Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, přeji rádcům pěkný večer.
Před týdnem byl nemocný přítel, klasická chřipka - teploty, nevolnost, kašel, rýma jak hrom... tak jsem se trošku bála, jestli to nechytnu.
Už tři dny mě pobolívají klouby, oblášť kdysi zraněné koleno, teploty nemám, nemám ani rýmu - občas zakašlu, ale nic extra. Maličko mě občas pobolívá v krku. K tomu mi včera od rána bylo hodně divně, motala se mi bolavá hlava, připadala jsem si jako hadrová panenka, svaly mě vůbec neposlouchaly. Kolem 16h to najednou zmizelo a je klid, krom té bolesti hlavy, ta nezmizela... piji kolem 3 litrů denně, teď i čtyři.
Tak mám naprosto stupidní otázku - můžu mít chřipku nebo nachlazení bez teploty a rýmy? Nebo mám bolesti kloubů přisoudit počasí? A proč ta celková slabost? Nechci se totiž zbytečně cpát nějakými léky, zejména hnusem jako Coldrex a podobně. A abych chodila za doktorem, tak špatně se zas necítím.
Co byste poradili? Bohužel musím až do soboty být v práci...
Děkuji
Marti, rozhodně to nepřecházej, já už takhle marodím od začátku listopadu, právě dobírám antibiotika. Nemám čas ležet, tak se trápím už dlouho. Kašlu, dusím se, jsem také bez teplot. Dostala jsem penicilin, veral od bolestí (na celkovou "schvácenost") a kodein na kašel.
Pokud chceš proti bacilovi zkusit něco přírodního, tak zabírá medovo-skořicová kůra. 3x denně lžičku medu zalij horkou vodou, přisyp trochu skořice a vypij. Také je dobrý zázvor a hlavně česnek, ten já můžu na kila
Ta slabost opravdu může být třeba změnou počasí. Hnus, smog, 14 dní jsme neviděli sluníčko a najednou pár dní jasno. A přijde prý zase ta smogová poklice
Np úokud vím, tak pravá chřipka, to jsou vysoké horečky, svalové bolesti a tak. Ale jestli to přeci jen takhle musí být, to si stoprocentně říci netroufnu, spíš bch ale řekl, že to bude nějaká nespecifikovaná viróza. A co to konzultovat se svým lékařem aspoň telefonicky? Já vím, není to to pravé ořechové a nevím, jak by se na to doktor tvářil, ale měl by aspoň vědět, co se mezi lidmi vyskytuje, když už tě neuvidí osobně.
doplněno 29.11.11 22:04:No a ta antibiotika, jak píše cicinkamichalka, to taky na chřipku neukazuje (ale ani na virozu).
Nemyslím si že je to chřipka - ta vypadá jinak. Spíš bych to viděla na celkovou slabost.
Já osobně bych s tím tedy k doktorovi nechodila, nasadila bych si vysoké dávky vitamínů - tím myslím ovoce/zeleninu... Vymačkané pomeranče, strouhanou mrkev s jabkem atd...
a med... (ale opravdický, ne ten z obchodu)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.