Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám následující problém a dotaz:
Měla jsem advokáta a díky jeho nečinnosti a liknavosti jsem přišla o vymáhanou pohledávku. Ke svému pochybení se nemá a nechce mě nijak odškodnit. Naopak po mě chce peníze za práci, kterou neudělal. Teď to má jiný advokát, který se ho snaží přimět k rozumu, ale zatím bezúspěšně. Na schůzky nechodí, vymlouvá se, prostě nechce nic řešit a vyčkává. Dobrovolně mně dát nic nechce a na to abych ho žalovala nemám. I kdybych si na to půjčila, nový advokát mně rovnou řekl, že soud vyhrát nemusím a to by byly jen další náklady a ještě bych mu platila jeho nějakého advokáta. Všichni víme jak soudy fungují, pravda a spravedlnost jsou zcela rozdílné pojmy. Napadlo mně podat stížnost u ČAK (česká advokátní komora), možná by pak trochu spolupracovat začal. A teď otázka: jak se počítá lhůta k podání stížnosti. Lhůta je 2 roky. Ale od čeho se počítá. Jeho poslední pochybení bylo letos na jaře, to je v pohodě. Ale první pochybení bylo před 2 lety v prosinci. Když dám stížnost, budou se k tomu poslednímu provinění nabalovat i ta předchozí anebo ta už jsou promlčená? Předem všem díky za odpověď, radu, názor, životní zkušenost.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.