Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prepocet duchodu

Od: janek54 odpovědí: 3 změna:

Dobry den ,

chtel bych se zeptat,ma nekdo skusenosti s poradnou,-(odchod-do-duchodu.cz) a sice s prepoctem duchodu?

Dekuji za odpoved

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Pokud máte nějaké nové skutečnosti než jste měl při výpočtu u DZ,směle do toho.Manželce vypočetli také malý a při reklamaci jí to spravili o 540kč.Na něco zapomněli.

hodnocení

0x

Jaký přepočet máte na mysli? Ten, že se Vám přepočte důchod proto, že můžete doložit pozpátku něco, co jste při prvním řízení neměl (pojištěnou dobu)? Nebo ten, že pojištěná činnost poživatele starobního důchodu po 1.1.2010 umožňuje po určité odpracované době požádat o přepočet důchodu?

doplněno 07.12.11 19:28:

Aha, tak jsem se podívala na uvedený odkaz a mohu říci jen jediné: kulišárna. To je sprosté, chtít peníze za něco co Vám mohou (i když ne příliš ochotně, NENÍ to jejich pracovní povinnost) spočítat referentky na důchodovém oddělení Vaší OSSZ. Výpočet důchodu není jednoduchý, je potřeba znát spoustu údajů a než se všechno propočítá, i když na to mají jakési šablonky, je to časově náročné. Podle zákona o důchodovém pojištění je výpočet důchodu výhradně věcí ČSSZ, tedy pražského ústředí. Cokoli Vám spočítá referentka na OSSZ (nebo kdokoli jiný), je pouze orientační výpočet.

janek54

Dobry den,

dekuji Vam moc za odpoved.

Muj problem je ten, ze CSSZ mi zaslala tri vypocty a v kazdem jsou jine udaje,kdyz se je prosil pred dvouma roky o

prezkoumani vypoctu, tak napsali ze vse je v poradku a ze ten duchod co dostavam je v poradku.

V jednom vypoctu stoji OVZ-4025,ve druhem zase OVZ-1444,samozrejme plati mi ten mensi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]