Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smlouva o pronájmu pracovního místa?

Od: janushkaaa odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Pronajala jsem si prostory a chci otevírat salon. Ráda bych u sebe zaměstnala kadeřnici, manikérku a pedikérku na vlastní ŽL, ale nevím jakou smlouvu jim mám sepsat? Nenašla jsem nikde žádnou radu ani vzor.

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

danch*
hodnocení

0x

Nejsem si zcela jistý, ale nejedná se v takovém případě o tzv. "švarc systém"? Na ten žádná smlouva není. Asi by ta kadeřnice měla dostat dohody o pracovní činnosti, nebo podobný typ smluv. Ale za odpověď se nezaručuji.

hawatt*

smlouva o dílo...

ale s tím švarcsystémem, mne to také netěší

buss
hodnocení

0x

Švarcsystém snad ještě není povolený... Hledejte to v zákoníku práce... já bych nebral, otročit...

Dohoda o provedení práce, se uzavírá jako pracovněprávní vztah podle § 75 zákoníku práce. Je vhodná zejména při sjednání krátkodobého zaměstnání (brigády) nebo pro zajištění jednorázové práce. Maximální rozsah práce pro stejného zaměstnavatele v jednom kalendářním roce nesmí přesáhnout 150 hodin

Smlouva o dílo je velmi častým a používaným typem smlouvy. Je upravena jak občanským tak poněkud podrobněji i obchodním zákoníkem. Smluvní strany se označují zhotovitel a objednatel. Dílem se pak rozumí zhotovení určité věci, pokud nespadá pod kupní smlouvu, montáž určité věci, její údržba, provedení dohodnuté opravy nebo úpravy určité věci nebo hmotně zachycený výsledek jiné činnosti. Dílem se rozumí vždy zhotovení, montáž, údržba, oprava nebo úprava stavby nebo její části. Další náležitostí je samozřejmě sjednaná cena. Ta musí být ve smlouvě dohodnuta nebo v ní musí být alespoň stanoven způsob jejího určení, ledaže z jednání o uzavření smlouvy vyplývá vůle stran uzavřít smlouvu i bez tohoto určení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]