Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jak lze ošetřit , když někomu zasílám, doporučeně dopis s dodejkou, odstoupení od smlouvy, že adresát neřekne jo došel a převzal jsem dopis, ale byl tam prázdný list? Bohužel nemám možnost se dostavit osobně, je to cesta přes celou republiku Děkuji za nápady. Dan
Leda zmocnit nějakou z advokátních kanceláří, která to za Vás vyřídí a doručí.Tak by nemohl příjemce tvrdit, že obdržel prázdnou obálku.
Domnívám se, že advokát si tyto věci umí ošetřit. A zpochybnit práci advokáta je obtížné, protože si každý za svojí práci zodpovídá, ručí za ní a kontroluje si vše zpětnou vazbou. Počítá vždy s možností soudního sporu a proto nepodceňuje důkazní materiál. Je to můj názor, nikomu jej nevnucuji a názor druhých respektuji. Jen jsem se snažila poradit, nic víc.
Nesouhlasím. Domnívám se, je třeba vědět jak to tedy dělá že on by to vyhrál. Jak to ošetří advokát? Víte o takovém případu? Kontroluje jak, jako běžný člověk.
Jak postupují jiné, hlavně st. orgány (policie, soud..)? Prostě pošle doporučený a j. dopis jako každý jiný. Za svou práci, konání si odpovídáme též, komu věřit a komu ne. Ti by se prostě s nikým nedohadovali. Jde o předpoklad správnosti.
Já se zase např. domnívám, že u soudu by to takový člověk pokud je povrzeno, že zásilku přebral prohrál. Jak dokáže, že to tam nebylo (zásilka nebyla poškozena, pak by ji nemusel přebral)? Pokud není soudní roznodnutí, je to jen spekulace, jak by to dopadlo. Takže zbytečné...
Dobře, pokud tazatel dovolí, zkusím své rady obhájit a věřím, že to může i pomoci druhým. Jak takovou věc ošetří advokát, jsem již řekla. Vím o mnoha takových případech, jak se postupuje, z praxe. Děláme to dnes a denně a u soudu věří slovu advokáta spíš, než někomu, kdo se hájí jen tím, že má snahu znevážit úřední listinu. Který advokát by zasílal na místo úředního oznámení, jen prázdnou obálku? A kdo by hned nereagoval zpětně na úřední dopis tím, že v obálce nic nebylo a vyrukoval by s tím až u soudu? Advokát dává vždy lhůtu na vyjádření druhé straně atd...Takový spor jsme ještě opravdu neprohráli a zkoušeli to na nás mockrát. K té věci, kde paní poslala v obálce překlad...Tam vidím hlavní problém v tom, že v srpnu něco poslala, data vymazala, pak urgovala a vyčkávala. Když nereagoval na její urgence, měla ho zažalovat hned poté. Pak věřím, že by byla ve sporu úspěšná. To by byla první věc u soudu, na kterou by se jí ptali. Proč řeší věc až nyní, musela by doložit své ugence a také to, že je dotyčný opravdu obdržel atd...Žalobce musí prokazovat svá tvrzení vždycky a schovat si od všeho kopie. Teď, když má v ruce pouze doručenku jí soud za pravdu dát nemusí, protože jednoznačně neprokáže obsah obálky a že druhá strana lže. Ten bude tvrdit, že jí naopak upozornil na to, že v obálce nebyl obsah kompletní atd...Prostě mu dala hodně času se připravit na případný problém..Něříkám, že soud by nemohl rozhodnout v její prospěch, ale také nemusí a stálo by jí to peníze. Nic méně je to na jejím uvážení. Tazateli se omlouvám. Tak k tomuto asi tak.
doplněno 09.12.11 14:50:Některé věci se prostě dějí, ať se nám to zdá být třeba nesmyslné. A obhájit se je jedna z nich. Pěkný den.
Ježííši, kam jsme se to dostali. Vhozením do schránky, předáním je doručeno.
A co kdyby se někdo bránil, že úřad poslal prázdný papír? To nám to bude posílat právník, soud... prezident, před třemi svědky posílat? Vemte kameru, jděte na poštu a nasnímejte co a jak to tam vkládáte u přepážky a posíláte... Pošlete i majlem
Začnu namítat, že místo faktuty a j. přišlo nic či papír..., co myslíte, projde to u soudu?
poradte.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.