Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je to s kopírováním článků a obrázků?

Od: hack* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, je legální...

1) když na svůj web skopíruju článek z jiného webu a uvedu z kterého zdroje jsem čerpal?
Samozdřejmě pokud není výslovně zakázáno kopírování onoho článku

2) "Kradení" obrázků z jiných webů je samozdřejmě nelegální, slyšel jsem že pokud takovýto obrázek
drobně poupravím, nepodléhá již žádným právům (např. ho zrcadlím, upravím barvy..atd.)
je to pravda?

Je mi jasné že na obrázku(fotce) nesmí být žádné osoby, ty musejí dát ke zveřejnění souhlas

Díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fandolin
hodnocení

0x

k bodu 1) veškeré texty a obrázky jsou chráněny autorským zákonem. Vždy musí být udělen souhlas při zvěřejnění - je tam pouze jena vyjímka a to pro informační weby, které zveřejňují zprávy ve stuly agenturních zpráv na bázi online zpravodajtsví

k bodu 2) je to porušení autorských práv v případě, že to autor pozná a vy nebudete schopen doložit, kde jste obrázek získal. Opět tím, že tam nensjou osoby nezaniká autorksé právo, pouze je to snažší, že se nemusíte právně vyrovnávat při případném řešení autprských práv s dodavatelem se třetími osobami jak je velmi často nutné.

hack*

zajímalo by mě jak to dokládání kde jsem obrázek získal probíha? můžu jím říct třeba že jsem si ho nakreslil v Malování a že podobnost s obrázkem od pana X.Y. je čistě náhodná. Vyvrátit to nemůžou.

hm*
hodnocení

0x

Dle současných divných zákonů jsou oba případy považovány za neoprávněné.

buss
hodnocení

0x

Vřele doporučuji si nastudovat autorský zákon... pouze autor má práva se svým dílem nakládat a je na něm, co s nimi udělá.

dzordz*
hodnocení

0x

Není v případě 1. možnost uvést citaci v rozumné délce, s odvoláním na zdroj citace? Dvě tři věty .. něco jako citace ve vědecké nebo absolventské práci. "Myslím si, že blabla, ale například tradiční přístup dle známého autora toho a toho v publikaci té a té je: Blabla něco opačného."

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]