Nejste přihlášen/a.
Zdravím, zajímalo by mě, jelikož moje doktorka mi na to nebyl schopná odpovědět, co může způsobit náhlé píchání mezi žebry (pro mě) na levé straně pod srdcem, jakoby v plíci..Je to pronikavá bolest která je intezivnější když dýchám (nádech).
Píchání se dostavuje různě, v jakoukoli chvíli, nezáleží na aktivitě..Třeba jedu autem, sedím u PC, ležím u TV..
Prej že to je skříplej nerv, tak nevim..Jde s tím něco dělat? díky
Může to být způsobeno křivou páteří. Pokud se příznaky vyskytují často, doporučuji navštívit lékaře.
To zní hodně jako skříplý nerv, já bych jí věřila. Bolest to může být běsná, vzpomínám si, že při prvním náporu jsem se nemohla ani nadechnout a jen jsem si tiše dumala, v posteli ve čtyři ráno, jestli můžu dostat v sedmnácti infarkt Nepomůže nic, leda prášky proti bolesti a nechat odeznít
Rozcvičit to taky nešlo, byla jsem v té době velmi fyzicky aktivní a dobré to bylo leda k tomu, že když byl člověk rozpohybovaný, snadněji nacházel polohy, ve kterých se dalo přežít
Stejný problém jsem měla zamlada, když jsem hrála basket. Tohle píchání u srdce. Nenalezli nic, neurčili diagnozu ale pro jistotu mi zakázali tělocvičnu. Ale přes zákaz jsem hrála dál. Co to, je mi objevila lékařka, ke které jsem v tom "záchvatu" naklapala, když jsem už se dvěma dětmi, šla kolem ordinace.. Položila mě na břicho a hupla mi na záda. A bylo po záchvatu. Že z páteře vede k srdci nerv a ten je skříplý. Pak jsem se sama vždycky postavila zády k otevřeným dveřím, chytla se horní hrany a skrčila nohy. Vlastní vahou jsem se napravila.:D A můj brácha na to dostal modrou knížku. Nikdo to neodhalil. Je pravda, že je to už nějakých 35 let.
doplněno 08.12.11 11:58:Jo a brácha hrál závodně volejbal. Hodně plaval a jezdil na lyžích. Žádný chudáček.
Tak tohle mívám občas taky. Říkám tomu skříplý nerv a bolí to, jak říkáte, při dýchání. Jediné, co mi pomáhá, je, že to jakoby "předejchnu" Prostě se nadechnu co nejvíc to jde, samozřejmě to dost bolí, ale pak v tom jakoby lupne a přejde to. Tohle asi opravdu není na doktorku, myslím, že tím trpí spousta lidí a asi to nic není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.