Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pleteni kruhoveho sedylka u vesty

Od: juglans® odpovědí: 7 změna:

Prosim zkusene pletarky o veskere rady.Dlouho jsem si vymyslela jaka vesta pro dcerku 4 by se mi libila a nakonec zjistila,ze nevim u teto jak na to.Nevim jestli dostatecne vysvetlim strih,neumim sem dat odkazy.Vesta je prez hlavu,plete se do urovne kde zacina sedlo a pod pazi trochu ujmuto ,vznikne maly pruramek pod rukou,jakoby zaobleny rozparecek,snad mi rozumite.No a navrch se asi prisije,nebo naplete,nevim,sedlo do tvaru vejire,jakoby sal prez ramena,takze pri upazeni mame vejir a pripazeni tzv rukavky prepadnou prez rameno.Vystrih je normalne udelany dokulata..Vzor jsou sirsi svisle pruhy,stridave hl.obrace,takze opravdu pusobi vejirovite.Sedlo je pridelane jen v casti na prednici a to same vzadu,takze nevznikne rukav ,ale jen tzv kridelko.Ja mam tedy vysvetlovani,ale snad nekdo pochopi co myslim a pomuze mi obrazkem priblizit.Pak bych moc rada rozvedla debatu jak na to.Zkuste se prosim podivat na Ladies Fashion.cz,mely by tam byt Pletene svetrove saty a podle toho bych chtela udelat vestu.dekuji za kazdou vrelou pomoc.

doplněno 05.12.11 16:33:

Lepe jsem ty saty nasla na googlu a zadala ladies fashion.cz-sleevelss knit Hned se objevi to c,co myslim,kdezto jen na webu saty uz nenasla.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý večer, sice jsem vámi popisovaný model nenašla, ale posílám vám popis kulatého sedla, které jsem pře léty pletla na halenkách. Bylo pleteno na 4 jehlicích.

Začátek: 106 ok

1 až 23 řada: 1 hl, 1 obr

24.řada: 1 hl, obrácené oko rozpleteme na 2 oka obrace

25 až 39 řada 1 hl, 2 obr

40.řada: 1 hl, 1 obr, 1 obr rozplést

41 řada: 1 hl, 3 obr.

Tímto způsobem pokračujeme na délku sedla, kterou potřebujeme. Pak bych viděla, že uzavřeme oka nad každým ramenem (tím vytvoříme rukávek a namísto uzavřených v další řadě nahodíme cca 6 ok a opět pleteme do kruhu tělíčko. Nevím, zda vám moje rada pomůže.

doplněno 08.12.11 18:38:

Šířku a počet ok na začátku si musite upravit dle velikosti pleteného modelu.

hodnocení

pajda212-Dobry den premyslela jsem proc se nenaslo ,mozna chodite na googl jinde.zadam nejdriv na seznamu-google,necham zobrazit a pak kliknu na to prvni-inzertujte z googlem...no a pak zadam tu vetu potrebnou,co jsem doplnovala do dotazu 15.12.Melo by to vybehnout a objevi se vam hned v uvodu pletene saty a ty mi jde.Nezkusila by jste to prosim,ja si nejsem jista jestli je to uplne kulate sedlo.Krom toho bych radej pletla na dvou jehlici,kruhovkuk nemam moc v oblibe.dekuji vam predem za snahu

hodnocení

2x

ladiesfashion.cz/...

pro pletařky, schopné pomoci, přikládám odkaz na obrázek modelu, o který tazatelce jde.

hodnocení

Dekuji,moc jste pomohla,davam bodik.snad nekdo zkuseny na saty jukne jak postupovat.

barc

Tak jak zde bylo posováno sedlo, udělala bych ho zvlášt a k tomu přišila ten spodní díl.

hodnocení

DEkuji,ja jen nejak nevim jak pritom prdavani dodrzim vzorek.

doplněno 10.12.11 16:10:

Omlouvam se za preklep-pridavani

hodnocení

Jee,to moc dekuji.jinak skoda,ze jste nevidela ty saty.Zkusim jeste jednou zadat jak jsem vam to psala a podivat se prez co hledam.dEkuji zatim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]