Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak si užít život?

Od: ann2 odpovědí: 18 změna:

Jak si užívat život? Celý život mi přijde takový nutný, stereotipní, bez náboje. Celé dny sedět doma, sám u pc je o ničem. Ve škole mě to taky totálně nebaví. Prostě takový stereotip. Vstát, škola, doma nějak zabít čas, spát a pak další den znovu dokola. To je celý smysl života? Moc známých či přátelů taky nemám, vlastně skoro žádné. Mám trochu problémy s komunikaci a navazováním vztahů. Mám problém jít na nějaké zajímavé akce, výstavy, koncerty, prostě bych si tam pak připadal blbě, jako kdybych tam neměl co dělat.

Chtěl bych si užit života, abych pak mohl vklidu umřít a né litovat, že jsem jen život přežil. Jenže nějak mi to nejde a nebaví mě to.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Asi puberta. To člověka baví buď všechno, nebo nic.

A jak si užít? No přemoci se a žít. Jiná rada není. Dělejte co vás baví a z čeho máte radost...je toho tolik na světě.

martinaa*
hodnocení

2x

JIste, doma u PC je to nuda a stereotyp. A co takhle zvednout zadek a zacit s tim neco delat? Muzes delat miliony veci - brusle, kolo, malovani, stenolezectvi, hudba, prochazky... proste neco, co te bude bavit. Na mnoho aktivit ani zadne kamarady nepotrebujes:) I kdyz bych doporucila podivat se úpo nejakem krouzku, ktery by te bavil, kde se budes potkavat s ostatnimi lidmi se stejnymi zajmy.

Ja mam skuteceho pritele jednoho, kamaradky dve. Vic nepotrebuji:) K cemu dvacet povrchnich znamych, abych se mohla jit v patek "poradne vozrat"? Kdyz nektere svoje vrstevniky slysim, docela je lituji. Ziji od jedne parby ke druhe a smysl jim tak trosku unika...

jarmik*
hodnocení

1x

Souhlasím s ringo. I se to myslím uznává, že v dospívání je vyšší pravděpodobnost depresivních stavů.

Nejsem si jist, jestli výstava nebo kino jsou dobrým lékem na takový stav. Dle mého je lepší něco fyzického: v ideálním případě fyzická práce, nebo alespoň sport, cvičení.

Jinak drobných nápadů, jak pozvednout ducha, je plný internet. Stačí když dáte do googlu třeba "how to give life a meaning" a najdete spoustu hezky formulovaných praktických tipů. Z takových naprostých maličkostí jsem si třeba já zapamatoval jednu, která se mi líbí: když jste smutný, tak vyčistěte důkladně zuby a užijte si, jaký je to skvělý pocit.

riky99*
hodnocení

1x

A nebude to tím čučení do PC? Zapoj se do sportu nebo zábavy ve škole. Pozvi spolužáka ( spolužačku ) domů na hraní her a pak se domluvte , že vyrazíte na hory ( běžky , snowboard, lyže ) , můžeš se začít učit na hudební nástroj, pořídit si psa, zahrát si po škole florbálek, zaběhnout do posilovny, vyzkoušet si bojová umění, vylézt na nebližší kopec a udělat fotky , jet s kámošema ze třídy do multikina,na hokejový zápas, na koncert,jít do hospůdky na pivko ,vymalovat si nově pokoj,Vždy se prostě na něco těšit a hlavně! děvčat je na světě dost a určitě někde vyrostla nějaká i pro tebe, ale v PC ji asi nevykoukáš a pravopisem určitě neoslníš*hi*. Tak hodně odvahy a čiň se! Ať můžeš jednou svým dětem vyprávět,jak si zamlada flámoval a proháněl holky*tanec*

hodnocení

0x

Smysl života je potřeba hledat v sobě. Mít životní cíle. Jistě máte nějaké koníčky, záliby touhy a přání. Co Vám brání v tom, abyste neseděl celé dny u pc, jít dělat něco užitečného, z čeho byste měl radost a radost kolem sebe i rozdával? Všednost dnů prolomí jen nové zážitky. Vyražte do ulic, setkávejte se s novými lidmi, sbírejte zkušennosti a hlavně buďte rád, že jste na světě! ;) Máte zřejmě jen obyčejný splín a to zase přejde.

buss
hodnocení

0x

Žít na plné kule, nikdo tě nenutí sedět doma, je třeba si najít nějaký zájem, zájmy, najít si tam stejné lidi a věnovat se tomu, tam se ty vztahy navazují. Hodně sport, nemusí být organizivaný, kolo, turistika... Vyzkoušet co se dá a u něčeho zůstat. Nikdo jiný to nevyřeší. Chce to prostě se donutit, vypadnout z domu a ne bečet jak je svět zlý.

pt®
hodnocení

0x

Jak už psali přede mnou. Člověk by si měl najít náplň, jak vyplnit čas, je spousta věcí, kterým se dá věnovat, může si vybrat mladý i starší. U Vás záleží na věku, mladý člověk má mnoho možností, hlavně dost pohybu, jako sport, tanec apd. Ještě se můžete podívat na archiv stránek poradny.

#smysl+života

majsterjoe*
hodnocení

0x

A pockej az budes chodit do prace... den co den, rok co rok. Beze zmeny.

Hele, jestli mas moznost, tak rychle zmen co se zmenit da. Nebo se stereotypu vazne uvazes. Sport, kamaradi, pritelkyne, poznavej okoli, i neokoli, jezdi na vylety, uzivej si co mas. Protoze jednou ti to muze zkoncit.

Z prace nakoupit, domu, televize, spat.

prace, domov, spanek

par krat do tydne zalaskovat se zenou, a zase spat a rano do prace.

O vikendu spestreni...a ups. Zase pondeli.

Tak nejak takto zije spousta lidi kolem tebe. A vsichni cekaji na smrt. Takze dokud jeste muzes, zmen to!

bruk600*
hodnocení

0x

Nějaký koníček by nebyl? Když se mu budete chvíli věnovat tak si najdete i koníčkem stejně postižené a už nejste sám. Taky sport pomáhá, protože nemáte čas na nudu.

lottka*
hodnocení

0x

Záleží na tom co máš rád-Historie navštiv muzeum,přečti si knihu sport-zasportuj si ..vyjdi si ven s přátely kup si mazlíčka..Ten se ti o zábavu postará ;)

Lottka

hodnocení

0x

Člověče, a co Tvé záliby? Asi se mi budeš smát, ale mně všechny dny naopak připadaly hrozně krátké. Dělala jsem si veliký herbář, takže od jara do podzimu po lukách. Měla jsem jezevčíka, procházky s ním. Ráda jsem jezdila na kole, v létě plavala, v zimě běžky. Také jsem podlehla pěší turistice. Zpočátku tak 15 - 20 km, pak jsem se vypracovala na 50 a víc. Bylo to prima a člověk se přitom seznámil s mnoha lidmi. Jdeš, někdo Tě dojde a už jste v debatě. Šel jsi někdy noční dálkový pochod /50 km/ "Za v¨ýchodem slunce na Sněžku?" Není nic krásnějšího, než vidět probouzející se Krkonoše.

Prostě, co tě baví, to dělej. Stěžovat si můžeš, až budeš v důchodu. Já být mladá jako Ty. Doma mě museli skoro chytat do lasa, abych se konečně vrátila navečer domů. Jo a k tomu také nezanedbávej učení, i to mladý člověk potřebuje, a moc. *smich* Jaga.

ann2
hodnocení

Ale to zase jo, problém je v tom, že co se týká zálib tak všechny se točí kolem pc. Grafika, hudba atd. Stejně ale pořád to není ono...

Spíše jde o to, že mám totální strach ze smrti, ale co jsem zjistil, tak ono to není ani tak strach ze smrti, jako spíše neužitého života. Že kdybych umřel, tak si stejně nemůžu říct, že jsem si život užil. Proto to tak nějak řeším.

Co se týče nějakých kroužků, kurzů atd. tak jsem včera něco hledal a nic ve svém městě nenašel. Možná bych mohl začít se učit anglicky v nějakém kurzu, kde bych přišel i do styku s lidmi (což vzhledem k mé SF a strachu z lidí je na druhou stranu problém, ale to se musí překonat). Jenže to vyžaduje dost peněz a nemám na to. Ale tak snažím se něco najít, jen pořád nevím co.

nevim123
hodnocení

0x

Jsem na tom úplně stejně jako ty :(

fran
hodnocení

0x

Souhlasím mj. s tou odpovědí níže..."počkej až přijdeš do práce:(". Jediná osvědčená metoda je pojednávaná v té staré písničce: "Co děláš, to dělej rád." Jak jednoduché. Nenechat se otrávit, ale to nastoupí spíš s nástupem životních zkušeností. A vůbec není jednoduché, např. když kolega je hloupý člověk připravený otrávit život, si říci: Vždyť on je společenský a usmívá se, to zas každý neumí*jasne*.

ann2
Ano, to je to, co mě nejvíce děsí. Že skončím v práci která mě nebude vůbec bavit, stejně jako to mám teď se školou. Mým snem je pracovat na živnosťák a svobodně dělat to, co mě baví. Né být uvězněný někde v práci a jak pes poslouchat rozkazy od nějakých idiotů. Jenže mám pocit, že tento sen je pro mě nesplnitelný, zvlášť když nevím, co mě baví.
Ano, můžu si vzít pěknou knížku a něco si přečíst, hrát na hudební nástroj, jít ven, ale nic z toho mě nikdy neuživí.
Možná proto se o prázdninách cítím trochu lépe a přes týden úplně mizerně. Nechci takto prožít celý život a život si zkrátit jen na víkendy a dny volna.
eulalie*

Chcete si užívat života? Ale jděte. Takový sen má asi většina národa. Jenže ve skutečnosti si života moc neužívají, musí se chodit do práce, zajistit peníze na obživu a toho volna a užívání je v životě setsakramentsky málo. Pracovat na živnosťák taky není někdy žádný med, když nemáte zakázky - pak taky nemáte peníze, že. Možná, že si budete užívat života, až budete mít svoji vlastní rodinu - děti a tak. Třebas vás to bude nabíjet pozitivní energií (není nad takového puberťáka, se kterým mává puberta sem a tam...). Víte, ve vašem věku má většina lidí spoustu ideálů, aby za nějakých dvacet let zjistili, že se ideály vypařily bůhvíkam a zbyly jen nesplněné sny). A proto je důležité si najít něco, co vás baví a co vám udělá radost, i když máte práci, která vás pouze živí, ale jinak vůbec nenaplňuje a šileně nebaví. Někdo se realizuje v rodině, jiný v zahrádce, ve sportu,v psaní, kreslení... a tak. No. V životě holt musíme více dělat to, co je nutné, než to co nás baví.

lui*
hodnocení

0x

Až přijdeš domů a přečteš si maily, tak ten počítač vypni, otevři okno a rozhlédni se. Za tím oknem je SVĚT. Tam je všechno co Ti chybí. Stačí se obout, obléknout a vyrazit do víru života. Lidi, sport, společnost, příroda, extrémní sporty, kultura. To vše tam za těmi okny je. Věř mi, neboj se a zkus to.

evka*
hodnocení

0x

Mohu doporučit se spojit s organizací, která pomáhá druhým a být jedním z nich co pomohou druhým v jejich těžkých životních situacích.Jednak člověk sám začne život vnímat úplně jinak a ještě s dobrým pocitem, že pomohl.Mnoho zdaru a radosti ze života.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]