Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křeče v lýtkách

Od: lytka odpovědí: 10 změna:

Zdravím, je mi 15 a začíná se mi čím dál častěji stávat, že normálně spím, najednou se probudím a v jednom lýtku (obvykle levém, ale někdy i v pravém) začnu mít sice krátkou ale příšerně silnou křeč. Ve škole nám sice jednou říkali, co to znamená, ale já už to zapomněl*bzum*. Tak jsem se chtěl zeptat vás, co to znamená, co to způsobuje a jak tomu předejít... Děkuji mnohokrát...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

2x

Pravděpodobně rosteš a v tomto věku to měl snad každý - zcela normální. Zase to po čase odezní úplně samo. Není důvod se čeho bát jen je to opravdu bolestivé a nepříjemné.

doplněno 04.12.11 14:49:

Tam dole měl někdo připomínku, že růstem to nebude, protože dotyčnému je už víc než 35 nebo tak nějak ale já to beru ten pojem růstu v důsledku zvýšené potřeby nejrůznějších látek pro tělo důležité. To jen na vysvětlení = neměl jsem na mysli, že by to trhalo svaly!

hodnocení

2x
Křeč v lýtku znamená stah kosterního svalstva. Někdy pomáhá protažení svalu postiženého křečí (při křeči lýtka natáhni co nejvíce nohu), chůze, masáž či koupel v teplé vodě. Pokud křeče přetrvávají, je nutné navštívit lékaře, aby se zabránilo možným komplikacím.

sosacek
hodnocení

0x

Schází ti hořčík, zajdi do lékárny tam ti poradí /tablety,apod./

des*

Schází ti hořčík,nechoď do lékárny,stojí tam tuba 80korun,stačí ty z Lidlu nebo Penny za 16,je to úplně to samé.

hodnocení

0x

Magnezium, pet láhev stojí kolem 10,-Kč. Může se do ní dát i trochu šťávy na chuť. Je to normální minerálka. Křeče v lýtku, není to nic příjemného. První vypít celou láhev během dne, pak stačí občas. Přeji ti, ať se brzy zbavíš křečí.
doplněno 04.12.11 14:50:

Magnezium pomáhá starším lidem, co je v noci chytají křeče do nohou. Sama Magnezium občas piji.
doplněno 04.12.11 16:32:

Hořčík, kupování vitamínu. / podle rady - kterou mi dal lékař/

*stop*Je důležité, než koupíte v některém obchodu doplňkové vitamíny si přečíst, co obsahují, konkrétně, kolik v sobě má vitamínu. Když je to 0,0000005 je to trochu málo. Když porovnáte zakoupený vitamín v lékárně od značkového výrobce / není to reklama, třeba Zentiva /, výrobek obsahuje 3,00... První doplňkové vitamíny stojí pár korun, můžete ho sníst, kolik chcete a nepředávkujete se. V případě koupeného vitamínu v lékárně, originálu, ne doplňkovou stravu, můžete sníst jen doporučenou dávku na den.

gappa
hodnocení

0x

mě je 36 let a taky mám tyto problémy, takže růstem to nebude!

hodnocení

0x

Jo, jo, známe to. Tak se může hlásit cukrovka - diabetes mellitus. Tak neotálej a šupito presto k doktorovi. Na druhé straně je pravda, že může jít jen o nějaký krátkodobý růstový projev. Zkusit B-komplex nebo Dologran.

lily1
hodnocení

0x

Ve tvém věku jsem měla uplně to samé, časem to odeznělo. Doporučuju si na tu nohu stoupnout! Opravdu to okamžitě přestane- z vlastní zkušenosti :)

dzordz*

Z vlastní zkušenosti, když mě jednou chytla pořádná křeč do lýtka, tak moje vlastní váha zdaleka nestačila na to, aby ten sval "přetlačila" :)

Někde jsem si pak našel, pro napnutí a uvolnění lýtek vsedě na zadku, napnuté nohy trochu do stran, tu s křečí chytnout za špičku, ohnout prsty k sobě, ohnout celé chodidlo k sobě, držet a uvolnit, pak rozhýbat. Na stehno lehnout na břicho, nohu ohýbat v koleni nahoru, až se patou dotkne zadku. Ještě ale nebyla od té doby příležitost to vyzkoušet :D

10anders*
hodnocení

0x

Je také možné se štípnout normálně prstama nad místem postiženým křečí. Musíš se ale štípnou thodně, aby tě to bolelo víc, než tak křeč. Tím pádem na to zapomeneš a je vše vyřešeno ;).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]