Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám kamarády - co mám dělat?

Od: xoxodomcaxoxo* odpovědí: 7 změna:

Je mi 18, Ještě jsem s nikým nechodila, nemám žádný kamarády, nezvládám ve škole a nevycházím s našima. Kamarády jsem neměla nikdy. Když jsem se snažila s někým kamarádit tak to vydrželo max. měsíc, navíc mě ve škole nikdo neměl rád, děcka ani učitelé. Kvůli všemu se mi posmívali, jak jsem škaredá a blbá (když jsem dostala blbou známku) Těd na střední je to o trožku lepší, učitelé mě berou normálně což je fajn, alese spolužákama nevycházím, protože se baví akorát o tom kde a s kým byli chlastat. Ve škole vůbec nezvládám. Hlavně když máme v angličtině psat deferát na téma What did you do last weekend? Samozřejmě sem výkend proflákala tak tam nic nenapíšu, jenže horší to bude u maturity. Když jsem to řekla našim tak mi na to řekli že je to můj problém, Jenže já nevím co s tím mám dělat. A taky mají na mě furt blbý keci že musím vstávat včas o víkendu. Když se podívám na facebook tak tam skoro odevšech čtu, jak byli na zábavě jak se vrátily o 6 ráno dom a jak vstávají o víkendu ve 2 odpoledne. Tak tohle já nemůžu. Naši na mě furt řvou abych šla včas spat abych o víkendu nezaspala, Už me to doma fakt S..e. Jenže já si třeba o víkendu do noci píšu referáty do školy protože přes den bych s tím nehla. Díky za odpověd

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

To, že si nerozumíte s rodiči, to je v tomto věku celkem běžné. Také mne nechápali - tedy především matka. Ta měla úplně jinou představu jak bych měla trávit volný čas. Se školou jsem problém neměla, takže zde nějaký střet nehrozil. :) Ovšem výběr kamarádů nebyl vůbec podle její představy - prostě žádný pro mne nebyl dobrý a prý jsem měla velice špatný vkus. Dneska je už půl století za námi a občas musím přiznat, že v něčem pravdu měla. :D Takže v tom problém nevidím. Ovšem měla byste se zamyslet nad tím, proč nemáte žádné kamarády a nebo proč kamarádství brzy skončí. Zkuste trochu změnit své chování. Víc se zapojujte do kolektivu, i když občas téma zrovna není podle vašeho vkusu. Jistě se všichni nebaví jenom o chlastu. I u nás ve třídě byly skupinky holek, které měly odlišné zájmy. Najděte si tu svou, která by vám vyhovovala. Není dobré, když člověk nemá si s kým pokecat - není dobře samotnému mezi ostatními. Možná jenom zbytečně všechno špatné berete na sebe. Chtělo by to víc sebevědomí - zkuste se mít ráda taková, jaká jste. Pochvalte se za všechno, co se vám povede. A hlavně se neškareďte, ale usmívejte se na svět okolo sebe a radujte se i z maličkostí. *vtip*

ficary*
hodnocení

2x

ahoj, poradím ti toto: nesnaž se za každou cenu získat kamarády (přijde to samo), nech tomu volný průběh ; ti, kteří se baví jenom o chlastu - tak těm se vyhýbej! ; další velmi důležitá rada - smaž si účet na tom ubohém facebooku a uvidíš, jak budeš mít hned více volného času, který věnuj např. sportu nebo koníčkům ; a uč se - maturitu mám úspěšně za sebou a pomůže ti učit se, učit se, učit se ... Hodně štěstí.

pt®
hodnocení

1x

"domco", to nevadí, že nemáš kamarády, kluci raději kamarádí s klukama. Hlavně abys měla kamarádky, víš? - stařenka

stribrnak*
hodnocení

0x

každej zapadáme do společnosti jiným způsobem,zkus si ten způsob sama najít,třeba nějaké koníčky ,které by tě bavily a byla bys něčím prospěšná,nebo zkus seznamku a napiš jaká jsi apod a určitě se někdo s podobnými problémy najde

hodnocení

0x

V tomto věku je to docela běžné, že má člověk o sobě pochybnosti, je otrávený a za vším vidí jen to nejhorší. Nevěř všemu, co jiní píší na Fb. Věř sobě a den si uspořádej tak, aby Ti přinesl do života vždy kousek radosti. Buď veselá, upřímná, rozesmátá a budeš mít kolem sebe přátel dost. Zkrátka buď přátelská holka do nepohody, s kterou se cítí lidé dobře a s rodiči se to také srovná. I mizerné období jednou přejde a zase život bude fajn, uvidíš!;)

amadeus*
hodnocení

0x

Co se s tou mládeží děje? Případů, kdy se teenageři cítí odstrčení a nedostateční, neustále přibývá. Pak se má člověk divit, že se z chlapů postupně stávají baby (gelují se, barví si vlasy, malují a brečí) a z žen zamindrákované slepice. Opravdu čekáte, že vám někdo pomůže, když se s tím pochlubíte na internetu?

1) Přestaňte se zaobírat tím, co dělají ostatní a zaměřte se na sebe. Pokud nejste přitažlivá, nejste chytrá a nemáte žádné zájmy/koníčky, které by s vámi někdo mohl sdílet, pak není chyba okolí, že nezapadáte, ale jen vaše. V takovém případě opravdu stojíte za nic. Doporučuji najít si něco, co vás baví. Pak bude snažší setkat se s lidmi, které baví to samé. Nebo se prostě lidí stranit a pracovat na sobě (např. věnovat se studiu)

2) Nevnucujte se. Nechápu, proč dnes všichni lezou na ten facebook. Vy nemáte kamarády a taky tam musíte být a šmírovat své spolužáky?

3) Rodiče jsou rodiče. Vždycky budou mít své požadavky a dokud budete bydlet pod jejich střechou, jíst jejich jídlo a žádat o peníze na oblečení, apod., tak se jim musíte podvolit, nebo o nich vyjednávat. Já měl štěstí na rozumné rodiče, ale uznávám, že ne všichni to tak mají. Pokud vaši žádají jenom brzké vstávání o víkendu, tak je to vpohodě.

Facebooky, emo styl, vip zprávy, extrémně benevoletní rodiče...

To vše je dnes ve společnosti většinové popř. jsou tito lidé díky svému životu/trapasům/ výstřednosti středem zájmu a jsou bráni za jakýsi společensky úspěšný vzor...

Narozdil od USA a spol jsem u nás v čr defakto vesničaní oproti jiným "místům" ...

Nakonec dříve byla práce na poli,vojna, minimum vychrtlých kravek z bohatých rodin anebo pc u kterého mohl člověk ztrávit většinu života aniž by se nudil...

Jo dřív se žilo líp... ono možná i ta nevědomost byla jistě velmi sladká... holt něco za něco...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]