Nejste přihlášen/a.
Zdravím, je mi 15 a začíná se mi čím dál častěji stávat, že normálně spím, najednou se probudím a v jednom lýtku (obvykle levém, ale někdy i v pravém) začnu mít sice krátkou ale příšerně silnou křeč. Ve škole nám sice jednou říkali, co to znamená, ale já už to zapomněl
. Tak jsem se chtěl zeptat vás, co to znamená, co to způsobuje a jak tomu předejít... Děkuji mnohokrát...
Pravděpodobně rosteš a v tomto věku to měl snad každý - zcela normální. Zase to po čase odezní úplně samo. Není důvod se čeho bát jen je to opravdu bolestivé a nepříjemné.
doplněno 04.12.11 14:49:Tam dole měl někdo připomínku, že růstem to nebude, protože dotyčnému je už víc než 35 nebo tak nějak ale já to beru ten pojem růstu v důsledku zvýšené potřeby nejrůznějších látek pro tělo důležité. To jen na vysvětlení = neměl jsem na mysli, že by to trhalo svaly!
Magnezium, pet láhev stojí kolem 10,-Kč. Může se do ní dát i trochu šťávy na chuť. Je to normální minerálka. Křeče v lýtku, není to nic příjemného. První vypít celou láhev během dne, pak stačí občas. Přeji ti, ať se brzy zbavíš křečí.
doplněno 04.12.11 14:50:
Magnezium pomáhá starším lidem, co je v noci chytají křeče do nohou. Sama Magnezium občas piji.
doplněno 04.12.11 16:32:
Hořčík, kupování vitamínu. / podle rady - kterou mi dal lékař/
Je důležité, než koupíte v některém obchodu doplňkové vitamíny si přečíst, co obsahují, konkrétně, kolik v sobě má vitamínu. Když je to 0,0000005 je to trochu málo. Když porovnáte zakoupený vitamín v lékárně od značkového výrobce / není to reklama, třeba Zentiva /, výrobek obsahuje 3,00... První doplňkové vitamíny stojí pár korun, můžete ho sníst, kolik chcete a nepředávkujete se. V případě koupeného vitamínu v lékárně, originálu, ne doplňkovou stravu, můžete sníst jen doporučenou dávku na den.
Ve tvém věku jsem měla uplně to samé, časem to odeznělo. Doporučuju si na tu nohu stoupnout! Opravdu to okamžitě přestane- z vlastní zkušenosti ![]()
Z vlastní zkušenosti, když mě jednou chytla pořádná křeč do lýtka, tak moje vlastní váha zdaleka nestačila na to, aby ten sval "přetlačila" ![]()
Někde jsem si pak našel, pro napnutí a uvolnění lýtek vsedě na zadku, napnuté nohy trochu do stran, tu s křečí chytnout za špičku, ohnout prsty k sobě, ohnout celé chodidlo k sobě, držet a uvolnit, pak rozhýbat. Na stehno lehnout na břicho, nohu ohýbat v koleni nahoru, až se patou dotkne zadku. Ještě ale nebyla od té doby příležitost to vyzkoušet :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.