Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. prosím, jak dlouho trvá vydání potravinářského průkazu? Děkuji
jdete k lékaři a on vystaví potravinářský průkaz na počkaní. Má všechny záznamy o Vás přece u sebe.
Zalezi na tom, jak je lekar poctivy. Na potravinarsky prukaz se maji brat vytery z krku a analniho otvoru, ktere se pak maji odeslat kvuli testum na ruzne choroby, ktere manipulaci s potravinami mohli ohrozit. Nekde to trva tyden, kamaradka cekala 3 tydny.
Ovsem nekdo prijde a ma prukaz v ruce za 15 vterin:D
To co tady popisuje " martinaa" je postup tak z (pravěku) a na jízlivé připomínky není nikdo zvědav. Za 15 vteřin to praktická lékařka opravdu nevystaví ale je tento průkaz vystaven tak jak píši. Jsou případy, kdy to nelze z nějaké pochybnosti o zdravotním stavu daného žadate vystavit ale to není důvodem označit lékaře zda je či není poctivý!
Mluvim z vlastni zkusenosti, kdyz nektere kolegyne sly pro potravinarsky prukaz, daly lekari za vystaveni nejakych 150,- ci 200,- kc a prukaz mely ihned. Jine kamaradky musely obsolvovat ony neprijemne vytery a cekaly na prukaz tyden.
NE, to co popisuje plati dodnes. Bohuzel poctivych lekaru je mene a mene.
A pak to taky mezi lidma takto dopada.
. určitě existují lidé, kteří mají inf.onemocnění, které není poznat tím, že jim změřím tlak, kouknu do krku a nechám přečíst svítící tabuly s písmenky. nakonec dostane průkaz a ve skutečnosti má nějaké škrkavky. další věc je, že každý je odpovědný za své zdraví a za to, jestli chce někoho nakazit. v honbě za penězma, je to každému fuk
Jabrako. Děkuji za odkaz. Ale asi jsem , páč o tom, jak rychle je zdravotní - potravinářský průkaz vystaven tam není ani slovo
. Ale aspoň jsem si početla o hygienickém minimu pro podnikatele, které mi je vlastně úplně nanic
Sebod,ale je tam popsáno,že podrobné vyšetření i zdravotní způsobilost vystaví Tvuj praktický(dříve obvodní)lékař.A ten má zcela jistě všechny dokumenty o tvém zdravotním stavu a je jediný,kdo může ten doklad vystavit.
JABRAKA
dneska udělá obvoďák potravinářský průkaz za deset minut, hlavně, že zaplatíte. já jsem studoval školu "provoz hotelů a společ. stravování". když mi dělali průkaz, tak mi udělali výtěr snad z každého otvoru, co mi našli po těle, včetně stolice a moči. vše prošlo laboratoří a po několika dnech jsem dostal průkaz. těžko z měření tlaku někdo pozná, jestli máte tasemnici, nebo jste nosič některých jiných nemocí a přitom příznaky nemáte.
S těmi výtěry je to pravda. Asi před 20 lety /nesmějte se, že je to už tak dlouho/ jsem měla dělat vedoucí na dětském letním táboře. Protože vedoucí chodili do kuchyně pro plata se svačinami a ty pak rozdělovali dětem, nařídil nám provozovatel tábora povinně zdravotní/potravinářský průkaz. Šla jsem k našemu panu doktorovi, dneska už je v doktorském nebi. Doktor něco jako pan Hrušínský ve "Vesničce střediskové", seděl v ordinaci a měl tam smradu jako v hradu, poněvadž kouřil tlustý doutník. A prý: Co potřebuješ? /tykal celé své klientele bez rozdílu věku/. Když jsem řekla, vyndal formulář, vyplnil, otiskl razítko. A já šla. Neplatila jsem tehdy nic, navíc mi pan doktor napsal na průkaz, že platí doživotně.
Kolegyně vedoucí na táboře pak líčily, jak je složitě vyšetřovali, dělali jim výtěry a průkazy vydali až po týdnu, až jak výtěry dopadly. A já nic. Dodnes tedy nevím, zda mám vše v pořádku. Ale protože jsem pak na tentýž tábor jezdila po 10 let a děti nikdy nestonaly, tak jsem asi byla opravdu zdravá. Jaga.
nevím jak dnes, ale za zlatých časů, kdy to stálo za ho..., byl zdrav.průkaz neomezený. jeho platnost mohla zrušit jen infekční choroba, třeba Salmonelóza hovnóza
krkovičko. S těmi babičkami - nevím, nevím. Moji rodiče (dnes je mamce 80 let), pracovali celý život v obchodě. Když nastoupili, tak museli ukázat potravinářský průkaz. Ano, jeho vydání bylo podmíněno již zmiňovanými vyšetřeními. Zkoumán byl pomalu každý otvor . Ale tím to skončilo. Žádné další následné prohlídky, prostě nic... A tak je tomu i dnes
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.