Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, od července jsem zaměstnán jako uvaděč v kině pod jakousi firmou StarJobs. Při podpisu smlouvy jsem už narazil na první zvláštní věc - jsem zaměstnán pod jinou Jsem u nich na smlouvu DPP (150 hodin), ale nejen já, ale i dalších asi 80 zaměstnanců pracujeme už dávno přes tuto lhůtu. Mám už asi 400 hodin. Když jsem zaměstnavateli volal, že to není v pořádku, tak na mě jejich účetní arogantně řvala, že se o to nemám starat, že to "mají zařízené" a mám pracovat dále na tuto smlovu.
Chování zaměstnavatele se mi vyloženě nelíbí, výplaty posílá pozdě, na jakoukoli poznámku arogantně pokládá telefon atp.
Co jde v tomto případě dělat, existuje nějaká možnost jak zaměstnavatele "udat"?
Děkuju
Že zaměstnavatel porušuje platnou legislativu je jasné. Ale proč ji porušujete vy? Doufám, že si aspoň řádně platíte zdravotní pojištění.
Já za to jaksi nemohu, když něco řeknu, ona mě vyhodí - co mám asi dělat. Jsem student, takže nic neplatím.
Jde mi v první řadě o to, že mi vadí, že si může porušovat zákon a nic se s tím nedělá. V druhé řadě jde také o to, že kvůli tomu můžu mít problémy i já.
Vaše dohoda o provedení práce skončila po 150 odpracovaných hodinách. Proč tam dále načerno pracujete?
Pracovat tam nadále chci a se mnou i dalších 80 lidí, co tam dělá také nad 150 hodin. Zaměstnavatel se mnou také počítá, ale prostě jedná dost nezákoně.
Ahoj
hledala jsem brigádu a našla jsem nabídku do CC. přišlo mi to jako skvělá práce, ale projistotu jsem si vygooglila společnost a zjistila jsem že má "zvláštní" záznamy v obchodním rejstříku atd.
pracovat na černo by mi tolik nevadilo (pojištění mám), ale toho přístupu k zaměstnancům se obávám... Pracujete tam ještě?
Dá se to tam přežít?
Zdravím,
od několik lidí, co tam ještě pracují vím, že se podmínky začínají zlepšovat. Sice je člověk furt zaměstnáván pod několika firmami (na DPP), ale co se týče přístupu firmy k lidem - tak tam je to na lepší úrovni.
Aktuálně prý dokonce probíhalo školení o BOZP (snad poprvé tam). Výplaty chodí včas a celkově není problém s komunikací. Firma zaměstnala několik lidí na řešení problémů mezi firmou a zaměstnanci. Osobně vím, že jde o lidi, kterým vždy šlo o to, aby se k nám firma nechovala jak k prasatům.
Takže asi tak.
Zdravim mam s touto "agenturou" podobny problem ale nechce se mi to resit takhle verejne napis mi prosim na mail dominiksedlak@seznam.cz diky moc. Dominik
Dobrý den.Myslím že by bylo dobré uvést, že původní zaměstnanci Cinema City pracovali na smlouvu DPČ, výplata jim byla vyplácena včas a řádně podle odpracovaných hodin. S agenturou Starjobs museli podepsat letos smlouvu všichni původní zaměstnaci, kromě vedení( uvaděči,pokladní,baristé), kteří chtěli nadále pracovat v kině.
O pochybném chování majitelky agentury, která neustále přijímá nové zaměstnance a velmi často má problémy s včasným a řádným vyplácením peněz, podivně formulované smlouvě a arogantním a nevstřícném chování z její strany (nezvedá telefony, případně účetní nedostatky pravidelně zdůvodňuje neschopností zaměstnanců se čipovat apod.se taky dávno ví).
Udivuje mě zejména, že o tom všem ví vedení tak velké firmy jakou Cinema City je a dále s dotyčnou paní spolupracuje.
Zajímá mě jak dál postupovat, skutečně jde o desítky zaměstnaců různých poboček CC, kteří by jinak jistě rádi v kině pracovali a nemuseli řešit tyto problémy.
Ahojky.. mám s paní Stiebrovou podobný problém. Chci se zeptat, jestli už jste nějak zakročili.. kdyžtak bych se k vám ráda připojila. Renča
Nějak to furt neřeším, zatím si pracuju na novou smlouvu na 300 hodin a čekám až jí zase budu přečerpávat... Potomo možná něco zase zkusím.
aha.. no já bych to už ráda řešila, protože zminovaná paní se mnou jednala, jak kdybych byla nějaký kus hadru a to se mi vůbec nelíbí.
Jo.. To je její specialitka. Když jsem jí sdělil, že by také mohla mít problémy s úřady mi řekla, ať si to zkusím, že za prvé vlatní i security agentruru a ta se o to postará a za druhé jí umřel tatínek a je jí už vše jedno :D
"bernyz"-řekněte jí, že za Vás se o to postará dobrý právník a že je Vám to také už všechno jedno. :D..Pochybuji, že to paní nechá klidnou.
Ono je vidět, že už jí asi někdo řekl, že opravu může mít problémy. Tento rok má (zatím) v pohodě smlouvy i prohlášení poplatníka.
Pane Jakube Bernáthe,
pracoval jste nad limit 150h načerno, tudíž jste se dopustil přestupku. Máte právo se s tímto obracet na jakýkoliv úřad uznáte za vhodné, ale na tomto případu nesete stejnou vinu jako agentura.
Nicméně různé příspěvky k této společnosti by mohli býti i akceptovatelné, ale nejdříve byste se museli zamyslet nad tím, kdo má jakou pozici v této agentuře. To, co tu píšete absolutně nedává smysl. Nemáte absolutně žádný přehled v tom, kdo co má za práci a povinnosti.
Hezký den
Ahoj chci se zeptat dnes jsem měla jít na pohovor do starjobs kdybych tam nezavolala ani by mi neřekli, že pohovor je zrušený a přesunut na jindy přijde mi to dost neprofesionální. Zvažuji jestli s touto agenturou vubec podepisovat snmlouvu
Je to na Tobě.. ale jestli nutně nepotřebuješ brigádu, tak si s nima opravdu nezačínej.. je to nějaká divná společnost, která má v předmětu podnikání uplně něco jiného, než co doopravdy dělá. Výplaty chodí pozdě a když se o ní ozveš, jednají s Tebou jako, kdybys byla nic.. Jejich heslo práce je: "každý je nahraditelný" a podle toho se k Tobě budou chovat.
Dobrý den,
s touto paní mám naprosto stejné zkušenosti.. poslala mě do háje hned, jenco jsme podepisovali smlouvu, protože jsem se jí chtěla jen na něco zeptat...
Takže pokud se to bude nějak řešit (a já pevně doufám, že bude) velmi ráda se připojím. Kdyžtak mě prosím kontaktujte (xichtik.lucik@seznam.cz).
Tato pofidérní firma se mi opravdu nelíbí... bohužel o práci přijít nechci, na to to dělám až moc ráda
Dnes jsou seriózní zaměstavatelé jen vzácností! Já například pracoval pro slolečnpst CPI Hotels a.s. (Hotel Clarion****) a po 3 měsících jsem to raději ukončil. Více jak 280hod./každý měsíc měs. a šel jsem domu s 13tis. čistého. Přesčasy neproplácí, prý až po 3 měsících si to mohu vybrat nebo to proplatí... Hádejte?! nezaplatili ani korunu! U této společnosti a v tom hotelu co jsem pracoval se vystřídlo za 3 měsíce cca 20 lidí. Využijí, vykopnou...!
Měl by někdo zřídit web např. neseriozní zaměstnavatelé aby lidé měli možnost si tam vyměňovat názory!
POZOR NA CPI HOTELS a.s. Clarion Hotel ****
Jsou to vydřiduši!
PS: a hlavně, vyšší manegment = alkoholici!
Nevím,co se divíte.Načerno dělá spousta lidí a jsou rádi,když musí zabezpečit rodinu,drží,,hubu a krok,,a dobře ví,že když si budou stěžovat,tak se jich stejně nikdo nezastane a dostanou ,,padáka,, a nikoliv ,,zlatého,, a o další práci nezavadí kdo ví,jak dlouho.Každý,každého se snaží,,odrbat,,okrást,podvést.Tak jsme dopadli v tomhle našem krásném, ,,demokratickém,,Česku! Kontroly žádné,všude korupce a dluhy.Spousta lidí je zadlužena tak,že na normální smlouvy už ani pracovat nemůžou,protože by jim větší část platu sebrala exekuce a tak raději pracují ,,načerno,, a mají svý jistý,někdo více,někdo méně.
je to dneska šílený no.. ale spíš mě štve, že si takovýhle krysy mastěj kapsy a mě konkrétně obrali na výplatě a nemůžu s tim nic dělat, když mi bylo odpovězeno, že mi to prostě neproplatí..
Lidi, mam úplně stejný problém! Obrali mě na výplatě a nemají se k tomu aby mi to vyplatili! Jsem velice zklamaná z celé společnosti starjobs a cinema city. A když vidim, že v tom nejsem sama, tak se dohodnem a půjde na ně všichni společně?
Ono je to sice jednoduchý řict, že půjdem něco dělat :D já už jim psal milion mailů ať mi vydaj moje výplatní pásky, na který mám právo a nic. Kontrulu jsem posílal a taky nic.. Nevim co už dál
já už jsem zkoušela pár lidí nahromadit, každej mi řekl, že do toho jde a nic se nakonec nestalo jediný způsob by totiž asi byl - podání hromadné žaloby na tu pipku... takže dohodnout se je tak nějak složitý... Kontrolu tam měla, to vím. byla od úřadu práce a prej měla všechno v pořádku, což se mi opravdu nezdá.. po tisíci telefonátech mám od ní taky jeden výpis z titanu, kde mám za jeden měsíc roku 2011 odpracováno 178 hodin... a to jsem tam byla od srpna.. řekla mi, že to nemám řešit ty hodiny přes, že to má zařízený... nevim teda jak na ní.. má to obšancovaný a podplacený - bude to těžkej oříšek..
máme tu další případ..
Kamarád šel podepsat novou smlouvu, řekl u podpisu, že by rád viděl své výplatní pásky a o půl hodiny později se dozvěděl, že ho kino vyhodilo za "drzé chování"... :D
to je uplně normální... vůbec se tomu nedivim.. vede dvojí účetnictví a všechno při kontrole měla v pořádku, takže jediná možnost asi je zmedializovat to v nějakejch černejch ovcích a nebo jinym televiznim pořadu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.