Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhřezlá ploténka-rehabilitace?

Od: ivy5® odpovědí: 5 změna:

Prosím máte někdo v okrese Kolín dobrou zkušenost s nějakým fyzioterapeutem na pojišťovnu?mám napsané rehabilitacemale nevím kam jít-je zle,mám vyhřezlé plotýnky L 4/5 4mm a pravostranou paramediání protruzi L5/S1 se susp.kompresí kořene S1.Kapačky nepomohly.Nemohu vůbec stát-to je jako by mi někdo nožem řezal zaživa zezadu pravou nohu-bolest je ale pořá již měsíc-nemohu vůbec nic.Pomáhá mi rodina jak může,ale je to těžké,maminka bydlí daleko(a před lety měla operaci toho samého)dcera ještě neumí vařit,syn je postižen,někdo z rodiny musí pracovat(hypo,úvěry) a dojíždí do Prahy,takže já nemohu marodit jak někdy čtu a jak mi řekli v nemocnici až rok.Prosím pomozte.Na Dornovu metodu kterou někdo radí nemám.Nebo myslíte že by stálo za to si i půjčit-no pokud by 100%pomohla jdu do toho-tak poradte zda platit nebo zkusit nejdřív normální RHB.Děkuji moc

doplněno 08.12.11 20:03:

Tak bohužel jsem zjistila,že ani Dornova metoda zřejmě nepomůže když nemám páteř pořádně osvalenou což za léta u PC prostě vím že nemám :( a jelikož už to nejde vydržet tak se asi nevyhnu operaci-už nemůžu stát ani pár vteřin,myslela jsem že už to horší být nemůže ale je,už se to nedá vydržet a ani zvýášený přísun léků nezabírá.Myslíte že můžu jet rovnou do Motola?Do Kolína nechci.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bambula*
hodnocení

0x

Jsem z Brna a vím, jak trpíte. Před dvanácti lety mne začala "tahat" noha pod levým kolenem, říkal jsem si to rozcvičím a pak během třídnů jsem zústal ležet doma a to jen na břiše s hroznýma bolestma pod levým kolenem. Po třech dnech mne odvezli na neurologii. To jsem se doma plazil po břiše do výtahu, vleže sjel výtahem do přízemí, kde jsem se odplazil na nosítka na zemi. Na neurologii mi dali kapačky, mírně se to zlepšilo, že jsem aspoň v noci na dvě hodiny usnulm jinak celý den bolest a plazení se po posteli a hledání úlevové polohy aspoň na deset minut. Po třech dnech začly rehabilitace na lůžku - bez účinku. Po deseti dnech jsem stále ležel na lůžku v mírných bolestech, ale ani se posadit, ani stoupnout nešlo - myslel jsem, že mi v tu chvíli bolest pod kolenem urve nohu. Řekli mi, víc s Vámi KONZERVATIVNÍ léčbou v nemocnici neudělaáme. Řekli mi vyberte si, buď takto na lůžku domů nebo radikální léčbu - operaci vyhřezlé ploténky. Odvezli mne tedy na chirurgii na posouzení, tam mne znova prohlédli, prozkoumali rentgeny a CT a řekli mi, nabízíme Vám za dva dny operaci, rozhodněte se. Měl jsem na rozhodnutí pět vteřin. Proběhlo mi, že takto "na prkně" to nemá budoucnost a řekl jsem chci tu operaci. Po operaci jen s umrtvením spodní poloviny těla okamžitě zmizela bolest, čtvrtý den mi řekli vstaňte a chodil jsem na rehabilitace s partou operovaných ploténkářů do tělocvičny na patře chirurgie. A za dalších pět dnů mne poslali s práškama domů s tím, že za tři měsíce doma s vlastní rehabilitací podle audiokazety půjdu do práce. Já šel do práce za tři dny na poloviční dobu do kanceláře, za čtrnáct dní jsem uža zařezával v práci naplno, za dva něsíce jsem jezdil 60km na kole. Už je to dvanáct let a naprostá pohoda, žádný sebemenší problém. Proto Vám doporučuji zkonzultovat znovu Váš stav s lékaři a budou-li Vám indikovat možnost chirirgické operace, tak neváhejte. Když jsem ležel tehdy na neurologii, ležel s plotýnkama a čekal na operaci člověk, který zkoušel to zlepšit dva roky a nakonec šel stejně na operaci a za deset dní šel s písničkou po svých vesele domů.

webbiecz*
hodnocení

0x

V Kolíně nikoho neznám, ale pokud z vaší rodiny jezdí někdo do Prahy a mohla byste teoreticky jezdít také, tak doporučuji CKP Roseta. Mám s tímto centrem osobní zkušenost a myslím si, že vědí co dělají. Zkuste třeba nejprve konzultaci u nich a uvidíte co vám řeknou. Kontakty najdete na webovkách www.roseta.cz

hodnocení

Bohužel manžel jezdí do práce autobusem a vlakem-jezdit tam nějak pravidelně nemůžu.Ale děkuji.Tohle skončí operací .-( chtěla jsem se jí vyhnout,protože mám prý právě tam od narození zůžený kanálek,ale budu to muset risknout jestli nechci ochrnout .-(

bambula*

Jednejte rychle bezodkladně, poraďte se s obvoďačkou(třeba telefonicky) jak se dostat do motola. Spěchejte nebo brzo už nevstanete a odvezou Vás kam budou chtít oni. Držím Vám palce pro štěstí, vím, jak je to strašné. Operace se nebojte, je to spása. Karel

hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vyhřezlá ploténka

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]