Nejste přihlášen/a.
Přitelkyně se před lety odstěhovala a přestože si nechala přeposílat poštu, dostala minulý tyden pohledávku na 2000kč za elektriku na chalupě. Samozřejmě, že ta pohledávka je teď sevšímvšudy rozrostlá na 30 000 včetně příkazu k exekuci - prosím o radu co s tím?
Ta chalupa je vaše? Jestli přítelkyně má hlášenou poštu u vás, tak exekutor v dnešní době může přijít i k vám pro 30.000,-Kč. To není dobrý. Můj názor.
Exekuce je pěkná sv..ě.Nám se jednou stalo že u jedné nejmenované firmy sme při ukončení smlouvy nevrátily router v hodnotě cca 1000 prostě jsme si to vůbec neuvědomily.Odstěhovali jsme se a po třech letech nám přišlo navýšení na patnáct tisíc.Na jednu stranu to je i tohle vše nedbalost lidí co se do toho dostanou ale opravdu bych zavedla něco kde by se měli upomenout...prostě se to může někdy stát že člověk něco zapomene zaplatit a pak jsou tyhle problémy...třeba i měsíční služby za telefon si kolikrát neuvědomí a když mi příjde upozornění jdu hned zaplatit...vím zas že i na druhou stranu je spousta lidí co to nechá ,,plavat,,,ale nějaký upozornění by mělo být.Vám v tutp chvíli nezbývá nic jiného než zaplatit.
doplněno 27.11.11 09:52:a v těch třiceti tisíc dle mého názoru je již započtena odměna exekutorovi.ještě jedna taková malá naděj je ta že pokud to uhradíte do čtrnácti dnů tak to může být o pár tisícovek méně...alespon my jsme to tak měli.Měli jsme ,,úlevu,,tři tisíce
Ano, při provedení exekuce je odměna 3500Kč, při neprovedení 3000Kč - směšné - za co?
Já platím hodně vysoké daně za to abych musel snášet takový bordel a živil takové lehkoživky? Které si nedokáží pořádně plnit své povinosti a hned jsou schopní opepřit poctivého člověka, kterému utekly směšné 2000Kč? Zaplatím to, není problém i když před vánoci z toho radost nemám, ale je to prostě vrcholný HNUS! .
Dobrý den!
Měl jsem stejnou zkušenost jako metallica, také jsem opoměl při stěhování vrátit zapůjčený routr, také jsem měl zaplatit x tisíc a nakonec jsem poslal dva omluvné listy a vyřešilo se to domluvou a květinami.
Pro vás zadavateli je rozhodující rozhodnutí soudu, soud je instituce, která tu díky bohu ještě je a ta má za úkol rozhodnout, co se bude dít dál. Samozřejmě, že exekutor respektive výkon exekuce je to poslední. Měl jsem také zkušenost s pojišťovnou, která z dluhu v řádech stokorun /něco přes 600,-kč./ udělala u svého právního zástupce celkové náklady téměř sedm tisíc, které jsem si líbit nenechal a soud mi dal za pravdu s tím, že na místo sedmi tisíc jsem zaplatil celkově něco přes dva a půl tisíce a šlo to.
Z toho je jasné, že třeba mít na mysli také to, že tu exekutoři nejsou páni, pouze využívají nevědomosti lidí a věřte tomu, že VŠECHNY INSTITUCE, KTERÉ PARAZITUJÍ NA NEJCHUDŠÍCH jsou jedni z nich. U movitých lidí se to neděje takto.
To, že budu-li sekat latinu, bude vše v pořádku je pravda, ale je také fakt, že neúměrné finanční sankce jsou za horizontem etiky a pro spousty lidí jsou doslovně likvidační. Stát málo chrání své lidi, zatím jsem kolébkou pro lichvu, měla by přijít změna v zákonech, už se na tom pracuje a odměny a sankce by měly být tabulkové, to proto mimo jiné aby se neopakovalo to, že za jednu jízdu na "černo" vám seberou střechu nad hlavou.. I když sám za sebe mohu říci, že s revizory vycházím výborně.
Ověřte všechno, dejte si dokupy papíry a ničeho se nebojte, pokud neproběhl soud. Zatím takhle, s pozdravem Bizon
doplněno 27.11.11 10:17:oprava textu: .."zatím jsme kolébkou pro lichvu.."
Soud proběhl, v nákladech je i hledání dlužníka. Proč musí člověk nést následky něčí neschopnosti a to ještě v takové míře? Po přestěhování si poštu nechala přeposílat, jak je možné, že zrovna tohle uniklo? Moc divná náhoda, jednoduchý způsob jak z někoho legálně vytáhnout desetinásobky dlužných částek. Já bych je všechny hnal včetně Kalousků a jiných neschopných příživníků, ne jedné straně utíkají miliony a na druhé straně zdírají z kůže poctivé lidi, které je platí ze svých daní. Máme zákony, které nám obyvatelé Kocourkova mohli jen upřímně závidět.
No..ono je určitě třeba dívat se na to i z té druhé strany - z pohledu věřitelů. Ti jsou za pomoc exekutorů rádi, protože oni své závazky musí platit též poctivě a včas a když je někdo vyšplouchne a neplatí, dostane je do problémů též. I zde tedy platí, že každá mince má dvě strany.
A sakra tady je to zase studnice nápadů, jak vylepšit legislativu, o které přece každý ví, že je mizerná, i když v životě žádný zákon neviděl. Zejména mě zaujal bizonův nápad stanovit odměny exekutorů tabulkama. To je skvělý a velmi průkopnický nápad. Tu tabulku bych nazval třeba "Vyhláška Ministerstva spravedlnosti o odměně a náhradách soudního exekutora".
Trim: Jak napsal Bizon, když je exekutor schopnej kvůli nezaplacené pokutě za jednu jízdu na černo seberou střechu nad hlavou, tak jeho názor na tabulky není od věci.
Ale "tabulka" na odměny exekutora přece existuje, ne? Nevím, jak teď, ale když měl exekuci manžel, tak to bylo 15% procent z dlužné částky, minimálně však 3.000 Kč plus k tomu 3.500 paušál na výdaje exekutora (při vyšších nákladech celá prokázaná částka). No a k tomu je myslím ještě stanovená nějaká sazba za doručování exekuce a na cestovné.
Nedávno bylo v tv jak chlap někde dlužil asi deset let 28kč a přišlo mu doplatit 11 500kč. Taky nikdy nedostal zprávu o tom, že někde něco dluží, takže nezaplatil a půjde s tím k soudu - má šanci uspět, pár takových případů už bylo. Těch vašich třicet tisíc se mi zdá dost hodně, náklady sice exekutor navyšuje, ale ty prvotní náklady jsou prostě mimo mísu. Stálo by za to kouknout do spisu u soudu a zjistit, kam to vlastně posílali, na kterou adresu, případně podat odpor, protože je divné, že soudu se to nepodařilo a exekutorovi ano. Pak bych ještě zapátral na poště, zda vůbec měli nějaké nedoručené zásilky, které vraceli a na kterou adresu vám je doručovaly. Oni vám vše najdou zpětně. Pak byste mohl mít šanci, nějakou, i když dlouho to potrvá. Kdo se bojí, platí...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.