Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potravinářský průkaz - jak dlouho trvá vydání

Od: sebod* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den. prosím, jak dlouho trvá vydání potravinářského průkazu? Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

jdete k lékaři a on vystaví potravinářský průkaz na počkaní. Má všechny záznamy o Vás přece u sebe.

martinaa*

Zalezi na tom, jak je lekar poctivy. Na potravinarsky prukaz se maji brat vytery z krku a analniho otvoru, ktere se pak maji odeslat kvuli testum na ruzne choroby, ktere manipulaci s potravinami mohli ohrozit. Nekde to trva tyden, kamaradka cekala 3 tydny.

Ovsem nekdo prijde a ma prukaz v ruce za 15 vterin:D

kdokoliv*

To co tady popisuje " martinaa" je postup tak z (pravěku) a na jízlivé připomínky není nikdo zvědav. Za 15 vteřin to praktická lékařka opravdu nevystaví ale je tento průkaz vystaven tak jak píši. Jsou případy, kdy to nelze z nějaké pochybnosti o zdravotním stavu daného žadate vystavit ale to není důvodem označit lékaře zda je či není poctivý!

martinaa*

Mluvim z vlastni zkusenosti, kdyz nektere kolegyne sly pro potravinarsky prukaz, daly lekari za vystaveni nejakych 150,- ci 200,- kc a prukaz mely ihned. Jine kamaradky musely obsolvovat ony neprijemne vytery a cekaly na prukaz tyden.

majsterjoe*

NE, to co popisuje plati dodnes. Bohuzel poctivych lekaru je mene a mene.

A pak to taky mezi lidma takto dopada.

olaf71*

. určitě existují lidé, kteří mají inf.onemocnění, které není poznat tím, že jim změřím tlak, kouknu do krku a nechám přečíst svítící tabuly s písmenky. nakonec dostane průkaz a ve skutečnosti má nějaké škrkavky. další věc je, že každý je odpovědný za své zdraví a za to, jestli chce někoho nakazit. v honbě za penězma, je to každému fuk

jabraka*
hodnocení

0x

Nejlíp bude,když si to pročteš na odkazu: socr.cz/...

JABRAKA

sebod*
hodnocení

Jabrako. Děkuji za odkaz. Ale asi jsem *bzum*, páč o tom, jak rychle je zdravotní - potravinářský průkaz vystaven tam není ani slovo *smich*. Ale aspoň jsem si početla o hygienickém minimu pro podnikatele, které mi je vlastně úplně nanic ;)*haha*

jabraka*

Sebod,ale je tam popsáno,že podrobné vyšetření i zdravotní způsobilost vystaví Tvuj praktický(dříve obvodní)lékař.A ten má zcela jistě všechny dokumenty o tvém zdravotním stavu a je jediný,kdo může ten doklad vystavit.

JABRAKA

sebod*
hodnocení

Jabrako. Asi jsi nepochopil moji otázku. Já vím, KDO mi to vystaví. Ale potřebuji vědět DOKDY. ;)

olaf71*
hodnocení

0x

dneska udělá obvoďák potravinářský průkaz za deset minut, hlavně, že zaplatíte. já jsem studoval školu "provoz hotelů a společ. stravování". když mi dělali průkaz, tak mi udělali výtěr snad z každého otvoru, co mi našli po těle, včetně stolice a moči. vše prošlo laboratoří a po několika dnech jsem dostal průkaz. těžko z měření tlaku někdo pozná, jestli máte tasemnici, nebo jste nosič některých jiných nemocí a přitom příznaky nemáte.

S těmi výtěry je to pravda. Asi před 20 lety /nesmějte se, že je to už tak dlouho/ jsem měla dělat vedoucí na dětském letním táboře. Protože vedoucí chodili do kuchyně pro plata se svačinami a ty pak rozdělovali dětem, nařídil nám provozovatel tábora povinně zdravotní/potravinářský průkaz. Šla jsem k našemu panu doktorovi, dneska už je v doktorském nebi. Doktor něco jako pan Hrušínský ve "Vesničce střediskové", seděl v ordinaci a měl tam smradu jako v hradu, poněvadž kouřil tlustý doutník. A prý: Co potřebuješ? /tykal celé své klientele bez rozdílu věku/. Když jsem řekla, vyndal formulář, vyplnil, otiskl razítko. A já šla. Neplatila jsem tehdy nic, navíc mi pan doktor napsal na průkaz, že platí doživotně.

Kolegyně vedoucí na táboře pak líčily, jak je složitě vyšetřovali, dělali jim výtěry a průkazy vydali až po týdnu, až jak výtěry dopadly. A já nic. Dodnes tedy nevím, zda mám vše v pořádku. Ale protože jsem pak na tentýž tábor jezdila po 10 let a děti nikdy nestonaly, tak jsem asi byla opravdu zdravá. ;) Jaga.

olaf71*

nevím jak dnes, ale za zlatých časů, kdy to stálo za ho..., byl zdrav.průkaz neomezený. jeho platnost mohla zrušit jen infekční choroba, třeba Salmonelóza hovnóza *smich*

sebod*
hodnocení

olaf. To je právě ono. Průkaz má i nyní neomezenou platnost *ee*. Takže je vlastně na ... na nic ;). Podívej taková Jaguška. Co už může mít chorob, ale dle průkazu je zdravá, jako řípa *smich*

P.S. Kdo by to řekl, jak se taková nevinná otázka začína pěkně rozjíždět *vtip*

krkovicka*
hodnocení

0x
Tak jak píše [kdokoliv].Na počkání a někde u lékaře i za poplatek.
Nikdo to nekontroluje.Pracovala jsem v lahudkach kde paní michala saláty s lupenkou.Měla potr.průkaz.Co jsem poslouchala z vyprávění babiček tak tenkrat musely lidí chodit jednou v měsíci na zdráv.prohlídku.

sebod*
hodnocení

krkovičko. S těmi babičkami - nevím, nevím. Moji rodiče (dnes je mamce 80 let), pracovali celý život v obchodě. Když nastoupili, tak museli ukázat potravinářský průkaz. Ano, jeho vydání bylo podmíněno již zmiňovanými vyšetřeními. Zkoumán byl pomalu každý otvor ;). Ale tím to skončilo. Žádné další následné prohlídky, prostě nic... A tak je tomu i dnes *ee*.

marenka*

Krkovičko, mám lupenku a mám potravinářský průkaz. Ona totiž Psoriasa není infekční nemoc.

olaf71*

ja jsem míchal pár let saláty ve výrobně lahůdek a měl jsem ručičky jak panenka, jemné a čisté, míchal jsem je rukama po 30 kilech najednou.

bora*
hodnocení

0x
Můj průkaz trval 5 minut a zaplatila jsem 400,-Kč. A pak že se mají doktoři špatně!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma potravinářský průkaz

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]