Nejste přihlášen/a.
Vážení a milí rádcové marně přemýšlím nad tím co jedí vegetariáni ,aby je nepostihly problémy s klouby.Je všeobecně známé,že prírodní kolagen se získává s chrupavek a čeho tedy ještě... která náhražka je vhodná?A na co všechno je dobrý?Kdo by nechtěl být na stáří cool ,in...atd...
není na to mít 100%ní kollagen.a kde ho sehnat?podrobnosti na jardaslavonice@seznam.cz kde se dozvíte vše co vás zajímá.já ho piju takže mi pomáhá zevnitř v těle a kdo ještě chce zvenku, to taky pomáhá omladit pokožku nejen na obličeji.to máme dávno ověřeno.jinak co ho používám k pití je vhodný i po úrazech (zlomené zápěstí se mi hojilo mnohem lépe a rychleji až se sestry na rehabilitaci divily a doporučily mi ho pokračovat).dále je vhodný na klouby, na pleť, vrásky, to je jen na rychlo na co jsem si vzpomněl.ale pro případné zájemce mohu dopsat.
Ahoj ptající se.
Tak jesti se v tom nezamotáš, tak tady máš pár věcí z Wikipedie:
Molekula kolagenu je tvořena hlavně aminokyselinami glycinem, prolinem, hydroxyprolinem a hydroxylysinem. Poslední dva vznikají posttranslační modifikací prolinu a lysinu za účasti kyseliny askorbové - vitaminu C.
Glycin, prolin není esenciální aminokyselina, to znamená, že tělo si je schopné syntetizovat potřebné množství samo bez nutnosti jeho výskytu v potravě.
Lysin je esenciální aminok. tedy se získává z potravy. Mrkni tady, kde se vyskytuje: cs.wikipedia.org/...
Pokud jsi se do toho zamotala, tak věř, že co se týká kolagenu, stačí jíst vegetariánsky pestře a zdravě, dodržovat šetrné úpravy potravy a nepotřebuješ chroupat chrupavky.
Fíjo oldforde moc díky trochu se mi z toho zamotala hlava , možná i něco jinýho , ale dobrý ještě si to tak 2x přečtu a snad to nějak vstřebám,doktorka nejsem!
Takže prosím může mi někdo odpovědět když mi běžní lidé nejsme vegetariáni tudíž míváme překyselený organismus stačí např. pít zelený čaj na vyrovnání PH nebo jak to řešit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.