Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdravé kouření

Od: valka* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den.Máte někdo prosím zkušenosti s e-cigaretou?Vyplatí se ji koupit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den, názory budou možná různé. Za sebe mohu říct, že tato investice byla zbytečná. Cigaretu to nenahradí, je těžší do ruky a hůř se z ní potahuje. Záleží na tom, jak silný je člověk kuřák, ale než toto šidítko, je lepší s tím praštit.

valka*
hodnocení

Děkuji za odpověď...přestat jsem zkoušela,málem jsem skolabovala.A kuřám jsem středně silný.Přeji hezký den

hodnocení

2x

Je bych to neriskoval, "chuťová náplň" e-cigarety mi připadá dost podezdřelá - zvlášť když vezmeme v úvahu že výroba bude s největší pravděpodobností v Číně.:(

valka*
hodnocení

I Vám děkuji...máte asi pravdu,holt s tím kouřením asi dožiji. Hezký den i Vám.

brumla*
hodnocení

1x

Z reakcí lidí zde usuzuji, že právě oni si koupili nejlevnější typy z Číny, pak se nemůžou divit, že to není ono. Jako u všeho, tak i tady platí: Pokud chceš kvalitu, musíš si připlatit. A vyplatí se to!

reeve*
hodnocení

0x

Samozřejmě vyplatí. V současné době je to nejplnohodnější náhražka, která na rozdíl od nikotinových náplastí či žvýkaček kromě přísunu nikotinu uspokojí i další typické kuřákovy potřeby či návyky: Umožňuje typickou manipulaci, poskytuje dým, jakous-takous chuť (nikdy však není úplně totožná s chutí cigaret) a při vhodné volbě i typický (a obtížně definovatelný) "náraz v krku", který kuřák cítí při šlukování.

Vzhledem k existenci roztoků s různou koncentrací nikotinu lze dávky drogy postupně snižovat až nulu. Mimochodem, roztoky mají přesně dané složení, mnohé z nich mají atesty zdravotní nezávadnosti a dosud žádný z laboratorních testů neprokázal, že by obsahovaly nějakou zdraví škodlivou složku (samozřejmě s výjimkou nikotinu). Každopádně je inhalování jejich výparů mnohonásobně zdravější než klasické kouření.

Pro dlouholetého kuřáka je důležité zakoupit dostatečně výkonný typ, nikoliv nejlevnější a málo výkonná "pšoukátka", které jsou nejčastěji nabízena v některých trafikách.

I ty nejdražší a nejvýkonnější typy (kompletní sada dvou kusů s veškerým příslušenstvím stojí až 2 tisíce Kč) však vycházejí (i se započtením spotřebního materiálu) v konečněm důsledku mnohem levněji než klasické kouření.

Hlavní nevýhodou je nutnost neustále myslet na dobíjení baterek, dostatečnou zásobu roztoků a pravidelné čištění či obměnu příslušenství. A také potřeba jistého experimentování, než člověk najde tu "svoji"variantu "hardware"(součástky jsou však většinou navzájem zaměnitelné) a "svou"oblíbenou příchuť.

Píšu samozřejmě z vlastní zkušenosti. V posledních letech jsem kouřil více než dvě krabičky denně. Přesně před čtyřmi měsíci mi přišla má první e-cigareta a od toho okamžiku jsem tu "pravou"nevzal do úst.

Nic vám však nebrání používat e-cigaretu jako náhražku jen části klasických cigaret. Kuřáků, kteří přecházeli na "e-kouření"postupně, je také dost.

Spoustu užitečných rad najdete na specializovaných stránkách, například e-cigaretafans.eu/... (včetně tamního diskusního fóra). Ochotně vám poradí i v několika specializovaných "kamenných"obchodech, které u nás jsou (v Praze vím minimálně o čtyřech kvalitních).

raadek*
Nechte si valko předepsat Champix zrovna 1mg. Elektronická cigareta, ať je jakkoli kvalitní, je pouze berlička nebo spestření klasického kouření. R.

venacz*
hodnocení

0x

Moje teta si koupila nikotinovou cigaretu. Jeden doktor jí řekl, že četl studii a sice je to zdravější na plíce a jiné orgány, ale hrozně škodlivé na srdce. Což je možný, protože se jí prý po e-kouření vždycky rozbušilo srdce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]