Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chtěla bych se zeptat na radu. Mamka si vzala u společnosti proficredit půjčku vždy řádně splácla,ale ted se dostala do finanční tísně takže neměla z čeho zaplatit už nezbývá mnoho doplatit a ted ji přišlo zaplatit 200 000kč od vymahací společnosti. Poradíte mi někdo jestly se s tím dá něco dělat? Podepsala u společnosti proficredit prázdnou směnku řekly jí že prý se to tak dělá. Předem moc děkuji za každou radu co dál.
Přesně tak, buďte ráda, že je to jen "dvěstě" a ne třeba celý dům či byt. I když úroky jsou veliké, takže cena půjde rychle nahoru. A kolik si mamka půjčila? Dvěstě nebo míň?
Bohužel - již v televizi na tyto situace proběhlo několik reportáží s velmi negativním dopadem na každého, kdo se dostal do takovýchto potíží. Všichni chtějí jen prachy a kvůli nim se z těchto stávají hieny. A to jsem těm hienam hodně v tomto příměru ublížil. Poradit aby jste se pokusili spojit se s věřitelem nemá cenu ale zkusit to můžete dle Vašeho náznaku, že věc je již v rukách exekutora je na nějaký smír v této věci asi pozdě.
Někdy se ptám proč jsou někteří lidé tak naivní a pak se diví že jsou v maléru.Moje máma měla u této společnosti také půjčku vždy splácela včas a jeden měsíc neměla na splátku a neměli žádné jednání.Absolutně nezájem nějaké dohodnutí apod...nejhorší firma co se týče různých dohod apod...nevím neporadím Vám každopádně zřejmě asi budete v maléru když se něco takového podepíše každopádně přeju aby ste to vyřešili alespon co nejvíc k Vaší spokojenosti
Zkuste projet dokumentaci mamky, jestli v ní nenajdete "Dohodu o vyplňovacím směnrčném právu" se sjednanými podmínkami pro vyplnění směnky nebo zda takové ustanovení není přímo v úvěrové smlouvě. Taková dohoda bývá sepsána prakticky vždy u bianco směnky (jinak by nikdo soudný bianco směnku nepodepsal). Částka na směnce je nepřiměřená. Opatrovník ať si zjistí, jak věřitel k této částce došel. Něco tam nehraje.
Můžu se zeptat, jak to nakonec se společností Proficredit dopadlo? Dohodla se s nima maminka? Možná by stálo za zkoušku kontaktovat SPES nebo jiné občanské sdružení, kde by poradili, jak postupovat.
Dobrý den, exekutor je pověřen soudem vymáhat dlužnou částku, takže já bych si zašla na soud, nahlédla do spisu - rozhodnutí a pak jej napadla(ne exekutora, ale dané rozhodnutí písemně.. Mimochodem - proti každému rozhodnutí soudu je lhůta pro odvolání...Podala bych návrh na zastavení exekuce, uvedla bych nepřiměřenou výši vymáhané částky, dále podvod s prázdnou směnkou,nechte si poradit od právníka...Pokud se jedná o vymáhací společnost a nepadlo žádné soudní rozhodnutí o exekučním titulu - pak bych společnost kontaktovala a upozornila je, že pokud se se mnou nedohodnou - podám trestní oznámení, nebo žalobu na lichvu - pokud člověk prokáže, že si bral půjčku v tíživé životní situaci - má šanci uspět. Je smutné, že takových společností, okrádajících lidi, je nespočet a zpravidla se člověk nebrání - já osobně si myslím, že šance tu je, jen se nesmíte bát něco udělat... zavolejte a vyhrožujte, argumentujte trestním oznámením, eventuelně doplatťe původní dlužnou částku - víc ne, nahrávejte si hovory, schovávejte písemnou komunikaci - ať máte důkaz pro policii a soud a hlavně se z toho psychicky nesesypejte
. Kontaktujte bezplatnou právní poradnu a klidně třeba TV Nova, kde poukážete na nekalé praktiky společnosti, ať nenaletí další chudáci...Chápu, že každý na to odvahu nemá, ale tyto firmy a vymáhací společnosti jsou jen parazité, obvykle vedené asertivními absolventy plzeňských práv a zajdou tak daleko, kam jim člověk dovolí. Přeju pevné nervy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.