Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komu postoupit pohledávku-platební rozkaz

Od: lounacek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,vlastním již asi 9 let pohledávku ve formě platebního rozkazu na dlužníka. Jak to bývá dlužník nezaplatil do dnes vůbec nic. Podal jsem návrh na exekuci,ta byla neůspěšná neboť exekutoři jdou jen tam,kde je snadný výdělek. Rozhodl jsem se na základě těchto zkušeností odprodat někomu mou pohledávku a když to nevyjde hodím to za hlavu,neboť už na to nemám nervy. Nemáte prosím někdo zkušenosti s nějakou solidní firmou na odkup pohledávek či jejich řešení. Na internetu jich je sice plno,ale solidnost těžko rozpoznám. Děkuji mnohokrát za Vaše názory všech si vážím

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenicekpoplatnik
hodnocení

0x

A k čemu potřebujete solidní firmu? Sepíšete smlouvu o postoupení pohledávky a společný dopis dlužníkovi s informací o postoupení pohledávky. Kupující vám z ruky do ruky zaplatí sjednanou cenu a jdete domů. Vzhledem k tomu, že je pohledávka zřejmě nevymahatelná a navíc brzy končí i doba, kdy není možno namítnout promlčení, tak vaše šance na prodej je minimální. Možná, za 1 - 5% ceny dluhu vč. příslušenství by to někdo z legrace koupil.

sisinka*

to je hrozny,penize z dluznika nevymuzete,platebni rozkaz neprodejnej,a dluznik se smeje a vesele dela dalsi dluhy.S takovymi lidmi to chce udelat kratky proces.*bum*

mustafa
hodnocení

0x

Můžu se zeptat, proč exekutor zastavil exekuční řízení? To přece může běžet "donekonečna" (během ex.říz. se staví promlčecí lhůta) a pokud je dlužník fyzická osoba, tak vždycky se nějaký majetek po čase objeví (něco zdědí, nastoupí do zaměstnání či do starobního důchodu, bude plnit penzijní fond či životní pojišťovna apod.)

Každopádně promlčení nenastane u vás za rok - ale až za několik let, přičtěte dobu, po kterou běžela exekuce (promlčení se staví).

JInak mám stejně špatnou zkušenost s exekutory - přesně jak jste napsal, jdou jen tam, kde je snadný výdělek (tj. exekuce na mzdy sociálních případů), ale na profesionálního dlužníka, který parazituje na věřitelích si netroufnou, protože by museli projevit trochu víc invence.

Dokonce jsem uvažoval před časem o vytvoření nějakého občanského sdružení na podporu věřitelů, které by práva věřitelů zastupovalo před ministerstvem spravedlnosti (reforma exekučního řádu), protože zákon si vylobbovali exekutoři k obrazu svému, a pláčou dlužníci (ti poctiví, co se do dluhů dostali ne zcela vlastním přičiněním) a pláčou věřitelé. Smějí se exekutoři.

lounacek
hodnocení

Dobrý den. Platební rozkaz byl vydán tuším v r. 2003,povinná v mém případě neplatí dodnes. Následně jsem podal exekuci a ta byla na návrh exekutora zastavena soudem pro nemajetnost dlužnice. Je s podivem,že se tady nerespektuje pravomocné rozhodnutí soudu a exekutoři dělají pouze to co jsem napsal. Nevím jak dál a po 10-ti letech je prý celá záležitost promlčena. Tak nevím. Děkuji za názor. Hezký den

mustafa

Ale jak jsem napsal, tak v průběhu ex.řízení se promlčení staví, proto vaše věc bude promlčena až za 10 let + roky, po které běžela exekuce. Nenapsal jste, kolik let exekuce trvala.

lounacek
hodnocení

Exekuce byla krátká asi 3 měsíce,to mi lhůtu moc neprodlouží.

mustafa

:( tak to koukám. Většina "mých" exekutorů za tři měsíce ani nestihne rozeslat exekuční příkazy, ten váš exekutor byl nějaký rychlý. Za tři měsíce se přece nedá majetek dlužníka najít, může tak maximálně projet databáze. Většinou i neúspěšná exekuce na "nemajetné" trvá aspoň 1-2 roky. Ten váš případ je dost divný.

lounacek
hodnocení

To ještě není všechno,exekutor z kanceláře p. Vytejčeka z Prahy ještě po mě požadoval zaplatit náklady na exekuci/asi 8 tis. kč/,proti čemuž jsem se odvolal a dokonce/což jsem se podivil/,soud se púostavil za mne a náklady měl platit dlužník. Tak nevím chytil jsem prý pěknýho hajzla Podle mne nic v této věci nedělal neboť viděl moc práce za mým případem tak si tam něco navymýšlel a naůčtoval náklady za nic. . Hezký večer

mustafa

Tak se to vyjasnilo. Vytejček - to je ten exekutor který byl odsouzen za zneužití pravomoci veřejného činitele a zoufale se bránil dokonce odvolání.

Zkuste to dát jinému exekutorovi, třeba Vránovi z Přerova, ten vždycky něco z majetku najde.

kdokoliv*
hodnocení

0x

Podle toho jak jedná čkp bych pohledávku snažil uplatnit u eos-ksi, která přebírá i smyšlené ničím nepodložené jako že dluhy! To jen na základě - ( TEN a TEN nám dluží JDĚTE NA NĚJ ) a co víc oni poslechnou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]