Nejste přihlášen/a.
Psychiatr je lékař jako každý jiný a proto obava z nějakého doplácení ve smyslu ošetření (pohovoru) je stejná jako kdekoli jinde. Má smlouvu s pojišťovnou a Vy nechcete přece nic jiného než navštívit odborníka v psychologii to je vše. Není k tomu třeba nic víc.
doplněno 04.12.11 00:46:psychologii- psychiatrii = beru to za stejnou minci - poplatek 30 jako všude. NEODKLÁDEJTE TO už vůbec ne kvůli obavám z navýšeného placení.
Vozíme silně dementní babičku na psychiatrii rovněž kvůli medikaci /zklidnění/. Platíme vždycky těch 30 Kč poplatek, jinak nic. Zato za léky je to potom pokaždé palba.
Když byla hospitalizována na psychiatrii v psych. léčebně, platili jsme za ni 60 Kč pobyt - den /teď už je to 100 Kč/ a k tomu denně poplatek 12 Kč za praní prádla.
Možná, že nějaký psychiatr se soukromou praxí požaduje platby, ale pokud má smlouvu s Vaší pojišťovnou, neměl by. Tak neváhejte, ať si to zařídíte co nejdřív. Je to pro Vaše dobro. Jaga.
Tak jsem brzy ráno odpovídala a nepodívala jsem se ani, komu. Vidím to až teď. Takže - vítám, Vás, Krkovičko, zpátky mezi nás a ať ty psychické problémy co nejdříve zmizí.
Američani jsou podivíni,když nemají vlastního psychiatra.
U nás to snad nejde až takhle do extrému, ale jinak onemocnění duše je nemoc jako každá druhá.
Pripomina mi to muj pribeh.Musela jsem se podvolit psychiatrickemu pozorovani 2 mesice ve spitale,vyzkouset vsechny mozny psych.leky,aby na konec usoudili,ze problem s polykanim jidla je nekde jinde.gastro. take zatim nic nezjistilo a ted hodnoti postizeni nervu,coz s psychikou nesouvysi,nybrz s neurologii.Tak Vam budu Krkovicko drzet peste,aby se brzy zjistilo od ceho.ono totiz kazda porucha muze mit priciny ruzne i ty psycicke,ale nesmi se clovek nechat zametat.Vyhovte jim,ale hned na ne,ze neni zlepseni atd.A co ze mate presne?Jako necitite chut,nebo jak presneji se to da popsat?a jak dlouho a cim to zacalo.
doplněno 05.12.11 17:14:Poplatky,nekdy se v tom nevyznam,kdy si reknou a kdy ne,pritom vysetruji jednu vec,ale pokazde jinde a platim.Pravidelne kontroly u odbornych lekaru,kam me zvou,taky pokazde Doufam ze nezvednou poplatky za pobyt v nem.to by me prislo vice,nez ma rezie doma+ bych si musela v nem kupovat jinou stravu,nebyli schopny me plne zajistit,co muzu jist a co ne.Treba alergie na slunecnicovy olej a je to.
No,nevim jak dalece muze psychika ovlivnit ze necitite chut.Teoreticky psychika muze vse.,ale zda se mi to podivne,kdyby jste nemela pomysleni na jidlo,ale necitit chut?Byla jste na neurologii?Muj otec treba nema po operaci vubec cich.Pokud by byl tedyproblem psychicky a vznikly z poslednich potizi,je take cesta navstivit Kineziolozku.Mela by to odblokovat.Nevim jestli vite o co jde.Jsou jine cesty alternativni mediciny,nejlepe lekar.Ja chodim na akupunkturu s psychikou a je to lepsi.Chodim 1 tydne za 150kc.a jde se 8krat za sebou.zkuste co se da.hlavne necekat na doktory,ze budou sami iniciativni,ty vetsinou delaji,jen kdyz musi,aby nebyli poskozeni sami.Omlouvam se lekarum,kteri takovi nejsou a je jich malo.
Co muzete zatim udelat,navstivte bylinyárstvi a kupte si i neco na ocistu jater aby jste se celkove posilila,treba myslite ,ze to nesouvisi,ale urcite taky.ja bych zacala kurou cerstve vylisovane stavy z cervene repy-ta ma fakt silu,vyzkouseno,a pijte ze zacatku jednu sklenici nejlepe na lacno.Pak zvysujte postupne az se dostanete na sklenici pred kazdym hl.jidlem.tohle je dobra vec.Jinak urcite k neutŕologovi,co nejdriv,aby se tohle vyloucilo.
díky hospitalizaci dítěte na dpl mám teď bohužel velké zkušenosti. Pokud má psychiatr, kterého si vyberete, smlouvu s Vaší zdravotní pojištovnou, budete platit pouze regulační poplatek 3O,- Kč. Hned v pondělí se objednejte, jsou obvykle delší čekací doby a tak ať to u Vás nedopadne špatně. Opravdu se ničeho nebojte.
Milá sice napsat nemohu ale pomůžu dost dobrou a vyzkoušenou radou. Psychiatr může předepsat antidepresiva, která začnou účinkovat až tak po 14 dnech a pak anxiolytika, která sice zaberou hned, ale všechna jsou návyková. Mimo to, psychiatr nemá moc čas si s pacientem povídat a může se stát, že první vybrané léky nebudou nejvhodnější a třeba zaberou až další. Dá se říct, že pokud se nejedná o duševní omemocnění, ale přechodný depresivní stav je třeba s léky zacházet opatrně, jinak se může stát, že návyk bude silnější než původní problém ( zažito). Našla jsem na netu zajímavou virtuální psychologickou poradnu na www.velka.zlutaso/... Jednak jsou tam různé testy k zjištění závažnosti depresivních stavů a dále nabízí 3 typy čtrnáctidenních internetových kurzů. Zaplatí se SMS 89,- a po 14 dní je možno každý den si otevřít rady a pokyny a večer odeslat splnění. Po ukončení přijde mailem vyhodnocení celého kurzu. Pomohlo to už více lidem, třeba to pomůže taky. Patronka
Milá "krkovičko", opravdu se ničeho neboj, doktorovi vypovídej všechny potíže, které máš. Vyslechne tě, popřípadě položí otázku, aby si upřesnil o co se jedná a pak napíše léky. Ty je třeba brát, přesně, jak doktor naordinuje. Hned druhý den se to neprojeví, ale za pár týdnů to bude podstatně lepší. "krkovičko", je to pro tvoje dobro, holčička tě potřebuje zdravou a fungující. Určitě se ti po lécích uleví. Myslím na tebe. - stařenka
Pro"pt" - Nekladl bych ve vašem příspěvku takový důraz na medikaci, to co je schopen odborník v psychiatrii především - je ten rozhovor (označení problému) - ve všech případech = ALFA - OMEGA! Teprve pak jsou na řadě léky!
"kdokoliv", určitě máte pravdu, že především je prvořadý rozhovor s lékařem na označení problému. Ale už psycholog doporučil léky a návštěvu psychiatra, tak věřím, že léky hrají svou roli při léčbě. Hlavně ať se "krkovičce" uleví a dostane se do formy. To je moje přání pro ni. - stařenka
Nechci vas strasit,jen k zamysleni,aby jste se vyznala ve svych pocitech a ne si hned pripoustet horsi variantu,jen se ujistit.Cich a chut ridi nervovy system,ktery vysila vjemy do mozku,takze timto se zabyva obor neurologie.Vetsinou tyto vjemy chut a cich byvaji propojeny a muzou byt nejak postizeny najednou.Poruchy chuti-Ageuzie-uplna ztrata chuti.,Dysgenzie-abnormalni vnimani chuti.,Parageuzie-Permanentni pachut..,Dysgeuzie-zkresleni,ztrata citlivosti.Trvejte na poradnem vysetreni neurologie.Ja nevim,treba je to psychika,zvazte z moznosti co jsem vam napsala,jak chut charakterizovat.Nemit pozitek z jidla je blbi.Ja to mam ted opacne,je mi jedno jak co chutna,protoze mam neustale sileny hlad a nemuzu se najist,jelikoz vsechny potraviny mi nejdou polykat,nebo drazdi.
Nemožnost rozeznat chuť, můžou způsobovat léky, které jsou užívány. Nevěřím, že by tento nedostatek mělo za následek něco jiného. Neurologie - může být.
Nevím, jaké máte potíže, píše se zde hlavně o nějakých vážných životních situacich, které u každého vyvolává nějaké obavy (strach) kdy dochází přehled a nadhled nad věcí a dotyčný se dostává do nějaké nerovnováhy spojené právě se složitostí té které situace v řešení. Rád bych, aby jste se pokusila si uvědomit jednu zásadní věc = Vše záleží na Vás = pohovory, lékaři, medikace... je doprovodný efekt - je to něco jako by jste šla po schodech a přidržovala se zábradlí - to zábradlí jsou ti pomocníci ale po těch schodech jdete VY! Přijmout tuto věc znamená mnoho sil ale hlavně je to cesta!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.