Nejste přihlášen/a.
Hezký podvečer,
ráda bych znala vaše zkušenosti.Dnes jsme koupili tchánovi k Vánocům sekeru za cca 1500,- a když jsme se s ní doma chlubili,zjistili jsme,že tu samou už mu koupil švagr.Napadlo mě tedy zítra zajet do obchodu a sekeru vrátit.Jen nevím,jesli mám podle zákona nárok na vrácení peněz,nebo si budu muset vybrat jiné zboží ve stejné nebo větší hodnotě.Nic by se nám tam totiž nehodilo.
Děkuji za dopovědi.
Vrácení zboží bez udaní důvodu se týká pouze internetových obchodů, kdy zákazník si objednává zboží pouze podle vyobrazení, které ne vždy je kvalitní. Zákazník si nemůže zboží vyzkoušet a proto je možné do 14 dnů zboží vrátit bez udání důvodu. V obchodě je jiná situace a jak již uvedl kolega, záleží pouze na prodejci/majiteli, zda vám vyhoví. Ovšem také předpokládám, že vám nabídne jiné zboží v odpovídající hodnotě. A i tak prokáže dobrou vůli. Zkuste se domluvit s přáteli, zda od vás někdo toto zboží nekoupí, třeba i s menší slevou. Třeba se někomu sekera hodí také jako vánoční dárek a navíc, když mu třeba nabídnete slevu 100 Kč.
Nepíšete, kde jste sekeru koupili. Globus, Hornbach?
Globus, tam můžete zboží vrátit bez udání důvodů celý měsíc. Zboží musí být nové, nepoškožené a zabalené v původním obalu. Vraceli jsme klávesnici na PC, Rychlovarnou konvici.
Hormbach, můžete zboží vrátit, nyní nevím přesně, ale asi do 7 nebo 8 dnů. Koupili jsme dvě lepidla a štětec. Při použití jednoho lepidla, jsme zjistili, že to není to správné, co potřebujeme. Druhé lepidlo nám vzali zpět a vrátili peníze.
U Globusu i Hornbachu vám nabídnou, zda nechce si koupit cokoliv jiného, nemusí to být za plnou cenu, kterou vracíte.
doplněno 10.12.11 10:53:Datart, když nakupujete v Tesco - Datart v Letňanech, můžete se dohodnout, na vyzkoušení zboží a vrácení, když vám nebude vyhovovat, do dalšího dne. Zboží musí být zase v originále obalu. Sami nám tuto službu nabídli, když jsme kupovali DVD rekorder. Nemuseli jsme zboží vracet.
doplněno 10.12.11 12:45:Snad jí švagr mohl koupit v Globusu nebo Hornbachu, a mohl by jí vrátit on? Zeptejte se švagra, kde sekeru koupil? Jste rodina.
Ještě bych doplnil. V Hornbachu se dá vrátit zboží do 4 týdnů od zakoupení. V Obi myslím do 2 týdnů. Vracel jsem zboží do Obi a absolutně bez problému. Ptali se, jestli budu něco kupovat. Když jsem řekl že ne, vrátili mi peníze. Zboží Vám vzít zpět musí, pokud toto mají napsané v letáku, nebo třeba v prodejně, nebo i na účtence u zboží. S baumarkty mám dobré zkušenosti, pokud nabízejí tuto službu, tak ji bez řečí dodržují. Horší je to ale s malými prodejci, tam zálezí na domluvě, ale moc se jim zboží přijímat zpět nechce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.