Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřebovala bych pomoct. Jsem zaměstnána jako servírka, ale momentálně jsem na mateřské dovolené. Bohužel má šéfová na mne chce svalit podvod na automatech. Vím jistě, že má kolegině v papírech psala jiné fin.částky než měla, ale psala to tak chytře, že to vypadá, že jsem to dělala já. Papírově to na mne opravdu ukazuje. Nevím jak se bránit. V pracovní smlouvě mám napsáno, že má pracovní pozice je servírka. Ale nemám nikde napsáno, že jsem se měla starat i o automaty. Lze se tím bránit? Předem děkuji za jakoukoli reakci a pomoc.
doplněno 27.11.11 20:14:Ještě musím dodat,že se mi šéfová ozvala po roce.
Zásadní chyba byla, že jste se neozvala hned na začátku, když jste věděla, že kolegyně psala jiné částky, než měla. Další věc je ta vaše pracovní smlouva. V té by mělo být jasně uvedeno, co se od vás očekává v rámci pracovního zařazení/pozice. A pokud by tam bylo něco navíc nad rámec, tak to tam také musí být uvedeno.
Ještě dotaz... kolegyně napodobovala vaše písmo? Nebo jak chce dokázat, že jste to psala vy?
Dobrý den, domnívám se, že tímto argumentem jste se měla bránit dřív. Měla jste právo odmítnout práci, kterou nemáte ve smlouvě. Takhle může Vaše šéfová tvrdit, že jste se na tom dohodly a pokud jste tuto práci vykonávala, byla jste si jistě vědoma zodpovědnosti. Prokázování viny je na Vaší šéfové a já bych v tomto případě opravdu obětovala peníze a našla si dobrého advokáta.
Jak se můžete bránit Vám opravdu nejlépe poradí právník, po zvážení všech informací kolem toho. Je to divné, že ozvala až po roce.
doplněno 27.11.11 17:37:V každém případě, pokud se Vám jednání šéfové nepozdává, se nebojte upozornit na to, ať dělá co uzná za vhodné a za Vás, že bude jednat Váš právník. Alespoň si další kroky, proti Vám, uváží.
Dobry den,je tezke radit,...je divne,ze si Vase sefova vzpomnela po tak dlouhe dobe,a je i divne,ze si sefova nedelala kazdy mesic vyuctovani automatu,jak se dela alespon co ja vim,vsude ve vsech hernach.Potom by na neshody prisla hned po mesici, a ne az po nekolika mesicich.
Preji Vam, at tato neprijemna zalezitost pro Vas dobre dopadne.
doplněno 27.11.11 17:13:Tak po roce...bych ji poslala do...patricnych mist.
doplněno 27.11.11 17:15:
Máte podepsanou dohodu o hmotné odpovědnosti na tyto částky?
Má zaměstnavatel nějakou vnitřní směrnici, jak se má s těmi penězi, vyúčtováním apod. postupovat?
Teď jste na mateřské dovolené, nejste povinna chodit do práce něco vyřizovat - že si teď po roce vzpomene. Prokazovat vaše zavinění bude muset ona.
(Nehledě na to, že jí můžete naznačit, že byste mohla někde mluvit o nějakých jejích podvodech, šizení - jistě se něco najde - inspekce práce, obchodní inspekce, hygienik, hasiči.)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.