Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého pobytu - jak postupovat

Od: funkysize* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chci změnit trvalý pobyt .jak postupovat? kde je nejdůležitější tuto změnu nahlásit?díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hankauk*
hodnocení

0x

Nový trvalý pobyt nahlásíte na místně příslušném MěÚ nebo ObÚ. A pak samozřejmě po vystavení nového OP i tam, kde je to nutné.

funkysize*
hodnocení

kde všude je to nutné?

kdokoliv*

Záleží na tom v jakém vztahu s jakými dodavateli jste v přímé vazbě. Např. elektrárna, plynárna, určitě pošta, atd. Odhlásit z trvalého bydliště nelze provést bez následného přihlášení někam, kde budete mít další pobyt ten je třeba doložit kupní smlouvou ( dekretem) nebo souhlasem majitele bytu a pod.

hodnocení

0x

Před časem jsem se stěhoval a sepsal jsem si přehled institucí, kam je třeba hlásit změnu trvalého bydliště:

Česká pošta (zařídit si dosílku pošty na novou adresu), všechny banky, kde mám účty, MSSZ, stavební spoření, penzijní připojištění, životní pojistka, pojišťovna (pojištění bytu a auta), Živnostenský úřad, dodavatel elektřiny a plynu,příp. SIPO, telefonní operátor (pokud je smlouva), ošetřující lékaři (praktický a zubní). Zdravotní pojišťovna již o změně věděla. Dále je třeba zajistit výměnu občanského průkazu a provedení změny v technickém průkazu.

Je toho dost, ale v průběhu roku zjistíte, že jste ještě na něco zapomněl.

lidka*
hodnocení

0x

Všichni vám dobře poradili, já to ještě doplním i s případnými radami.

finance.idnes.cz/...

I když bude dobré se zeptat na ohlašovně, protože se domnívám, že změnu TP by si státní úřady již mohly mezi sebou nahlásit. Zde jsou informace, co všechno ke změně TP potřebujete:

portal.gov.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]