Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, je legální...
1) když na svůj web skopíruju článek z jiného webu a uvedu z kterého zdroje jsem čerpal?
Samozdřejmě pokud není výslovně zakázáno kopírování onoho článku
2) "Kradení" obrázků z jiných webů je samozdřejmě nelegální, slyšel jsem že pokud takovýto obrázek
drobně poupravím, nepodléhá již žádným právům (např. ho zrcadlím, upravím barvy..atd.)
je to pravda?
Je mi jasné že na obrázku(fotce) nesmí být žádné osoby, ty musejí dát ke zveřejnění souhlas
Díky za odpovědi
k bodu 1) veškeré texty a obrázky jsou chráněny autorským zákonem. Vždy musí být udělen souhlas při zvěřejnění - je tam pouze jena vyjímka a to pro informační weby, které zveřejňují zprávy ve stuly agenturních zpráv na bázi online zpravodajtsví
k bodu 2) je to porušení autorských práv v případě, že to autor pozná a vy nebudete schopen doložit, kde jste obrázek získal. Opět tím, že tam nensjou osoby nezaniká autorksé právo, pouze je to snažší, že se nemusíte právně vyrovnávat při případném řešení autprských práv s dodavatelem se třetími osobami jak je velmi často nutné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.