Nejste přihlášen/a.
Uzavřel jsem smlouvu o dílo, ve které je uveden termín zhotovení díla.
Ten byl překročen z důvodu změn, které zákázník požadoval a liší se od požadavků uvedených ve smlouvě.
Zakázník ihned po uplynutí termínu chce odstoupit od smlouvy a vrátit zálohu, přitom ve smlouvě je napsáno. že pokud odstoupí tak záloha je nevratná. Dodělání dílá v řádu dnů odmítl.
Jak to dále řešit?Dík
Proč nebylo ošetřeno dodatkem ke smlouvě prodloužení či změna termínu z důvodu změn zadání?
Jelikož objednávající psal, že trvá hlavně na kvalitě a rychlost nespěchá. Cpž byla moje chyba to neupravit, ale to už teď nezměním.
Prosím o radu jak dále pokračovat, jedná se o částku pod 5 tis. korun.
Objednavateli jsem psal, ať se jasně vyjádří jesti terarium chce nebo ne, a pokud chce odstoupit od smlouvy at mi to pošle písemně.
Na to reaguje pouze "dovezte mi dnes peníze" a podobně
Začněte s ním komunikovat písemně. Hned v prvním dopise bych se omluvil za zpoždění a uvedl, že bylo způsobeno především změnou jeho požadavků, s čím byl srozumněn. Vyzval bych ho, aby mi sdělil, kdy kde mám zhotovené dílo dodat (pokud to již není uvedeno v SoD). Pokud dílo nepřevezme, pak bych ho opakovaně vyzval k převzetí zhotovené díla a dále už podle § 650.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.