Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení od VZP na půl roku

Od: heca odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

odhlásila jsem se od VZP. Dne 16.8. 2012 jsem navštívila pobočku. Ty mi dali dočasně nahrazující průkaz s platností do 28.12.2012. Toho dne jsem totiž odjela do Anglie. Do 24.10. 2012 jsem tam byla pojištěná nejprve pojištěním k mé embosované kartě, které poskytuje KB zdarma (jen 60 dní), po té jsem si zaplatila cestovní pojištění (také od KB). Bohužel, jsem přijela domů neočekávaně dřív. Za prvé jsem úplně zapoměla na to, že až půjdu na VZP, že budu muset předložit pojištění která jsem měla (do toho 24.12.2012 potvrzení mám), ale pak už ne:(. Ale za druhé si nejsem jistá, kdy končí ta 6-ti měsíční doba, kdy já jsem od pojištění odhlášená. Je to 6 měsíců, ale nevím od kdy, do kdy se to počítá. Nevíte někdo kdy mi tato doba skončí?

A nevíte jak bych to mohla provést, abych nemusela zpětně VZP platit ty měsíce co jsem byla pryč?

Děkuji předem za radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A proč si na to VZP nezavoláte? Určitě by Vám tu informaci měli po telefonu dát.

heca
hodnocení

bojim se, že jakmile se tam ukážu, že mě rovnou budou chtít zkásnout :-/

korina*
hodnocení

0x

toto je složité , musíte jít na VZP a tam vám řeknou co a jak Do kdy to máte zaplacené a kde. My jsme taky řešili pojištění u VZP a to že vnuk žijící v USA, který má občanství české i americké se po střední škole vydal na zkušenou do Prahy a taky to bylo zamotané s tím pojištěním. Do 15 let to za něho tady platil stát a potom jeho rodiče. ted když mu je 19 a je tady musí si to platit každý měsíc sám , pokud nastoupí na vysokou školu bude to platit opět stát a pokud nastoupí do práce tak zaměstnavatel . Zatím to platí sám , je veden jako samoplátce.Určitě si tam zajděte , žádné fígle na ně neplatí a pokud to máte v pořádku , do určité doby zaplacené i v jiné zemi tak se nemáte čeho obávat. tak dobré pořízení Korina

heca
hodnocení

problém je ten, že já to jaksi v pořádku nemám..teda do toho 24.12.2012 ano, ale jelikož jsem se vrátila dřív než uběhlo těch 6 měsíců, budou po mě chtít zaplatit tu dobu co jsem byla pryč. Myslela jsem, že kdybych teď znovu vycestovala, že by mi mohli uznat, že jsem byla třeba zase pojištěná od té KB, od toho 24...opět na 60 dnů..no a pak bych si zase zaplatila pojištění od KB do toho konce února. Jen nevím jestli je to takhle možné.

Bohužel teda ani nevím, kdy mi ta 6-ti měsíční doba končí, jestli se to počítá přesně na den, nebo jestli mi to jakoby začalo až následující měsíc, tedy září a tedy to končí koncem února..

iz*

Co přesně máte uvedeno v tom náhradním průkazu? Jestli jste se odhlásila v srpnu 2012, měla byste být odhlášena do února 2013.

Každopádně byste to měla řešit s VZP. Budete-li řešení odkládat, naběhne Vám k pojistnému i penále.

heca
hodnocení

je zde napsany ze je to potvrzeni dočasně nahrazující evropský průkaz zdrav.poj. /potvrzeni se vydava za zaklade prilohy 2 rozhoduni č. 190 z 18.6.2003 týkající se technické specifikace evropsk.průkazu zdrav.poj.). Pak zde je označení formuláře (E-),kod vydavajici země, info o pojištěnci, info o kompetentní instituci, info o průkazu evropského zdrav. poj., doba platnosti, datum vydání formuláře, podpis a razítko...pak tam jsou jeste nejaky poznámky: doklad opravnuje k čerpání plné zdrav. péče v čr. všechny info použité pro okem čitelné údaje na evropském prukazu zdravotního pojištění týkající se názvu polí , hodnot, delky a poznamek se uplatní i na tomto potvrzení

já právě doufám, že mi ještě žádné penále napálit nemůžou, když jsem stále v té půl roční době, kdy oni si myslí, že jsem stále v zahraničí a čekájí az já na tom konci unora, resp. na začátku března přijdu a znovu se přihlásim, ukázu jim potvrzení ze jsem ten půl rok byla pojištěná a budu v klidu. Jenže to je ten problém, že já nemám to potvrzení od 24. prosince:(

Jsem hloupá a udělala jsem chybu. Napadla mě pak ještě jedna věc, a to požadovat potvrzení od Kb, že jsem třeba 21.prosince jela do čr a pak třeba 25. prosince opět překročila hranice, čímž bych opět měla to pojištění na 60 dnů k té embosované kartě..otázka je, zda mi KB poskytne potvrzení takto zpětně..

Omlouvám se, že tu a tam chybí háček čárka, když píšu rychleji, občas na to zapomínám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]