Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci změnit trvalý pobyt .jak postupovat? kde je nejdůležitější tuto změnu nahlásit?díky
Nový trvalý pobyt nahlásíte na místně příslušném MěÚ nebo ObÚ. A pak samozřejmě po vystavení nového OP i tam, kde je to nutné.
Záleží na tom v jakém vztahu s jakými dodavateli jste v přímé vazbě. Např. elektrárna, plynárna, určitě pošta, atd. Odhlásit z trvalého bydliště nelze provést bez následného přihlášení někam, kde budete mít další pobyt ten je třeba doložit kupní smlouvou ( dekretem) nebo souhlasem majitele bytu a pod.
Před časem jsem se stěhoval a sepsal jsem si přehled institucí, kam je třeba hlásit změnu trvalého bydliště:
Česká pošta (zařídit si dosílku pošty na novou adresu), všechny banky, kde mám účty, MSSZ, stavební spoření, penzijní připojištění, životní pojistka, pojišťovna (pojištění bytu a auta), Živnostenský úřad, dodavatel elektřiny a plynu,příp. SIPO, telefonní operátor (pokud je smlouva), ošetřující lékaři (praktický a zubní). Zdravotní pojišťovna již o změně věděla. Dále je třeba zajistit výměnu občanského průkazu a provedení změny v technickém průkazu.
Je toho dost, ale v průběhu roku zjistíte, že jste ještě na něco zapomněl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.