Nejste přihlášen/a.
S manželem jsem uzavřela před 5 lety smlouvu o půjčce na částku 3oo tis Kč u notáře, termín splacení je teď v lednu. Jednalo se o rekonstrukci bytu. Samozřejmě peníze nechci vrátit,ale jak to ošetřit právně dál, abych měla jistotu i za několik let, kdyby došlo případně k rozvodu? Slyšela jsem něco o uznání dluhu? děkuji
Je nutné znovu navštívit notáře? Nebo stačí sepsat a podepsat doma? Musí se to stihnout to doby, dokud smlouva o půjčce platí, nebo lze i podepsat později?Smlouva o uznání dluhu bude platit kolik let, nebo je třeba to časově nějak vymezit?děkuji
Stačí sepsat doma a podpisy si dát ověřit buď na obecním úřadě, nebo na poště. Ověření nestojí moc peněz, pohybuje se od 30,- do 60,- Kč. Stačí vyhotovit před promlčecí lhůtou smlouvy. Uznání závazku platí čtyři roky, ale můžete si lhůtu napsat takovou, na jaké se dohodnete.
doplněno 09.12.11 08:13:To znamená, že druhá strana písemně uzná závazek a zaváže se ho splatit k určitému datu. Ten závazek lze dle domluvy pak prodlužovat.
lea1. Jste krásný příklad toho, jak by i manželé měli mít vyřešeny svoje finanční záležitosti. Většina lidí na začátku vztahu investuje svoje peníze do společného projektu, aniž by si to právně nějak ošetřili. Proč by to měli dělat? Vždyť se přece milují, ne? Tak jaké papírování . To je přece vyjádření nedůvěry k tomu druhému
No a pak se vztah náhodou nevyvede a je zle...
Musela jsem tuto poznámku, která až tak není k věci, napsat. Včera jsem něco podobného řešila s dcerou a jejím přítelem. Tam šlo o to, že jsem jim dost peněz půjčila já. Přitel dcery to bere jako naprostou samozřejmost (asi si myslí, že je to věno :D).
A ta moje "cácorka" je natolik zamilovaná, že tu půjčku chce podepsat jenom ona sama . Jasně, že za normálních okolností bych nepočítala s tím, že mi ty peníze vrátí. Ale ... Nojo, no - jsem tchýně, která toho negativního vidí na zeťákovi ažaž...
Takže Vám tleskám apřeji, abyste ten "dluh" nikdy nepotřebovala vrátit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.