsou hodiny, měří čas. A přitom se zvalil až do papučků. Vypadalo to, podivně. Na mrtvici.Mám pocit, že mu nefungovalo spojení mezi držáky a mozkem. A pak se to začalo měnit. Minulý měsíc měl 3 roky a žije v suchu. Zapracovaly ovšem i všechny babičky. Nočníček byl v pohotovosti a na viditelném místě v předsíni, pootevřené dveře na wc, krásné slipy, které se nesmí počurat a pak stejný systém jako je ve školce. Zavelí se - Všichni se jdou vyčurat! A oba kluci šli. Za odměnu lentilku. Za bobek žvýkací lentilku.:D Myslím si, že byste měli mít trpělivost a prostě najít "metr" na princeznu.
Tak predevsim,co tomu rika detsky lekar je dulezite,je nekde hranice,v ktere se to poklada jiz za neco neobvykleho,ale to ja presne nevim,zeptejte se na vek. hranici.Pokud ma jeste rezervu vekove hranice,ikdyz na tesno rozhodne na nocnik nenuti,Je mozne,ze se vse stalo prilisnym lamanim prez koleno.a proto,posazujte jen na nocnik,pokud chce,musite zacit tzv.od zacatku.Pokud se nevedomky zavinilo,ze se nechce ani posadit,tak nenutte.necht ji maminka bere obcas sebou na wc,kdyz ma sama potrebu a v klidu vysvetluje,ze jde curat,tece vodicka a podobne,dite po delsi dobe muzete zkusit posadit s pridavnym prkenkem na wc,pokud nocnik neni uz kamarad,ale neukvapte to.Podivejte,kazde dite ma svuj cas,nektere se driv nauci to,jine zase ono.vubec se neohlizejte kolem jak kdo v tomto ohledu chodi na nocnik.Mam sama 4 deti a nikdy jsem deti vlastne neucila,pochopili to sami postupne az k tomu byli vyzrali.vzpominam,snad akorat u prvniho ditete,jsem z nezkusenosti vice dbala na uceni na nocnik.az pri druhem jsem pochopila,ze pochopilo zrovna tak rychle i bez uceni.Deti napodobuji.Posledni holcicka,ta se naucila z deti nejdele,ted uz presne nevim,ale po 3 roku,no a jakmile pochopila,naprosto bez problemu,jsou ji 4 a nepotrebuje pleny ani do rana.Lekar by mel zhodnotit,zda neni nekde problem a doporucit vas pripadne na nefrologii.hlavne ji nic nenutte nasilim,chces,nechces,nevadi,prijde to.
Je škoda, že jste nenapsali, co zkoušíte? Jak učíte holčičku chodit na nočníček? Nejde vůbec o zkoušení.
Ráno, hned jak otevře očka, hned má sedět na nočníčku. Ale to už mohla sedět od půl roku, co začala sama sedět. Beru to podle našich dětí. Dítě se vyčůrá, dostane pochvalu, pohlazení, něco dobrého. Snídaně, chvilku nechám a zase sedíme na nočníčku, děláme ee. Svačina a opět sedíme na nočníčku. Budete si muset udělat čas a sednout si k dítěti a povídat si s ním. Děvčátko už je veliké, mělo by umět sedět na malém prkénku na WC. Představte si, že máte dvě malé děti a obě mají pleny, /prací/ to by jste dítě měla k tomu, aby se vyčůralo do nočníčku, ne jen zkoušela.
doplněno 11.12.11 04:11:
Chtělo by to, koupit igelit do postýlky a přes den jí nechat spát jen v pyžamku.
Prominte,ale myslim si ze na pul roce je prilis brzy a zase pripominam je dulezity cit odhadnout,kdy je dite na to a ono pripravene,samo tomu porozumet.zkouset na chvili posazovat,ale jen tak,stejne kdyz nahodou se vycura,je to opravdu nahodou a jeste si neni schopno uvedomit.Nechavala jsem detem svobodu a bez problemu.
Sedět na nočníku může dítě, když samo zvládá sedět. Z vlastní zkušenosti vím, že syn seděl sám už v půl roce v postýlce, bez problémů. Proto paní doktorka doporučila, že mohu zkoušet posadit ho na krátké chvilky na nočníček. Když se probudí, po jídle. Dítěti můžeme nechat volnost, ale učit ho hygienu, to je základ, pro život. Ve 4 letech, když dítě má pleny, je to jen důsledek moderní doby. Kalhotkové pleny se vyhodí a je to. Není s tím žádná práce. Když by maminka musela každý den, první máchat _ pleny od stolice, prát, vyvářet, sušit a žehlit, to by dítko rychle posadila na nočníček. Naše děti ve třech letech museli umět jíst příborem, obout si boty, čůrat a kakat na WC / s malým prkénkem. Jinak by totiž nemohli jít do školy a já do práce. Nijak to dětem neublížilo. Jen jejich mozek se naučil co dělat, když chtějí čůrat a kakat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.