Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat - je mi 19 let a opravdu velice miluji řízení.
Baví mě to, jezdím dobře a rád bych se i tím živil, jaká všechna povolání lze jako řidič dělat?
Osobní řidič, řidič náklaďáku...?
Děkuji, D.
Zásobování, rozvoz všeho možného (pošty, pizzy...), taxi (ale to je spíše podnikání), řidič autobusů, ať už mhd, linkových, nebo pronajímaných... Je toho moře. Ale rádci nade mnou mají pravdu, ze začátku a v tvém věku ti kamion nikdo nesvěří. Možná to pár let chce postupně projít od něčeho, co ti svěří, k zodpovědnějším a náročnějším místům. Pizzu už by tě asi rozvážet nechali
To si bohužel uvědomuji, že práce řidiče kamionu je náročná.
Jak se třeba dostat k práci osobního šoféra? To by mě zajímalo...
pro: stirecek - Člověče, já mám pocit jako by jste jezdil min. 20 let. , mám pár let odježděno, ale diety mi dali všicni soukromníci, v Paříži jsem byl taky nesčetněkrát a měl jsem kolikrát času tolika, že jsem jí prolez dost. Majitel mě NIKDY nenutil jezdit přes AETR! Jestli jsem to někdy udělal, tak jedině proto abych to stihnul domů - ale sám na vlastní riziko. A jestli Váš známý zaplatil ve Francii za nedodrženou pauzu takovou pálku, dobře mu tak je to debil, protože zrovna kryšoti je to nejhorší v evropě.
Že se někde vysype kamion to se učitě stalo každýmu, je to jenom stroj, zkus si někde sehnat aby tě někdo vzal do dvojky na zácvik, některý firmy to dělaj.
Jsi mladý žádný střízlivý člověk tě neposadí do kabiny kamionu. pro začátek tě posadí za volant dodávky jako kurýr pro řízení kamionu potřebuješ doklady , řídičský průkaz na nákladní automobil ,skupina C+E , profesní průkaz , psychotesty , to je nejen složité zařizování ale taky velice finančně náročné , napřed tě posadí za volant staré rozvyklané prorezlé avie , ti co řídí ty moderní scanie , volva , many a další jsou lidi co mají odježděný neuvěřitelný počet kilometrů a také pěknou řádku let které jsou v řádech desítek cesta je to dlouhá se k tomu dostat ovšem stojí za to , řidiči do zahraničí mají nejen vysoké platy ale i obrovské vzpomínky znám jednoho byl už 30 x v paříži kdo se tímto může pochlubyt? já ti přeji ať ti tvůj sen výjde. Nejduležitější je praxe a ta je v tomto oboru nedostatkovým "zbožím"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.