Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrácení zboží bez udání důvodu

Od: martinah odpovědí: 6 změna:

Hezký podvečer,

ráda bych znala vaše zkušenosti.Dnes jsme koupili tchánovi k Vánocům sekeru za cca 1500,- a když jsme se s ní doma chlubili,zjistili jsme,že tu samou už mu koupil švagr.Napadlo mě tedy zítra zajet do obchodu a sekeru vrátit.Jen nevím,jesli mám podle zákona nárok na vrácení peněz,nebo si budu muset vybrat jiné zboží ve stejné nebo větší hodnotě.Nic by se nám tam totiž nehodilo.

Děkuji za dopovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Vrácení zboží bez udaní důvodu se týká pouze internetových obchodů, kdy zákazník si objednává zboží pouze podle vyobrazení, které ne vždy je kvalitní. Zákazník si nemůže zboží vyzkoušet a proto je možné do 14 dnů zboží vrátit bez udání důvodu. V obchodě je jiná situace a jak již uvedl kolega, záleží pouze na prodejci/majiteli, zda vám vyhoví. Ovšem také předpokládám, že vám nabídne jiné zboží v odpovídající hodnotě. A i tak prokáže dobrou vůli. Zkuste se domluvit s přáteli, zda od vás někdo toto zboží nekoupí, třeba i s menší slevou. Třeba se někomu sekera hodí také jako vánoční dárek a navíc, když mu třeba nabídnete slevu 100 Kč. :)

Nebo nehodící se Vám zboží nabídněte inzerátem, pokud neuspějete s vrácením.:)

hodnocení

0x

Žádný zákon neukládá prodejci, že musí přijmout zboží, které se vám nehodí. Někteří prodejci z dobré vůle umožní zákazníkovi vybrat si jiné zboží ve stejné nebo vyšší ceně.

hodnocení

0x

Nepíšete, kde jste sekeru koupili. Globus, Hornbach? *stop*

Globus, tam můžete zboží vrátit bez udání důvodů celý měsíc. Zboží musí být nové, nepoškožené a zabalené v původním obalu. Vraceli jsme klávesnici na PC, Rychlovarnou konvici.

*stop*Hormbach, můžete zboží vrátit, nyní nevím přesně, ale asi do 7 nebo 8 dnů. Koupili jsme dvě lepidla a štětec. Při použití jednoho lepidla, jsme zjistili, že to není to správné, co potřebujeme. Druhé lepidlo nám vzali zpět a vrátili peníze.

U Globusu i Hornbachu vám nabídnou, zda nechce si koupit cokoliv jiného, nemusí to být za plnou cenu, kterou vracíte.

doplněno 10.12.11 10:53:

Datart, když nakupujete v Tesco - Datart v Letňanech, můžete se dohodnout, na vyzkoušení zboží a vrácení, když vám nebude vyhovovat, do dalšího dne. Zboží musí být zase v originále obalu. Sami nám tuto službu nabídli, když jsme kupovali DVD rekorder. Nemuseli jsme zboží vracet.

doplněno 10.12.11 12:45:

Snad jí švagr mohl koupit v Globusu nebo Hornbachu, a mohl by jí vrátit on? Zeptejte se švagra, kde sekeru koupil? Jste rodina.

solenza*

Ještě bych doplnil. V Hornbachu se dá vrátit zboží do 4 týdnů od zakoupení. V Obi myslím do 2 týdnů. Vracel jsem zboží do Obi a absolutně bez problému. Ptali se, jestli budu něco kupovat. Když jsem řekl že ne, vrátili mi peníze. Zboží Vám vzít zpět musí, pokud toto mají napsané v letáku, nebo třeba v prodejně, nebo i na účtence u zboží. S baumarkty mám dobré zkušenosti, pokud nabízejí tuto službu, tak ji bez řečí dodržují. Horší je to ale s malými prodejci, tam zálezí na domluvě, ale moc se jim zboží přijímat zpět nechce.

martinah
hodnocení

Děkujeme moc za vaše odpovědi.Nakonec jsme dnes sekeru prodali se slevou 150,-.Ale i tak jsme rádi,že víme,jak to ted podle zákona s vrácením zboží je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]